Viktor Orban sfidează UE la întâlnirea cu Putin. A numit invazia rusă: operațiune militară specială

DE Alex Darvari | Actualizat: 17.10.2023 - 17:19
Viktor Orban și Vladimir Putin - Foto: Profimedia Images

Viktor Orban a sfidat UE și s-a întâlnit cu Președintele Putin. El a numit invazia barbară rusă în Ucraina drept o „operațiune militară specială”.

SHARE

Viktor Orban a sfidat UE și s-a întâlnit cu Putin. El a numit invazia barbară a lui Putin drept o operațiune militară.

Orbán a declarat la întâlnirea bilaterală cu Putin că s-a întâlnit de treisprezece ori cu președintele rus din 2009 încoace, dar niciodată în circumstanțe atât de complexe.

Citește și: În timp ce Iohannis e în Ungaria, Orban anunță o întâlnire cu Putin în China. Declară „război” UE

Motivul este operațiunea militară și sancțiunile occidentale pe care aceasta le implică a declarat premierul ungar, potrivit unui articol din 444. Declarația lui Orbán este interesantă, deoarece rușii numesc evenimentele din Ucraina "operațiune militară specială", în timp ce liderii altor țări - non-rusești - o numesc război.

Viktor Orban sfidează UE la întâlnirea cu Putin. A numit invazia rusă: operațiune militară specială

O înregistrare video a întâlnirii a fost publicată de agenția de știri de stat rusă RIA Novosti. Potrivit articolului, Putin și-a exprimat bucuria că, chiar și în aceste vremuri dificile, există state europene cu care relațiile nu au fost întrerupte, în ciuda faptului că nu este ușor să le menții.

Citește și: Viktor Orban a „fugit” de Iohannis și s-a dus direct la Putin să „înlănțuiască” Ungaria de Rusia

Orbán a mai menționat că Ungaria nu a vrut niciodată să fie ostilă Rusiei și nu se pregătește să fie ostilă Rusiei nici acum, așa că ceea ce poate face, va face, încercând să salveze totul din realizările comune. Nu doar la nivelul dialogului bilateral, ci și la nivel economic. De asemenea, premierul ungar i-a mulțumit în special lui Putin pentru că a păstrat Rosatom ca un bun partener pentru Ungaria, iar Gazprom pentru că și-a îndeplinit obligațiile contractuale.

Cei doi lideri au discutat despre cooperarea ungaro-rusă în ceea ce privește aprovizionarea cu gaze și petrol și energia nucleară. În timpul întâlnirii, dl Orbán a subliniat importanța păcii.

El a spus că este crucial pentru întregul continent, inclusiv pentru Ungaria, ca fluxul de refugiați, sancțiunile și luptele să ia sfârșit, a precizat Havasi.

Korrespondent relatează că Vladimir Putin a declarat în cadrul reuniunii că relațiile dintre Rusia și Ungaria "vor rămâne și se vor dezvolta". Premierul ungar a declarat că Budapesta "nu a vrut niciodată să se confrunte cu Rusia, dimpotrivă, obiectivul Ungariei a fost să construiască și să extindă relațiile, și a reușit", potrivit index.hu

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te