Procurorii DNA au suferit o înfrângere usturătoare în Justiție la sfârșitul lunii trecute când Curtea de Apel București a decis să ridice, după 10 ani de procese, sechestrul pe bunurile omului de afaceri Maricel Păcuraru, patronul Realitatea Plus.
Citește și: Rețeta Călin Georgescu. Pro-rușii pregăteau o lovitură de stat în Moldova. Scopul, distanțarea de UE
Maricel Păcuraru, patronul televiziunii poporului, „sechestrat” într-un palat de 1001 metri pătrați
Postul TV a fost și este principalul canal mediatic care susține atât candidatul pro-rus la alegerile prezidențiale din 2024, Călin Georgescu, cât și partidul extremist AUR și pe liderul acestuia, un alt simpatizant al Moscovei, George Simion.
"Respinge, ca nefondate contestaţiile declarate de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție şi de contestatoarea-parte civilă C.N. LOTERIA ROMÂNĂ S.A. împotriva încheierii din data de 15.04.2025, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I a Penală în dosarul nr. 47691/3/2015/a34. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă contestatoarea-parte civilă la 400 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate în contestaţia Ministerului Public rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia procurorului, a contestatoarei părţi civile respectiv a intimaţilor-inculpaţi prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 26.06.2025", se arată în minuta ședinței prin care patronul Realitatea Plus a avut câștig de cauză în fața DNA.
Imobilul încă figurează la Autoritatea Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) ca fiind sub sechestrul autorităților statului.
Păcuraru se prezintă victimă, dar câștigă toate procesele cu instituțiile statului român
În ciuda faptului că se prezintă o victimă a "statului paralel", patronul Realitatea Plus a avut o serie de câștiguri memorabile în instanțele de judecată.
Citește și: Rețeaua lui Georgescu: 20.000 conturi TikTok activate în ziua alegerilor. 5.000.000 vizualizări/oră
După ce fusese condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu în dosarul Loteria Română, din care a stat doar trei ani în spatele gratiilor, Păcuraru a reușit performanța să-i înduplece pe magistrații de la Tribunalul Municipiului București să-i anuleze pur și simplu această sentință.
Aceeași instanță, alți magistrați. Care au decis în aprilie 2025 să-i ridice și măsurile asiguratorii, adică sechestrul pe bunuri instituit în urmă cu mai bine de zece ani.
În această megaescrocherie cu cartele telefonice, cumpărate fraudulos de Poșta Română de la firmele lui Maricel Păcuraru, procurorii anticorupție au arătat că acesta a fost beneficiarul real al unei sume de 20 milioane lei, spălați pe un circuit financiar care pleca de la Loteria Națională și implica companiile cu care acesta avea legături.
Mogulul media a fost condamnat, alături de ceilalți șapte inculpați din dosar, să restituie Poștei Române 14,3 milioane de lei.
Folosește de 20 de ani un palat de 1001 de metri pătrați în buricul Bucureștiului
În același dosar, procurorii instituiseră sechestru și pe palatul de 1001 de metri pătrați situat în centrul Bucureștiului și folosit drept reședință de către Maricel Păcuraru și membrii familiei acestuia.
Palatul aparține, în acte, unui SRL implicat în schema infracțională pentru care a făcut pușcărie patronul Realitatea Plus: Pronova SRL.
Aceasta a trecut prin mâinile mai multor apropiați de-ai lui Păcuraru și a ajuns acum să fie deținut integral de către Grup Financiar IFN SA, al cărei principal asociat este Cioantă Păcuraru Ioana Marcela (una dintre fiicele lui Maricel Păcuraru), cu 78% și Global Network System SRL, cu 20%.
Ultimele două companii au fost, de asemenea, implicate, în schema infracțională a lui Păcuraru.
Din 2005 încoace, nici o autoritate a statului român nu a mișcat un deget ca să valorifice în vreun fel acest imobil, pentru a recupera prejudiciul pe care judecătorii i l-au pus în cârcă patronului Realitatea Plus.
Palatul de pe Sevastopol a trecut din sechestru în sechestru: de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în 2006, la Direcția Generală Anticorupție, în 2015, care a încredințat-o formal Agenției Naționale de Administrare Fiscală, din cadrul Ministerului Finanțelor Publice.
