Proptelele lui Neacșu (Pro România): Ciolacu (PSD) și Silvia Mihalcea de la Camera Deputaților

DE Alexandru Pop | Actualizat: 02.07.2019 - 19:46

Procedura parlamentară prin care Marian Neacșu, actual membru al Pro România (partid condus de Victor Ponta) și fost secretar general al PSD, a fost pusă la punct în detaliu de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și secretarul general al Camerei, Silvia Mihalcea.

SHARE

Procedura de selecție a vicepreședintelui Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei a fost decisă de o ședință a Birourilor Permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din data de 24 iunie.

Urmarea acestei ședințe a fost că Silvia Mihalcea, secretarul general al Camerei Deputaților, a anunțat în aceeași zi calendarul procedurii: termenul pentru depunerea candidaturilor și audierea candidaților - 25 iunie, votul în ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului - 26 iunie.

Citește și: De ce sacrifică PSD o funcție pentru Neacșu de la Pro România

După cum mai multe publicații au arătat, câteva prevederi legale au fost încălcate pentru ca Parlamentul să-l poată numi pe Neacșu la ANRE. Conform e-nergia.ro, "Iulian Iancu, preşedinte al Comisiei de Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor, care nu a participat la şedinţa comisiilor parlamentare reunite în urma căruia Marian Neacşu a fost desemnat vicepreşedinte al ANRE, explică de ce a luat această decizie (...).

Iancu este una dintre cele mai autorizate voci din Parlamentul României în ceea ce priveşte legislaţia în materie de energie, la care de altfel a contribuit şi el, pentru că pe la Comisie pe care o prezidează trec toate proiectele de acte normative cu impact asupra sectorului.

Iancu invocă, în scrisoare, două motive: condamnarea penală a lui Marian Neacşu şi rapiditatea cu care el a trecut prin procedurile parlamentare de numire."

Ciolacu l-a apărat pe Neacșu în fața lui Dragnea

Procedura blitzkrieg nu a fost străină de Ciolacu și Mihalcea. Actualul președinte al Camerei Deputaților este un bun prieten al lui Neacșu. Când acesta din urmă a fost exclus din PSD, Ciolacu și-a exprimat dezacordul: "Îmi pare foarte rău că domnul Neacşu a fost exclus din partid. Şi în CExN am spus, domnul Ţuţuianu a greşit cu ceva palpabil, la domnul Neacşu nu a fost nimic palpabil. Asta a fost părerea mea. Nu am înţeles de ce a fost exclus domnul Neacşu, de asta am votat împotrivă şi oricum aş fi votat împotriva oricărei excluderi." (sursa)

Silvia Mihalcea, motiv de dispută în PSD

Pe de altă parte, Silvia Mihalcea pare să aibă o legătură chiar mai apropiată cu Neacșu. Conform G4 Media, "Marian Neacșu, secretarul general al PSD și unul dintre aliații – cheie ai lui Liviu Dragnea în ultimii ani, a întors armele împotriva șefului său și acționează în acest moment alături de gruparea Paul Stănescu – Mihai Tudose, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid.

Printre motivele principale ale schimbării radicale de poziție se numără neîncrederea în promisiunile lui Liviu Dragnea că o va pune pe lista de candidați la europarlamentare pe protejata sa, Silvia Claudia Mihalcea, potrivit surselor citate."
Alte surse indică chiar o relație personală între cei doi. Europa Liberă a scris că "Silvia Mihalcea s-a remarcat până acum doar prin faptul că a fost acompaniatoarea secretarului general al PSD Marian Neacșu la nunta feciorului lui Dragnea, sau că mai e cunoscută drept <fata lui Hrebenciuc> (<fata> nu în sens de <fiică>, desigur)."

Mihalcea, declarație exclusivă despre relația cu Neacșu

Contactată de către Newsweek România, actualul secretar general al Camerei Deputaților a negat că ar fi controlat procedura de votare a lui Neacșu la ANRE: "Noi, la Secretariatul General, nu avem competențe  pe procedura de vot. Acesta este atributul comisiilor parlamentare. Noi suntem funcționari publici." 
Mihalcea a vorbit, laconic, și despre relația personală cu fostul secretar general al PSD: "Nu vreau să comentez viața mea privată."

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te