Erdogan a anunțat o mai bună colaborare cu România împotriva oamenilor lui Gülen

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 16.10.2018 - 10:41
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit, luni, la Ankara, cu dictatorul turc Recep Tayyip Erdogan. Acesta din urmă a declarat că va fi intensificată „cooperarea pentru combaterea terorismului”, referindu-se, de fapt, la mișcarea lui Gülen.

SHARE

Preşedintele turc a salutat împlinirea a 140 de ani de relaţii diplomaţii bilaterale, care din anul 2011 sunt la nivel de parteneriat strategic și a menţionat că a avut o discuţie tete-a-tete cu premierul Viorica Dăncilă, principalele subiecte fiind legate de economie, securitate și combaterea terorismului.
„Principalul domeniu este securitatea şi cooperarea împotriva organizaţiilor teroriste care acţionează împotriva ţării noastre. Nu vom uita ajutorul României la lovitura de stat din 15 iulie. Vom lua legătura strâns cu autorităţile române pentru a ne sprijini şi a face paşii necesari împotriva persoanelor şi instituţiilor din România care au legături cu Feto”, a ţinut să precizeze preşedintele Turciei.
Erdogan a mai spus că discuţiile au vizat şi relaţiile economice şi comerciale.

Feto este gruparea condusă de Fethullah Gülen, liderulul religios pe care Recep Tayyip Erdogan îl acuză că ar fi fost în spatele loviturii de stat eșuate din vara lui 2016. Dictatorul de la Ankara a făcut nenumărate demersuri pentru a obține expulzarea acestuia din SUA, unde s-a refugiat Gülen, dar demersurile sale au fost respinse de Washington. De asemenea, Feto nu este considerată o mișcare teroristă decât de către dictatorul Erdogan.

Citește și Noul val de epurări al lui Erdoğan lovește România

În schimb, Viorica Dăncilă a declarat că relaţiile în cadrul NATO sunt foarte bune şi că România va continua să susţină parcursul european al Turciei. Premieruk a exprimat aprecieri pentru eforturile Turciei în gestionarea migraţiei, prin găzduirea pe teritoriul său a unui număr mare de refugiaţi.
Viorica Dăncilă se află până miercuri într-o vizită oficială în Turcia, după care va merge în Emiratele Arabe Unite.

Citește și VIDEO Cetățeni turci, sechestrați la Chișinău de către autorități, înaintea sosirii lui Erdogan

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2019 NEWS INTERNATIONAL S.A.