Liderii internaţionali despre Președintele Iohannis (P)

DE Newsweek România | Actualizat: 01.11.2019 - 14:35

SHARE

Donald Trump, Președintele Statelor Unite ale Americii

„Este o onoare să mă aflu alături de Președintele României, care este foarte respectat și care a făcut o treabă foarte bună. Statele Unite și România au o relaţie mai bună decât oricând. Vreau să vă mulţumesc pentru acest lucru“. (August 2019)

„Domnule Președinte Iohannis, vă felicit pentru curajul și eforturile depuse în România pentru a lupta împotriva corupţiei și pentru a apăra statul de drept. Președintele Iohannis a făcut o treabă excelentă, este foarte popular, puternic și muncitor. Are toată susţinerea noastră“. (Iunie 2017)

Emmanuel Macron, Președintele Republicii Franceze

„Salut acţiunile permanente ale Președintelui Iohannis pentru apărarea valorilor europene, precum și lupta sa împotriva tuturor formelor de regres sau împotriva tendinţelor negative care se manifestă din prea multe direcţii“. (Noiembrie 2018)

„Președintele Iohannis a fost mereu aici, vigilent, prezent, puternic, pentru a ţine linia“. (Mai 2019)

Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO

„Îi mulţumesc Președintelui Iohannis pentru angajamentul puternic, personal către  Alianţa noastră, pentru securitatea și cooperarea transatlantică și pentru calităţile de conducere de care a dat dovadă în NATO“. (Ianuarie 2019)

Donald Tusk, Președinte al Consiliului European

„Aș dori să îi mulţumesc Președintelui Iohannis pentru organizarea și găzduirea Summitului de la Sibiu. Aţi organizat un summit excepţional! Puteţi fi mândri de munca depusă, la fel cum Europa este mândră de dumneavoastră. Pur și simplu m-am îndrăgostit de Sibiu, toată Europa s-a îndrăgostit“. (Mai 2019)

Jean-Claude Juncker, Președinte al Comisiei Europene

„Îi mulţumesc Președintelui Klaus Iohannis pentru că a fost gazda excepţionalului Summit de la Sibiu“. (Mai 2019)

Angela Merkel, Cancelarul Federal al Germaniei

„România s-a dezvoltat foarte bine sub președinţia domnului Klaus Iohannis, a devenit un membru foarte important în Europa“. (Mai 2019)

Sebastian Kurz, fost Cancelar Federal al Republicii Austria

„Vreau să vă mulţumesc pentru că, în calitate de Președinte, întotdeaunaaţi avut grijă de democraţie, de statul de drept“. (Decembrie 2018)

Antonio Tajani, fost Președinte al Parlamentului European

„Îi mulţumesc Președintelui Iohannis pentru cooperarea și angajamentul său în favoarea Uniunii Europene, în favoarea unei legături puternice între Președinţia sa și Parlamentul European“. (Octombrie 2018)

Sergio Mattarella, Președintele Republicii Italiene

„Dialogul pe care l-am avut cu Președintele Klaus Iohannis a fost foarte util, foarte prietenesc și am constatat marea prietenie între ţările noastre“. (Octombrie 2018)

Mark Rutte, Prim-ministrul Regatului Ţărilor de Jos

„Am colaborat amândoi în cadrul Consiliului European, preţuiesc relaţia noastră și modul în care am lucrat împreună“.(Septembrie 2018)

Shinzō Abe, Prim-ministrul Japoniei

„Președintele Iohannis este un foarte bun prieten al Japoniei“. (Ianuarie 2018)

Andrzej Duda, Președintele Republicii Polone

„România este un partener foarte apropiat și cred că acest lucru va aduce multe avantaje pentru ţara noastră, pentru concetăţenii noștri. Mulţumesc foarte mult, domnule Președinte!“. (Iulie 2016)

Reuven Rivlin, Președintele Statului Israel

„Domnule Președinte, elogiez sprijinul dvs.,exprimat, nu o dată, faţă de Israel, pentru dezvoltarea vastelor relaţii cu ţara noastră“. (Martie 2016)

Joseph Daul, Președintele Partidului Popular European

„Președintele Klaus Iohannis este un luptător neobosit pentru statul de drept și combaterea corupţiei, încă de la începutul mandatului său“. (Ianuarie 2019)

„Dacă toată familia Partidului Popular European se regăsește astăzi la Sibiu, este pentru că vrea să-și exprime tot sprijinul pentru Președintele Iohannis, pentru eforturile sale admirabile, pentru România și mai ales pentru cetăţenii români“. (Mai 2019)

Paolo Gentiloni, fostul Președinte al Consiliului de miniștri al Republicii Italiene

„Discuţiile cu Președintele Iohannis confirmă relaţiile excelente dintre România și Italia și îmi confirmă și mie personal rolul pe care Președintele Iohannis l-a desfășurat în acești ani și va continua să îl desfășoare, ca un punct de înţelepciune și de echilibru în contextul european“. (Aprilie 2018)

Citește și 

Klaus Iohannis: Principii și valori pe care construim România normală

Klaus Iohannis - Dovada că se poate

Klaus Iohannis - Un mandat al succesului

PNL, alături de Președintele Klaus Iohannis

Iohannis și România normală

_______________

Articol electoral, la comanda PNL. Cod mandatar financiar: 311900005

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te