Rusofilul Cozmin Gușă, potențial candidat AUR, a trăit și cu 500 €/lună

DE Alexandru Pop | Actualizat: 08.04.2024 - 14:06
Candidat AUR la Primăria Capitalei Cozmin Gușă a trăit cu 500 €/lună. Nu declară toate proprietățile - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Comentatorul Cozmin Gușă, consultant politic și patron de presă, are venituri oficiale extrem de modeste, în contradicție totală cu proprietățile pe care le deține. Dar nu toate apar și în declarația de avere depusă ca președinte al Federației Române de Judo.

SHARE

Cozmin Gușă, anunțat recent ca posibil candidat AUR pentru Primăria Capitalei, și-a mărit consistent veniturile anul trecut.

Partidul extremist și-a lansat acum câteva luni candidatul oficial, cvasinecunoscutul Marian Enache, iar acum câteva săptămâni George Simion era de părere că l-ar susține pe Cristian Popescu Piedone, de la PUSL, formațiunea fondată de Dan Voiculescu, patronul Antenelor. Între timp, liderul AUR a declarat că l-ar putea arunca în luptă pe Gușă, fără să aibă însă acordul celorlalți membri ai conducerii partidului.

Candidat AUR la Primăria Capitalei Cozmin Gușă a trăit cu 500 €/lună. Nu declară toate proprietățile

Citește și: EXCLUSIV Candidatura lui Gușă la primăria București, dictată de Simion.„Nu a fost discutată în AUR"

Conform informațiilor fiscale consultate de Newsweek Romania, Gușă a câștigat în 2023 venituri salariale brute de 175.000 lei. 

Din acești bani, suma de 137.843 lei (aproximativ 11.000 de lei pe lună) vine de la firma Angus Equity SRL, deținută de o altă companie care are licența radioului Gold FM unde Gușă apare zilnic pe post de analist politic.

Citește și: George Simion schimbă candidatul AUR la București. Newsweek a scris că e omul primarului PSD Băluță

Un salariu minim brut pe economie, 3.100 lei pe lună, a mai încasat de la Globalcom Group SRL, o companie pe care o deține în totalitate.

În total, Gușă a câștigat lunar circa 2.800 euro net.

A trăit și cu 500 Euro pe lună

A fost un an de cinci ori mai bun decât cel anterior. În 2022, Gușă a câștigat mai puțin și dintr-o singură sursă: 30.716 lei de la Globalcom. 

Adică doar 2.550 lei pe lună (circa 500 euro).

La fel și în 2021: 28.988 lei de la aceeași firmă. În acel an a mai încasat 15.795 lei și de la firma Press Media Electronic SRL.

În anul pandemiei, ultimele două companii l-au plătit cu venituri salariale brute totale de 55.468. Adică 4.600 lei (circa 1000 euro) pe lună.

Gușă s-a remarcat ca unul dintre cei mai îndârjiți antivacciniști în timpul pandemiei COVID din 2020.

Plătit de propria firmă, de fiu sau de consultanți politici

Compania Globalcom Group SRL este deținută de 100% de Cozmin Gușă. Are doi angajați, Gușă și soția acestuia, și se ocupă de activități de consultanță pentru afaceri și management.

A avut o cifră de afaceri modestă de doar 81.000 lei în 2022, din care 40% au fost doar salariul lui Gușă. A avut o pierdere de 66.000 lei. În schimb are active imobilizate de 1,1 milioane lei.

Angus Equity SRL este deținută de fiul lui Cozmin Gușă, practicant de judo, care deține pe o companie cu un nume similar, Angus Resources SRL, licența pentru postul de radio Gold FM.

De abia înființată în 2022, firma fiului său a avut o cifră de afaceri de o jumătate milion de lei și un profit extrem de bun de 408.000 lei. În plus are active circulante, adică cel mai probabil bani în conturi, de 438.000 lei.

Press Media Electronic SRL este o companie deținută de alți analiști - Bogdan Chirieac și Val Vâlcu de la DC News.

Nu-și declară toate proprietățile

Gușă a omis în declarația de avere din 2023, depusă ca președinte al Federației Române de Judo, să menționeze o casă din București de pe strada Aviator Mircea Zorileanu de 290 mp, plus două apartamente tot din  București - unul de 65 mp și altul de 55,61 mp.

În aceeași declarație de avere nu apar două motociclete ale sale - o Yamaha de 595 cmc și un Kawasaki de 249 cmc -, precum și un Aro de 2512 cmc.

Singura proprietate trecută în această declarație de avere este casa de vacanță de 488 metri pătrați din comunca Cornu de jos, județul Prahova, și o serie de terenuri, toate pe numele soției sale.

Newsweek a scris, ieri, că ideea candidaturii lui Cozmin Gușă la primăria București a fost impusă de Simion. „Nu a fost discutată în AUR", ne-a declarat primvicepreședintele Dorin Lulea, unul din cei mai influenți lideri ai partidului extremist.

Citește și: EXCLUSIV Candidatura lui Gușă la primăria București, dictată de Simion.„Nu a fost discutată în AUR

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te