VIDEO Zelenski şi-a înregistrat în tren discursul, luni, pe linia frontului. VIDEO nocturn

DE Florin Budescu | Actualizat: 05.09.2023 - 11:58
Zelenski şi-a înregistrat în tren discursul - Foto: captură video YouTube/ Офіс Президента України

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost pe linia frontului şi şi-a înregistrat în tren discursul video nocturn: „Este foarte util să auzim de la cei care merg în luptă ce anume le lipseşte”, a spus acesta. Semnificaţia faptului este însă securitară.

SHARE

Zelenski a vorbit despre această vizită şi despre vizitele sale pe front, în general, şi a spus că a vrut să audă personal de ce au nevoie soldaţii care luptă.

„Astăzi sunt alături de soldaţii noştri toată ziua”, le spune compatrioţilor, din tren, Volodimir Zelenski, enumerând o serie de brigăzi cu care s-a întâlnit.

Zelenski şi-a înregistrat în tren discursul

„Fiecare dintre ele este puternică. Sunt mândru de toate acestea. Şi vă mulţumesc pentru sinceritatea voastră, băieţi!”, transmite Zelenski.

„Este extrem de important să ne sprijinim soldaţii, să comunicăm cu comandanţii de brigadă şi combatanţii. Este foarte, foarte util să auzim direct de la cei care merg în luptă ce anume le lipseşte, ce anume este suficient şi ce anume trebuie schimbat”, a explicat liderul de la Kiev.

Semnificaţiile sunt cel puţin trei. 

Prima este că, în timp ce Vladimir Putin nu iese din ţară, pentru a se duce la Summitul BRICS sau la Summitul G20 şi îl cheamă pe Erdogan la Soci, el vizitează capitalele lumii şi merge pe linia frontului. Este un semnal de imagine şi de forţă.

Semnale de forţă

A doua este una securitară: Ucraina reuşeşte să asigure securitatea necesară liderului ei, pentru ca acesta să ajungă în zone de război, şi o face de mai mult timp. Ritmic, Putin răspunde, apărând şi el în astfel de zone, dar nu se ştie sigur dacă chiar este el sau o dublură a sa.

A treia este că a face o înregistrare din tren e alt semnal de forţă. Deplasările prin Ucraina, pe timp de războli, cu trenul, sunt o afacere complicată şi alambicată. Demnitarul nu pleacă din punctul A în punctul B pe cel mai scurt drum posibil.

Zelenski a precizat că deosebit de utile i-au fost problemele ridicate în legătură cu războiul electronic. El a anunţat că i-a premiat pe medicii militari şi a mulţumit personalului de la punctele de staţionare.

Caractere

„Sunt oameni extraordinari, care salvează eroi, refac vieţi şi restabilesc forţele”, a apreciat Zelenski.

El a vorbit despre „un adevărat caracter ucrainean, un caracter cazac” referindu-se la faptul că, atunci când soldaţii răniţi se refac, ei se întorc pe front, pentru a se alătura camarazilor. „Este o onoare să le mulţumim unor astfel de războinici!”, a spus Zelenski, conform News.ro.

Preşedintele a menţionat că a acordat soldaţilor, cu ocazia acestor vizite pe front, peste 50 de premii şi deocraţii, pe care le consideră „simboluri ale succesului Ucrainei, dovezi ale forţei şi rezistenţei poporului” ucrainean.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te