Cristian Tudor Popescu avertizează că va renunța la colaborarea cu Digi 24, din cauza lui Firea

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 30.10.2019 - 13:38
Cristian Tudor Popescu/Foto: Facebook

Cristian Tudor Popescu a criticat dur postul Digi4 într-o postare pe Facebook pentru interviul luat de Cosmin Prelipceanu primarului PSD de București, Gabriela Firea, numindu-l „dureroasă emisiune din punct de vedere moral și profesional pentru un veteran ca mine”.

SHARE

Ziaristul îi numește pe Cosmin Prelipceanu, directorul postului, „public de figurație” și spune că „principala ocupație a acestuia a fost să tacă asurzitor și să dea din cap aprobator. Când a pus una dintre cele nu știu dacă mai mult de 5 întrebări, dl Prelipceanu a avut un ton prevenitor, de scuză, ca să nu zic umil”.

„Când am apărat cu duritate Digi24 în fața pretenției dlui Mihai Șora-emag ca postul să se desființeze, pentru că s-ar fi aservit PSD, am spus că dacă voi constata eu compromiterea postului Digi24, nu mă mai vedeți prin studio.

Un prim pas spre acest gest a fost făcut aseară, prin emisiunea realizată de primarul general G. Firea, avându-i ca public de figurație pe dnii C. Prelipceanu și R. Kiss. Firea a vorbit 80% din timpul emisiunii, plasând tot ce a vrut. Principala ocupație a dlui Prelipceanu a fost să tacă asurzitor și să dea din cap aprobator.

Când a pus una dintre cele nu știu dacă mai mult de 5 întrebări, dl Prelipceanu a avut un ton prevenitor, de scuză, ca să nu zic umil, „Nu vă supărați, doamnă primar general, totuși trebuie să vă întreb ceva…”, susține CTP în postare sa.

Ziaristul a catalogat emisiunea ca finid „dureroasă” din punct de vedere moral și profesional pentru un veteran ca el, avertizând că „încă una-două din astea, și nu ne mai întâlnim decât pe Republica și facebook, stimați telespectatori Digi24”.

Declarațiile ziaristului vin în contextul în care Gabriela Firea a acuzat marți seară la Digi 24 că „meritele ei” în construirea spitalului de Oncologie nu sunt apreciate, deoarece terenul pe care se ridică imobilul este al Primăriei și valorează 1 milion de euro.

Citește și Firea, după mesajul jignitor despre spitalul ridicat din donații. „Și eu am construit un spital”

Totodată, primarul Capitalei le-a atacat și pe Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, de la Asociația Dăruiește Viață, care conduc campania de strângerea de fonduri, spunând că acestea sunt doar împinse în față de fostul ministru Vlad Voiculescu, ce și-ar pregăti astfel campania pentru Primăria București.

Toată cearta a pornit de la un share pe care Gabriela Firea l-a dat pe contul personal de Facebook unei postări controversate a creatoarei de modă Dana Budeanu, fapt criticat dur de Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu.

Gabriel Firea și-a asumat, marți seara, postarea și mesajul referitoare la Asociația Dăruiește Viață, care construiește primul spital de oncologie și radioterapie pediatrică din România. Primarul Capitalei a recunoscut, în cadrul unei emisiuni la Digi24, că acel cont de Facebook îi aparține, atunci când a fost întrebată de ce a distribuit fotografia.

„Este interzis like-ul sau share-ul pe Facebook? Chiar dumneavoastră militați pentru liberă exprimare… pentru diversitate”, a afirmat primarul Capitalei.

Întrebată dacă își asumă mesajul, ea a răspuns: „O postare share-uită miercurea trecută, care nu a supărat pe nimeni, și brusc aseară (…) s-a indignat lumea că la un semn. După șase zile, repet, după șase zile! Deci mie asta îmi da foarte mult de gândit și de bănuit că a fost o comandă în ceea ce mă privește”, a acuzat Gabriela Firea.

Citește și VIDEO Firea a mințit grosolan că a construit spitalul „Gomoiu". Filmul în care se dă singură de gol

În aceeași emisiune, primarul Capitalei a afirmat că terenul pe care se ridică construcția este al Primăriei și valorează 1 milion de euro, iar ea este cea care a dat semnătură pentru punerea acestuia la dispoziție.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te