FOTO VIDEO UPDATE Cozi impresionante la secțiile de votare din străinătate

DE Ștefan Onică | Actualizat: 26.05.2019 - 16:52
Stratford, Londra

Multe dintre secțiile de votare din străinătate sunt asaltate de românii care vor să voteze. Astfel de situații se petrec la Londra, Marsilia, Paris, Marsilia, Roma sau Viena.

SHARE

UPDATE 16.15. Redland Park, Bristol,  Anglia.

Peste 600 de români au votat până la ora 13.00. Secția de votare din Regatul Unit are șapte cabine de vot. Sute de oameni au așteptat ore întregi în ploaie mocănească împânzind străzile laterale.

Consulul onorific al României la Bristol, Răzvan U. Constantinescu, a ieșit constant să vorbească cu românii, care au așteptat ore întregi să voteze. El a încurajat familiile cu copii mici să aibă prioritate la urna de vot. "Votez, nu renunț și apoi mă duc să încep tură de noapte" spunea hotărât o tânăra femeie.(Iulia Vaida)

Eindhoven, Olanda.

Bătaia de joc la adresa diasporei e uriașă. La Eindhoven, sunt înregistrați peste 4000 de români pe liste, plus alte câteva mii care au venit din alte orașe din zonă.

Iar autoritățile române au pus la dispoziție doar 3 (trei) ștampile. Acum sunt 700 de oameni la coadă, iar în trei ore coada s-a mișcat circa 50 de metri.

Oamenii și-au pierdut răbdarea și au început să strige „M**e PSD”. 

 

Lleida, Spania

Ora 15:05 - Deși la Roma plouă, coada românilor din fața secției de votare este impresionantă. 

Ora 14:30 - Mobilizare mare la vot și la Amsterdam!

 

Ora 14:15 - Stuttgart se scandează în fața secției de votare: ”Hoții!”, ”Hoții!”

 

Ora 13:55 - Coadă uriașă la vot în Berlin.

Ora 13:50Liderul PNL Ludovic Orban a anunțat că depune plângere penală împotriva ministrului de externe Teodor Meleșcanu pentru că se încearcă împiedicarea exercitării dreptului la vot de către românii din diaspora, nevoiți să stea la cozi imense. El mai spune că ministerul a refuzat să crească numărul secțiilor de votare deși se știa că există o intenție de vot masiv în străinătate.

Ora 13.45 - Și la Praga sute de români din diaspora stau la coadă pentru a vota. Cristina Muntean spune pe Facebook că a așteptat două ore pentru a reuși pune ștampila pe buletinul de vot.

Ora 13.35 - La Zurich, în Elveția, coada era uriașă. În secția de votare sunt doarv patru cabine și 2 funcționari care abia scriu de mână datele.

 

 

Ora 13.30 - La Londra, la secția de votare din Stratford erau cîteva sute de români care așteptau la rând pentru a putea vota. Mulți dintre ei au spus că vor merge spre secția de votare din Northampton, sperând ca acolo procesul de votare să meagă mai rapid.

Ora 12:40 - Jumătate de kilometru de români așteaptă să voteze la München.Era deja coadă la deschiderea urnelor și încă se crește!

Se intonează imnul României și BUG Mafia. Enervare și miștocăreală. Din sută-n sută de metri e câte-un vlogger care face agitație cu mobilul pe selfie stick. Mulți își sună rudele din țară. Cel mai auzit cuvânt: PUȘCĂRIE (foto Facebook - Vlad Ursulean)

 

 

Ora 12:00 - Lille, Franţa

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te