Cum achită Răzvan Cuc 3.000 €/lună rate, la un venit de 2.300€? Exmatriculat, se prezintă doctorand

DE Petre Bădică | Actualizat: 16.10.2023 - 17:07
Cum achită Răzvan Cuc 3.000€ rate, la un venit de 2.300€ - Foto: INQUAM PHOTOS / Mircea Manole

Răzvan Cuc plătește rate de 3.000 euro deși declară venituri de numai 2.000 de euro. El continuă să comită fals în acte pretinzând că e doctorand. Realitatea: este exmatriculat de un deceniu. El a oferit explicații complet neconvingătoare pentru Newsweek România.

SHARE

Senatorul PSD, Răzvan Cuc, plătește rate de peste 3.000 de euro, deși are venituri de 2.000 euro. El se laudă că e „doctorand” în CV-ul depus la senat.ro. Răzvan Cuc a fost exmatriculat de la doctorat cu multă vreme în urmă, așa cum a scris Newsweek România în exclusivitate.

Răzvan Cuc este senator PSD de Neamț, acolo unde a găsit loc, fiind refuzat la Giurgiu, zona din care este de baștină. El a lucrat toată viața la Giurgiu și la București. CV este AICI.

În ultima sa declarație de avere, lui Răzvan Cuc îi apar două credite pe care trebuie să le returneze rapid, în maxim doi ani. El are un credit de 49.000 de euro și un altul de aproximativ de 10.000 euro, luate în 2023. El trebuie să le dea înapoi în 2024. Adică, în cel mult doi ani. 

Cum achită Răzvan Cuc 3.000€ rate, la un venit de 2.000€

Creditele de 60.000 de euro sunt făcute la o persoană privată. Și dacă nu i-ar plăti dobândă, Răzvan Cuc ar trebui să plătească 2.500 euro pe lună.

Fostul ministru mai are un credit, de data asta la bancă, luat în 2021 și pe care trebuie să îl dea înapoi în 2024, adică în maxim 4 ani. Cu o dobândă foarte mică, Răzvan Cuc ar trebui să plătească, lunar, 520 euro.

În 2023 și 2024, Cuc ar trebui să plătească rate lunare de peste 3.000 de euro. Cuc declară doar venitul de senator, adică 2.000 de euro.

Într-o discuție cu Newsweek România, Răzvan Cuc spune că a făcut cele două împrumuturi pentru că vrea să își ia un apartament. El nu are locuință. Și că cei 50.000 de euro ar fi avansul. 

Întrebat cum achită rate mai mari decât veniturile, Răzvan Cuc susține că acum caută fonduri. „În cazul în care nu reușesc să obțin suma de bani necesară pentru a cumpăra apartamentul, voi returna avansul. Mai am varianta să vând unul din terenuri”.

Apartamentul nu apare în declarația de avere

Apartamentul pe care spune că vrea să îl cumpere nu apare în declarația de avere. Ne întrebăm ce a făcut Răzvan Cuc cu avansul de 50.000 euro luat de la un privat. Îl ține acasă până completează toată suma? La bancă nu îl are deoarece nu are bani în conturi.

Terenurile de care vorbește Răzvan Cuc sunt agricole, în Giurgiu. E vorba de 6 hectare. Și la un preț maxim de 2.500 euro pe hectar, Cuc nu ar lua mai mult de 15.000 de euro. 

Doctoratul cu repetiție

Răzvan Cuc continuă să se laude în declarația de avere, depusă la Senat, că este doctorand. Deși, Cuc a fost exmatriculat. 

Deși fusese exmatriculat în anul 2013, Cuc și-a păstrat, în cv-urile oficiale, titulatura de doctorand și o face în continuare comițând fals în acte.

Academia Română mi-a confirmat faptul că Răzvan Cuc nu mai este doctorand, fiind exmatriculat pentru că a avut prea multe absențe. 

După 10 ani de când a fost examtriculat, Răzvan Cuc încă se laudă că este doctorand.

Răzvan Cuc mi-a precizat că subiectul este o ciorbă pe care jurnaliștii o reîncălzesc în lipsă de alte subiecte. I-am spus că poate îndrepta eroarea în câteva secunde, dar nu a vrut să facă acest lucru. A dat vina pe fetele de la secretariat, care au păstrat mențiunea că el e doctorand.

Martor, într-un dosar DNA

Fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost chemat, în decembrie 2019, la sediul DNA Timişoara, pentru a fi audiat de procurori în calitate de martor, în dosarul spăgilor încasate de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, care ar fi ajuns la PSD Arad.

Citește și: Răzvan Cuc după audierea la DNA: Mai multe persoane s-au lăudat că m-ar cunoaște

Discuție despre șpăgi în birou

În aprilie 2017, Iosif Szentes, director CFR Călători la acea vreme, a fost chemat de ministrul Răzvan Cuc în birou.

Szentes îi spune lui Cuc faptul că se fac presiuni mari pentru îndepărtarea sa din funcție și că persoana care trebuia să-i ia locul, Valentin Dorobanțu, e un personaj controversat, implicat în mai multe scandaluri, cu probleme de integritate și un apropiat de Grupul Feroviar Român (GFR), controlat de Gruia Stoica. 

Răzvan Cuc îi răspunde că nu are ce face, pentru că decizia fusese deja luată, și poate doar să-i ofere alte funcții.

Citește și: Răzvan Cuc discută de o șpagă de jumătate de milion de euro în biroul său de ministru

Un ministru fără performanțe

Dezastrul PSD în materie de autostrăzi în 2019 a arătat astfel: a promis 180 kilometri și au deschis 21.

Perioada coincide cu cel de-al doilea mandat de ministru al Transporturilor a lui Răzvan Cuc.

Doar lotul 4 al Autotrăzii Lugoj – Deva, care măsoară 21 de kilometri, a fost deschis. 

Citește și: În doi ani de mandat, PSD-istul Răzvan Cuc a deschis 20 km de autostradă | Newsweek Romania

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te