18.45. Firea și-a reînchis pagina de FB a treia oară în 20 de ore

DE Petre Bădică | Actualizat: 13.06.2018 - 11:28

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a fost huiduită, ieri, pe stadionul Național din Capitală, după ce a avut tupeul să urce pe scenă alături de Simona Halep, pentru a-i da „cheile orașului”.

SHARE

UPDATE 3 (18.45). Pagina de FB din nou închisă.

UPDATE 2. Firea și-a deschis, pentru a doua oară pagina de Facebook după ce îndepărtat comentariile negative. Acestea au apărut, însă, după câteva minute.  

UPDATE 1: După doar 30 de minute și aproape 2000 de comentarii negative pe care nu le-a mai șters, Gabriela Firea și-a închis din nou pagina de Facebook. 
Firea a rezista doar jumătate de oră. Și-a reînchis pagina de Facebook

Jucătoarea de tenis și-a prezentat trofeul de la Roland Garros, iar Gabriela Firea a încercat să îi fure din capitalul de imagine ținând un discurs pe scenă. Publicul a taxat tupeul primarului general, iar cei 20.000 de oameni prezenți pe Arena Națională au huiduit-o copios. 

Primarul a părăsit de urgență și în anonimat stadionul, dar în loc să accepte situația, Gabriela Firea a avut o ieșire foarte agresivă pe Facebook. „Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită, spune o vorbă veche din popor! În mai puţin de 24 de ore, Primăria Capitalei a organizat un eveniment de ţinută, pe Arenă Naţională, în cadrul căruia marea noastră campioana Simona Halep să poată prezenta fanilor trofeul. A fost o mobilizare uriaşă! S-a lucrat frenetic minut de minut. De dimineaţă, însă, aparatul sorosist de propagandă, prin organele sale tributare de presă, a demarat acţiunea : compromiterea evenimentului. Cu tot felul de ştiri false şi comentarii răutăcioase. Nu a contat că umbresc momentul unic pentru Simona Halep. Nu a contat că, seara, martori au fost şi copii, la un festival al urii şi dezbinării. Când am declarat-o Cetăţean de onoare al Municipiului Bucureşti, mulţi au strâmbat din nas. Şi au comentat negativ. Acum, dacă nu o primeam aşa cum merită, ar fi spus că sunt aroganta şi că nu îmi fac datoria de primar general. În toate capitalele civilizate ale lumii, marii campioni sunt întâmpinaţi cu entuziasm de cetăţeni şi sunt recompensaţi prin intermediul autorităţilor de la acel moment : ministru, primar, preşedinte de federaţie etc. Nu există o altă cale civilizată prin care să ne arătăm respectul faţă de valorile noastre. Repet, dacă nu organizăm nimic şi nu ofeream Cheia Oraşului într-un cadru festiv, aveam să fiu certata că sunt nepăsătoare. Dacă mi-am făcut datoria de roman şi primar, nici aşa nu a fost bine... pentru unii. Echipe de cetăţeni cu venin au venit bine organizate, plasate strategic printre oameni decenţi, care au venit la un eveniment memorabil pentru Simona Halep. De dragul ei şi din respect pentru performanta sa uriaşă, puteau lăsa o jumătate de oră ură la poarta Arenei Naţionale. Acolo este despre sport, respect, valori, performanţă. Nu despre câţi bani primim de la ONG-uri dubioase, pentru a transforma Bucureştiul într-un oraş sub asediu. Slavă Domnului că cei mai mulţi sunt oameni civilizaţi, democraţi, cu respectul fiecăruia de a avea dreptul să nu fie de acord cu celălalt. În rest, şi mâine este o zi! Şi mâine e o zi de muncă! Şi mâine ne vom bucura că apare soarele, că suntem sănătoşi, că putem avea credinţă şi că putem ierta. Ai câştigat, continuă! Ai pierdut, continuă!”, a transmis primărița prin rețelele sociale. 

Imediat, pagina sa de FB a fost asaltată de peste 10.000 de comentarii critice, în care oamenii fie o ironizau, fie îi băteau obrazul pentru gestul de pe stadion și pentru articolul postat. Așa încât, luni noapte, Gabriela Firea și-a închis pagina de Facebook.

Marți, la ora 16.00, primărița Capitalei și-a redeschis pagina, cu postarea curățată de miile de comentarii negative. Dar, deși inițial au apărut doar cele pozitive (circa 180), comentatorii au reînceput să o critice pentru încercarea de  se lipi de gloria Simonei Halep. 

Iată câteva comentarii noi: 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2019 NEWS INTERNATIONAL S.A.