Stelian Ion recunoaște: omul său face ședințe în Ministerul Justiției, deși nu lucrează acolo

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 14.01.2021 - 10:31
Stelian Ion este noul ministru al Justiției. Foto pagina oficială Facebook

Declarație uimitoare făcută de ministrul Justiției, Stelian Ion. Acesta a recunoscut că un colaborator de-al său, care nu are încă nici o legătură oficială cu Ministerul Justiției, cheamă la ordin directorii din minister și are acces la acte guvernamentale.

SHARE

Newsweek România a scris în premieră că noul ministrul al Justiției îl dorește ca secretar de stat pa Alexandru Dimitriu, un avocat care a lucrat la casa de avocatură a lui Gheorghe Piperea, dar care a avut și o carieră politică: a fost 10 ani membru PNL, apoi a intrat în PLUS.

Astfel, Alex Dimitriu a intrat în politică în 2003, la PNL, unde a fost membru până în 2013. Din 2019, a devenit membru PLUS. În preajma alegerilor locale de anul trecut, a fost desemnat candidatul USR-PLUS la funcția de primar al Sectorului 5, dar a fost retras de pe listă pentru a-i face loc liberalului Cristian Băcanu.

Contactat în urmă cu zece zile de Newsweek România, avocatul Alexandru Dimitriu a spus că va fi numit secretar de stat la Ministerul Justiției. „Urmează să se finalizeze încet, încet. Nu am încă o numire pe funcția de secretar de stat, dar o aștept”, a declarat avocatul Dimitriu.

Citește și: EXCLUSIV Alex Dimitriu, ispita Cosminei Păsărin și avocatul fraților Micula, secretar de stat la MJ

Deși nu are nici o calitate oficială la Ministerul Justiției, Alexandru Dimitriu are acces în instituție, dar și la acte guvernamentale.

Întrebat de Newsweek România care sunt motivele pentru care se duce la Ministerul Justiției fără a fi numit oficial în funcția de secretar de stat, Alexandru Dimitriu a spus așa: „Sunt la secretariat. Am venit să văd ce se întâmplă pe aici, am întrebat în stânga și-n dreapta, ca să mă acomodez. Am discutat și cu domnul ministru, am fost în ședințe. Nu sunt angajat pe cabinetul ministrului”.

Stelian Ion: Totul e cu știință mea

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a recunoscut într-un interviu acordat SpotMedia că Alexandru Dimitriu nu doar că are acces la documente oficiale, deși nu e demnitar sau angajat al Ministerului Justiției, dar chiar face ședințe cu directorii din instituție.

SpotMedia: Ați ales un secretar de stat, pe dl Dimitriu, care nu este încă numit oficial de premier. Surse convergente din minister spun că domnia sa, deși nu are o calitate oficială, ține ședințe cu directorii, solicită și are acces la documentele ministerului. Are acordul dvs pt așa ceva? 

Stelian Ion: Sunt chestiuni asupra cărora am dat dispoziție. Dl Dimitriu va fi colaborator al meu, indiferent dacă îl numește secretar de stat. Supraveghez totul.

Repet, o persoană fără calitate oficială are acces la documente oficiale, inclusiv de la avizare, unele dintre ele având la bază documente clasificate.

Nu are acces la documente secrete. Totul e cu știință mea.

Am posibilitatea să mă consult cu anumite persoane în care am încredere. Cât timp nu sunt secrete de serviciu, consider că e legal.

(Vezi aici interviul cu Stelian Ion)

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te