„Am vrut să ne exprimăm opinia în grup, sunt îngrijorări pe care le împărtăşim în acest grup şi solicitarea a fost să mergem în grup. Această cerere a fost refuzată. Este în totalitate în responsabilitatea prim-ministrului, dar am vrut să explicăm puţin de ce am simţit să facem aceste precizări auzite”, a spus dipolomatul german.
Acum câteva zile, Dăncilă a explicat că ea discută doar cu omologii ei, nu cu ambasadorii. „Tot azi am văzut punctul de vedere a (sic!) unui grup de ambasadori. Am vrut să am o discuție individuală cu fiecare ambasador, dar au refuzat. Le reamintesc că suntem în România și că am dialog direct cu omologii mei. Le recomand să se adreseze autorităților statelor lor, pentru că în niciun stat ambasadorii nu fac agenda premierului și n-o să permit acest lucru. Trebuie să arate respect pentru România, cum ambasadorii noștri în fiecare stat, fie membru UE sau stat terț, au respect pentru statul respectiv”, a afirmat premierul PSD.
„Suntem profund îngrijorați de integritatea sistemului judiciar românesc, care a fost zdruncinat de modificări imprevizibile care nu întăresc eforturile României de a consolida progresul în materie de justiție. Dimpotrivă, efectul cumulativ al acestor modificări prezintă riscul încetinirii luptei împotriva corupției și subminării independenței sistemului judiciar”, se arată în mesajul transmis, acum câteva zile, de reprezentanțele diplomatice la București, „în numele Austriei, Belgiei, Canadei, Danemarcei, Finlandei, Franței, Germaniei, Irlandei, Norvegiei, Olandei, Statelor Unite și Suediei”