Valoarea la care a fost instituit sechestrul pe tot imobilul din Sevastopol, de către autoritățile statului, este de 2.313.439, pentru recuperarea unui prejudiciu total de 20.152.353 lei, calculat la nivelul anului 2015.
“Chiar dacă avem sechestru nu ne folosește la nimic. Practic, acest inculpat a stat gratis timp de 19 ani în acest imobil, iar autoritățile statului nu au avut ce să-i facă în lipsa unei condamnări din partea unei instanțe de judecată. Dosarul lui de corupție e prescris de ani de zile, dar tocmai inculpatul a decis să-l continue, pentru a se victimiza în ochii opiniei publice”, au declarat, sub protecția anonimatului, surse din DNA pentru Newsweek România.
Judecătorii gălățeni l-au scutit pe patronul Realitatea Plus de plata unor datorii către primăria sectorului 1
La începutul acestei luni, la câteva zile după ce a avut câștig de cauză în fața DNA, Păcuraru a mai avut un succes parțial în justiție, de data aceasta la Tribunalul din Galați. Acolo, Pronova SRL a încercat, la rândul ei, să obțină ridicarea unui alt sechestru, instituit de această dată, de Direcția Generală Impozite și Taxe Locale (DGITL) Sector 1, pe palatul din strada Sevastopol, pentru impozite și taxe locale.
"Admite, în parte, cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta PRONOVA SRL, prin SCPI Salina 2000 SPRL, în contradictoriu cu pârâtele SECTOR 1 MUNICIPIUL BUCUREŞTI - prin PRIMAR şi DIRECŢIA GENERALĂ DE IMPOZITE ŞI TAXE LOCALE A SECTORULUI 1 BUCUREŞTI. Anulează Decizia nr.272010/30.03.2023 privind soluţionarea contestaţiei şi Decizia de impunere anuală pentru anul 2023 nr.1378836/17.01.2023 emise de pârâte. Exonerează reclamanta de la plata sumei de 150.021 lei, reprezentând debit conform Deciziei de impunere pentru anul 2023 nr.1378836/17.01.2023 emisă de pârâta DIRECŢIA GENERALĂ DE IMPOZITE ŞI TAXE LOCALE A SECTORULUI 1 BUCUREŞTI.
Admite excepţia lipsei de interes în ceea ce priveşte capătul de cerere privind obligarea pârâtei DIRECŢIA GENERALĂ DE IMPOZITE ŞI TAXE LOCALE A SECTORULUI 1 BUCUREŞTI la emiterea unei noi decizii privind recalcularea obligaţiilor fiscale aferente anului 2023 raportat la disp. art. 453 lit. d Cod fiscal, cu referire la art. 460 alin.4, 7 Cod fiscal şi OPANAF nr. 1537/2008 şi respinge acest capăt de cerere ca fiind lipsit de interes. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Galați Secția Contencios administrativ și fiscal, sub sancțiunea nulității. Pronunțată prin punerea solușiei la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței, astăzi, 04.07.2025", se arăta în minuta ședinței judecătorilor din Galați favorabilă patronului televiziunii poporului.
Practic, judecătorii l-au scutit pe Păcuraru de plata unor taxe față de Primăria Sectorului 1 a Bucureștiului, aferentă palatului de 1001 metri pătrați din strada Sevastopol, în care locuiește fără să plătească chirie nimănui.
De altfel, Pronova SRL a deschis o serie de alte procese în instanțele din țară, pentru a contesta deciziile de impunere fiscală emise de DGITL Sector 1 pentru perioada 2016-2021.
Pronova SRL este înregistrată în județul Galați, de unde este de loc și Maricel Păcuraru. Pentru un SRL care nu vrea să atragă prea mult atenția opiniei publice, apelarea la instanțele de provincie este o oportunitate de neocolit.
Păcuraru a mai încercat să pună mâna pe palat printr-o schemă în care a folosit o jurnalistă Realitatea Plus
În final, anul trecut, în dosarul de faliment al firmei Pronova SRL, care deține în acte palatul lui Păcuraru, lichidatorul a informat că o altă companie, Postfarm SRL din Galați, a plătit către ANAF suma de 3.722,44 lei, astfel încât ANAF – Direcția Generală Executări Silite Cazuri Speciale București - să ridice sechestrul asupra acestui imobil.
