Fostul primar Daniel Florea devine deputat neafiliat. Piedone l-a acuzat că l-a „turnat” la DNA

DE Alex Darvari | Actualizat: 12.09.2022 - 15:09
Daniel Florea FOTO: INQUAM PHOTO, Octav Ganea

Deputatul Daniel Florea şi-a dat demisia din grupul parlamentar al PSD şi va activa ca parlamentar neafiliat.

SHARE

Florea a informat luni Biroul permanent al Camerei Deputaţilor că îşi dă demisia, începând cu data de 1 septembrie, din grupul parlamentar al PSD şi că va îşi va desfăşura activitatea în continuare ca parlamentar neafiliat.

Daniel Florea este deputat de Bucureşti, ales pe listele electorale ale PSD.

Daniel Florea, fost primar al Sectorului 5, a anunţat la începutul acestei luni că demisionează din PSD şi a spus că nu pleacă la alt partid.

"Astăzi am demisionat din Partidul Social Democrat. Este o decizie asumată, gândită îndelung şi în deplină conformitate cu principiile mele personale, profesionale şi politice. Nu plec la alt partid. Nu candidez şi nu am avut niciodată intenţia de a candida la alegerile locale parţiale pentru funcţia de primar al Sectorului 5, din partea niciunui partid. Dar nu sunt de acord ca PSD să susţină un candidat fără activitate politică în PSD sau, eventual, un reprezentant al unui alt partid", a scris Florea, pe Facebook

În luna mai a acetsui an, polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au realizat percheziții în București, Ilfov și Ialomița, în dosarul în care Asociația „Împreuna salvam sectorul 5”, înființată de fostul primar de sector Daniel Florea, este acuzată că ar fi primit ilegal 30 de milioane de lei de la primărie, potrivit unui comunicat al poliției.

Tot atunci au avut loc percheziții și la Primăria Sectorului 5.

Polițiștii au ridicat înscrisuri într-un dosar privind săvârşirea infracțiunilor de abuz în serviciu, delapidare și evaziune fiscală.

Procurorii susțin că ONG-ul înființat de Florea ar fi primit în anul 2020 fonduri publice locale în valoare de aproximativ 30 de milioane de lei, pe care le-ar fi cheltuit pentru a achiziționa, în mod direct, la prețuri supraevaluate, mai multe bunuri și servicii.

Damiel Florea a fost acuzat de fostul primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, că este cel care a făcut denunțul la DNA în urma căruia i-a fost deschis un dosar penal de abuz în serviciu.

„La sediul DNA mi s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect. Mi s-a adus la cunoştinţă cauza dosarului, că la preluarea mandatului meu, la nici 3 luni de zile, n-am pus în aplicare o hotărâre a Consiliului Local privind faptul că de ce mai putea să exercite în Sectorul 5 societatea REBU, că singura societate abilitată era Salubrizare SA", a declarat Cristian Popescu Piedone.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te