DIICOT: Autonumitul organizator al mitingului Diasporei, pus sub control judiciar

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 08.08.2018 - 14:09
Ovidiu Grosu Foto: Facebook Grosu

DIICOT anunță că Ovidiu Grosu, cel care s-a prezentat ca organizator al mitingului Diasporei, din 10 august, a fost pus sub control judiciar pentru „instigare publică”, după ce a declarat că protestul trebuie să fie însoțit de flăcări, fum și sânge pe străzi.

SHARE

Ovidiu Grosu a susținut, într-un interviu pentru Antena 3, că el ar fi organizatorul mitingului Diasporei și că este nevoie de violențe pentru înlăturarea actualului regim. „Eu vorbesc de o revoluție, nu de un protest. (...) Trag acum un semnal de alarmă, un avertisment către forțele de ordine: oricine va încerca să reprime aceste manifestări, va fi judecat de Tribunalul Penal Internațional, pentru că avem drept inclusiv să ucidem în aceste condiții (...). Dacă jandarmul îmi pune bastonul în gât sau pistolul în cap eu am dreptul să-i iau viața”, declarat Grosu, spre satisfacția jurnaliștilor de la Antena 3.

Citește și: GALERIE FOTO Românii din Anglia au pornit spre România, cu drapelul pe mașini

Ulterior, el a scris pe Facebook că „păi este normal să ardeti ca pleava și să fiți striviți ca căpusele”. 

Acum, DIICOT a anunțat că s-a autosesizat după aceste declarații. „La data de 07.08.2018, procurorii DIICOT - Structura Centrală s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în seara zilei de 06.08.2018, în cadrul unei emisiuni  difuzate de către un post de televiziune naţional, a fost prezentat un interviu al numitului OVIDIU GROSU pe parcursul căruia, acesta, care s-a autointitulat ”adevăratul organizator al protestului diasporei din 10 august”, i-a îndemnat pe viitorii participanți la manifestare să recurgă la acte de violență îndreptate împotriva integrității corporale a forțelor de ordine, inclusiv a vieții acestora.

Verificările întreprinse în cauză au relevat faptul că, înscriindu-se pe aceeași linie a demersurilor de instigare publică la săvârșirea de acte de violență împotriva reprezentanților autorităților chemate să asigure desfășurarea în condiții de siguranță a manifestației organizate a avea loc în data de 10.08.2018 în municipiul București, numitul  Ovidiu Grosu  a îndemnat publicul verbal şi scris să săvârșească în condițiile Legii nr.535/2004  infracțiuni contra vieții și integrității corporale a persoanelor, respectiv distrugere”, se afirmă în comunicatul DIICOT.

Citește și: 120.000 de persoane au trecut prin Vama Nădlac în weekend, multe venind pentru mitingul Diasporei

În consecință, Grosu a fost pus sub control judiciar și nu va avea voie să folosească Internetul, să acorde interviuri și să participe la adunări publice, precizează DIICOT. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te