VIDEO Vladimir Putin ar pregăti un atac asupra podului de la Giurgiuleşti, dintre România şi Moldova

DE Florin Budescu | Actualizat: 23.06.2023 - 17:52
Vladimir Putin ar pregăti un atac asupra podului de la Giurgiuleşti - Foto: Ovidiu Ciutescu

Vladimir Putin ar pregăti un atac asupra podului de la Giurgiuleşti, dintre România şi Moldova. Guvernatorul prorus al Regiunii Herson, partea sub ocupaţie, Vladimir Saldo, afirmă că ruşii vor arunca în aer podul rutier şi CFR dintre Galaţi şi Giurgiuleşti.

SHARE

Amenințările au fost făcute după ce ucrainenii au lovit podul care leagă Crimeea anexată, de Regiunea Herson.

Putin ar pregăti un atac la Giurgiuleşti

Podul de la Giurgiuleşti face legătura dintre oraşul românesc Galaţi şi localitatea Giurgiuleşti, din Republica Moldova, unde râul Prut se varsă în Dunăre.

La Giurgiuleşti, există o dană comercială de 600 de metri lungime, care este singura ieşire a Republicii Moldova la Dunăre şi cea mai sudică regiune a acestui stat.

Citeşte şi: Regiuna Odesa, bombardată din nou de ruși cu rachete. Podul peste Nistru de la Zatoka, printre ținte

La est de Giurgiuleşti, peste alţi 9 km, şoseaua, foarte folosită de camionagii, ajunge la frontiera cu Ucraina.

„Un alt atac fără sens al regimului de la Kiev la instrucțiunile primite de la Londra. Nu schimbă cu nimic rezultatele „operațiunii militare speciale”. Demonstrează că este începutul sfârșitului pentru regimul de la Kiev.

Citeşte şi: Demnitar din Rep. Moldova: „Dacă Ucraina nu va rezista, tancurile lui Putin se vor opri la Prut”

Încă un salut din inimă: știm coordonatele podurilor din Regiunea Odesa și a podului Giurgiulești, care au aparținut cândva Ucrainei, dar au fost predate de regimul Iușcenko. Un răspuns foarte serios va veni foarte curând”, a declarat Vladimir Saldo, guvernatorul prorus al Regiunii Herson.

Podul rutier Galați – Giurgiulești face legătura între România și Moldova. Podul peste Prut a fost construit în 1949 și are o lungime de 125 metri.

Legătură

Acesta contribuie la fluidizarea circulației între România și Moldova și totodată crește rolul Republicii Moldova ca legătură între UE și Ucraina. Podul a fost reabilitat anul trecut.

Valoarea lucrărilor, de circa 8 milioane de lei, a fost asigurată în totalitate de Guvernul României. Forțele ucrainene au bombardat într-un atac cu rachete podul Cionhar/Ciongar, strategic pentru armata rusă, care face legătura între Peninsula Crimeea și provincia ucraineană Herson, informează oficialii administrației ruse din cele două regiuni aflate sub controlul Moscovei, conform Digi24

Conform guvernatorului prorus din Herson, Vladimir Saldo, podul a fost atacat cu rachete Storm Shadow, care au o rază de acțiune de peste 250 de kilometri, livrate recent, de Marea Britanie, Ucrainei. Traficul rutier a fost redirecționat și nu au fost raportate victime.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te