Încă o dinastie în primărie: în Braniștea, Dâmbovița, tăticul deputat PSD îi predă comuna juniorului

DE Mircea Marian | Actualizat: 21.05.2021 - 23:03
Alexandru Tachianu Foto: Forbes Romania

În comuna Braniștea, din Dâmbovița, fostul primar, Marian Țachianu, a fost ales deputat PSD, așa că, la alegerile parțiale din 27 iunie, partidul condus de Ciolacu îl va susține pe fiul fostului edil-șef, Alexandru Țachianu. Acesta din urmă a fost un favorizat al lui Dragnea.

SHARE

Iată cum prezenta un site local, incomod-media, situația din Braniștea: “Pentru că brandul politico-administrativ Țachianu este unul de valoare, iar cetățenii și-a exprimat total încrederea în fostul edil, evident situația a impus o undă de continuitate“. 

În 2019, DCNews ironiza prestația sa, la un eveniment public: “«Pe lângă problema microbienelor (?!) ne putem confrunta cu o altă problemă, care ar putea avea un impact devastator asupra oamenilor», a continuat secretarul de stat, introducând în dezbatere un nou termen, alături de cel folosit în mod normal, de substanțe antimicrobiene.

”Unde am putea ajunge?”, a întrebat vorbitorul, ridicând orizontul de așteptare al celor din sală. 

”Haideți să nu răspundem acum la această întrebare”, a pus punct discuției, lăsând asistența înmărmurită. Totuși, pentru a nu încheia atât de brusc intervenția, principalul decident în domeniul sănătății animale și al securității alimentelor a trecut în registrul emoțional: ”Mesajul meu, al ministerului, e că toți actorii implicați trebuie să lucreze împreună, într-o sinergie, ca o singură inimă, ca un singur suflet”, a spus Țachianu, iar moderatorul s-a grăbit să introducă alt vorbitor“. 

Încă o dinastie în primărie: în Braniștea, Dâmbovița

Alexandru Țachianu este absolvent al facultății de management - domeniul inginerie din cadrul Universității de Științe Agronomice din București.

În regimul Dragnea, a fost șeful importantei Agenții a Domeniilor Statului și apoi secretar de stat la ministerul Agriculturii. 

Tatăl său nu are un CV afișat pe site-ul Camerei Deputaților, unde, în ultimele luni, a vorbit fix un minut și șapte secunde, inclusiv depunerea jurământului, 33 de secunde. Țachianu-senior nu a depus nici o interpelare în acest mandat. 

“Cu siguranță Alexandru Țachianu va fi viitorul primar al comunei Braniștea, indiferent de cei care mai mișună prin comună sau prin Parlamentul României și vor să inducă în eroare locuitorii din comuna Braniștea“, a susținut Corneliu Șetfan, președintele PSD Dâmbovița. 

Citește și: Fiul Vioricăi din Clejani, arestat în Tailanda: a lovit un șofer și a plătit 15.000 euro ca să scape

Familia Țachianu n-ar fi prima în care primăria se dă din tată în fiu. La Lupeni, o altă familie pesedistă, Resmeriță, controlează localitatea din anul 2000. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te