Vezi mai jos decizia lichidatorului companiei care deține Palatul lui Maricel Păcuraru.
Din decizia publicată în Buletinul Procedurilor de Insolveță, lichidatorul proprietarului din acte al palatului din București, reiese că procedura nu a avut succes deoarece ANAF nu le-a răspuns în nici un fel.
Postfarm SRL este deținută de compania Breeeding SRL, care e deținută 100% de către Alexia Ditcov, jurnalistă a postului Realitatea Plus. Pe pagina de socializare se prezintă chiar cu numele de Păcuraru, insinuând o relație de familie cu patronul postului de televiziune.
Vezi mai jos o fotografie cu jurnalista Realitatea Plus care vrea să-i dea patronului ei controlul pe palatul din București.
Practic, prin plata unei sume infime, de nici 750 de Euro, Păcuraru încerca să ridice sechestrul asupra palatului său de 1000 de metri pătrați din București.
Păcuraru și-a mutat televiziunea poporului lui Georgescu în spatele curții palatului său
Palatul lui Păcuraru se află vizavi de un spital privat, aflat recent în centrul unui scandal în bătălia pentru Cotroceni.
Are o suprafață totală de 1032,07 de metri pătrați, cu suprafețe generoase pe fiecare nivel, dar cu cea mai mare suprafață desfășurată la etajul unu, unde familia mogulului media beneficiază de nu mai puțin de 384 de metri pătrați.
Plus o curte generoasă, de 988 de metri pătrați, aflați, la rândul lor, sub sechestru al Ministerului Public și al ANAF, în dosarele sale de corupție.
Pe 26.08.2020, însă, sunt înscrise, în mod bizar, la Cartea Funciară, drepturile și obligațiile ce decurg dintr-un contract de închiriere pentru acesta, de la Global Network Systems SRL la Postfarm SRL, cu valabilitate 30 de ani, de la 01.03.2009 la 10.06.2044.
Ambele firme sunt controlate de membrii familiei lui, fiind, la rândul lor, inculpate și condamnate în dosarul Poșta Română.
Studio Disney în curtea din spatele palatului lui Maricel Păcuraru
În curtea din spatele palatului are și o replică, în miniatură, a unui palat Disney, străjuit de niște monitoare gigant, unde poate viziona emisiuni tv.
Păcuraru nu face mai mult de trei minute pe jos de la imensul său palat, pe strada Frumoasă (sâc!) nr. 20, acolo unde este noul sediul al Realității Plus, amplasat pe un teren deținut de fiul său, Păcuraru Ionuț Maricel.
Care s-a mutat din hidoasa Casă a Presei, pe vremea când a fost deținută succesiv de alți doi oameni de afaceri pro-ruși: Sebastian Ghiță și Sorin Ovidiu Vântu. Ambii, cu condamnări în dosare de corupție. Primul, fugit peste hotare, al doilea, ieșit din spatele gratiilor cu o aură de om de afaceri onest.
Mogulul media e în silenzio stampa
Newsweek România i-a trimis o serie de întrebări mogulului media, Maricel Păcuraru, în care am încercat să aflăm care a fost starea sa de spirit în cei 19 ani în care imobilul în care a locuit s-a aflat sub sechestru, dacă a plătit cuiva vreo chirie pentru cei 1000 de metri pătrați ai palatului, dacă s-a simțit în toată această perioadă supus presiunilor statului, care sunt motivele pentru care și-a mutat televiziunea în fundul curții sale etc.?
Citește și: FAKE NEWS-uri de la manifestația pro-Călin Georgescu, demontate. Simion, sincronizat cu minciunile
Păcuraru nu a răspuns întrebărilor. Când o va face, le vom publica.
Vezi mai jos întrebările trimise lui Maricel Păcuraru de către redacția Newsweek România.
Conform datelor de la Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), licența Realitatea Plus este deținută de compania PHG Media Invest SRL, care e deținută de Păcuraru Daniela-Madi, actuala soție a lui Maricel Păcuraru.
În actele de la Registrul Comerțului, Păcuraru Daniela își are domiciliul chiar în aceeași clădire cu Realitatea Plus.