Dăncilă a dat-o afară pe Ecaterinei Andronescu de la Ministerul Educației. Replica ex-ministrei

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 02.08.2019 - 14:39
Ecaterina Andronescu nu mai e în relații așa bune cu Viorica Dăncilă, cum era când a preluat mandatul la Ministerul Educației. Sursa: Inquam Photos - Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a demis-o pe Ecaterina Andronescu din fruntea Ministerului Educației, după ce Andronescu a declarat că ea nu ar fi făcut naveta, ca Alexandra, copila dispărută la Caracal.

SHARE

UPDATE: Ecaterina Andronescu a declarat vineri, la Digi 24, că a aflat despre demiterea sa de la Ministerul Educației de la televizor, precizând că ea a vrut să spună că școala trebuie să îi învețe pe copii să se autoprotejeze.

„Am aflat de la televizor (că a fost demisă – n. red.). Nu m-a căutat din păcate (Viorica Dăncilă – n. red.). Eram într-o ședință în consiliul ministerului pentru a încerca să rezolvăm niște probleme curente. Intenția mea era de a le spune copiilor că, dacă părinții nu le spun, noi la școală le spunem ca să îi ferim de răufăcători”, a declarat Andronescu, la Digi 24.

---

Viorica Dăncilă spune că afirmația lui Andronescu arată lipsă de înțelegere și că îl va propune pe ministrul Culturii, Daniel Breaz, să preia interimar portofoliul Educației. 

„Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate. Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane - din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc.

Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal.Pentru preluarea interimatului la Ministerul Educației îl voi propune pe domnul Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii”, a scris premierul, pe contul său de Facebook. 

Ecaterina Andronescu a declarat, joi seară, la Antena 3, că elevii ar trebui să învețe să se apere singuri și că ea a învățat acasă să nu ia o mașină de ocazie. 

Citește și: PSD lovește din nou în educație: Elevii din rural, mai degrabă încurajați să se lase de școală

„De exemplu, Alexandra - m-am interesat la Inspectoratul Școlar - mergea la școală, avea abonament. Ce a determinat-o să se ducă la mașină de ocazie? Cred că va trebui, la începutul anului școlar, să introducem în toate școlile un sistem de protecție a copiilor și de a îi învăța să se protejeze singuri, să se ferească, pentru că eu am învățat și de-acasă... Cred că toate aceste lucruri trebuie să le repetăm și la scoală”, a susținut Ecaterina Andronescu.

Ea nu a suflat însă un cuvânt despre ordonanță de urgență dată de Guvernul din care făcea parte, prin care a eliminat transportul județean de persoane din sfera serviciilor publice și care, așa cum a arătat Federația Elevilor din România, „tragedii de tipul celei din Caracal se vor mai petrece, în lipsa unor servicii de transport sigure şi accesibile”. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -