Călin Georgescu insistă să ieșim din NATO. 95% dintre românii se opun ideii trăsnite

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 15.01.2025 - 19:50
Călin Georgescu insistă să ieșim din NAT0. 95% dintre românii se pun ideii trăsnite - Foto: Profimedia Images (rol ilustrativ)
Călin Georgescu insistă să ieșim din NAT0. 95% dintre românii se pun ideii trăsnite - Foto: Profimedia Images (rol ilustrativ)

Un studiu sociologic important arată că românii nu vor să iasă din NATO, așa cum propune Călin Georgescu. Acesta spunea, la un moment dat, că dacă va ajunge președinte va scoate România din Alianță.

SHARE
Românii nu vor să iasă din NATO. Cel puțin așa arată un amplu studiu sociologic. Specialiștii au descoperit că frustrăile românilor care l-au votat sau care îl susțin pe Călin Georgescu nu vin din dorința de a ieși din Alianța Nord Atlantică. 
 
Acesta preciza la un moment dat că atunci când va ajunge președinte va scoate România din această structură. 

Călin Georgescu insistă să ieșim din NATO. 95% dintre românii se opun ideii trăsnite

Sociologul Remus Ioan Stefureac a citat pe pagina sa de Facebook din cercetarea sociologică realizată recent, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale, având un discurst anti-UE și anti-NATO. 
 
Studiul arată de unde vin multe dintre nemulțumiri, frustrări și sentimente legitime de revoltă și că acestea nu au legătură cu atașamentul românilor față de UE și NATO.
 
Conform studiului sociologic, după alegerile prezidențiale, agresiunile informaționale au provocat reacția inversă a  populației, ceea ce e o dovadă clară de reziliență a populației României. 
 
”NU, românii NU vor ieșirea din NATO. Părerea românilor este mai clară ca niciodată. Și când spun ”ca niciodată”, mă reref la faptul că aproape 90% dintre români resping ideea ieșirii din NATO.
Adică, niciodată nu am avut un nivel de adeziune atât de ridicat al românilor față de organizația Nord-Atlantică”, arată Remus Ioan Stefureac, șeful INSCOP Research, pe pagina sa de facebook .
 
 
Într-un interviu acordat postului public de televiziune TV3, acum 5 ani, candidatul Moscovei la alegerile prezidențiale din România, Călin Georgescu spune clar și răspicat că, în cazul în care va ajunge în fruntea țării, va scoate România din NATO și din Uniunea Europeană, ceea ce ar însemna un adevărat dezastru pentru țara noastră care ar deveni "următoarea" Ucraina - o țintă directă pentru Rusia și dictatura lui Vladimir Putin.

Întrebat ce înseamnă în opinia sa termenul de "neutralitate", un termen folosit îndelung de propaganda de la Moscova care transmitea exact astfel de "îndemnuri" pentru Ucraina - țară pe care a atacat-o și în 2014 și de unde a anexat ilegal Crimeea și în 2022 - război sângeros care continuă și acum în 2024, Moldova - țară sugrumată de trupele sovietice cu un teritoriu "anexat" - Transnistria și cu altul în "curs de anexare" - Găgăuzia, Georgia, țară "neutră" atacată de Rusia în 2008, rusofilul Călin Georgescu spune:

"NATO nu este cea mai puternică. Este cea mai slabă. Noi trebuie să ne vedem interesul național (...) Indiferent din ce club faci parte (NATO sau UE n.red).

Citește și: Alexandr Dughin, "creierul lui Putin", îl laudă pe Călin Georgescu: "E foarte util pentru Rusia"

De asemenea, întrebat dacă ar ajunge "decident" în România ar milita pentru scoaterea țării noastre, candidatul lui Putin pentru alegerile prezidențiale din România spune: "În primul rând aș milita pentru ieșirea României din orice conflict, iar referitor la NATO, dacă lucrurile continuă în felul ăstă e evident că nu ne interesează. Pentru ce să stai într-un club care nu acordă siguranță țării tale", spune Călin Georgescu, cel care vrea reîntoarcerea României în negura sumbră a comunismului sub talpa Rusiei, după doar 34 de ani de libertate.

Citește mai mult aici: VIDEO Călin Georgescu vrea să scoată România din UE și NATO: "Nu ne interesează "cluburile" astea"

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te