O tânără cere test ADN ca să arate că nu aparține familiei care a crescut-o. „Avem amintiri, poze”

DE Elena Andrei | Actualizat: 14.03.2023 - 09:34
Poloneza Julia Wendell/Foto: nypost

Un test ADN va rezolva o enigmă ce a bulversat întreaga lume, fiind cel mai controversat caz de dispariție. O poloneză crede că ar putea fi Madeleine McCann, fetița britanică dispărută în urmă cu 15 ani din Portugalia.

SHARE

Un test ADN va rezolva enigma. Poloneza Julia Faustina, care se numește și Julia Wendell, a trimis mostre pentru teste criminalistice pentru a determina dacă este fetița britanică dispărută.

Julia Wendell a susținut pe Instagram și TikTok că ea ar putea fi copilul – care a dispărut dintr-o vacanță de familie în Portugalia în 2007 – din cauza asemănărilor de vârstă și aspect.

Un test ADN va rezolva enigma

Tânăra de 21 de ani a trimis mostre pentru trei examinări medico-legale diferite care îi vor contura secvența ADN-ului, împreună cu un test genetic  23andMe pentru a-și stabili descendența, a declarat investigatorul privat dr. Fia Johansson pentru RadarOnline.com.

„Dacă rezultatele arată că ea este britanică sau din acea zonă, atunci vom continua investigația asupra Madeleine McCann și vom comunica cu detectivii din Portugalia”, a spus dr. Johansson, care a mutat-o pe Wendell din Polonia într-o casă sigură din Statele Unite, după o serie de amenințări cu moartea.

Citește și: Cine este Xi Mingze, fiica președintelui chinez Xi Jinping. A studiat incognito la Harvard

„Avem o mulțime de dovezi în acest moment care arată că Julia a fost cu siguranță traficată în Polonia dintr-o altă țară de către un grup internațional de trafic sexual”,  declarat dr. Johansson, potrivit nypost.com.

„Încă facem o investigație, dar Julia nu este cu siguranță fiica biologică a părinților ei din Polonia.”

Este Julia fetița britanică dispărută?

Dacă strămoșii lui Wendell provin din aceeași regiune cu părinții lui Madeleine, Gerry și Kate McCann, dr. Johansson a spus că va trimite imediat secvența ADN anchetatorilor portughezi pentru comparație.

Citește și: Studiu: Coșmarurile persistente de la vârsta de 7 ani pot prezice demența. Cum se pot evita

Julia Wendell susține că nu își amintește „cea mai mare parte din copilărie.

Ea susține că detaliile copilăriei ei „nu se adună”, ceea ce o face să creadă că a fost răpită când era copil, iar o pată în ochiul drept și un semn pe obraz asemănător cu cel al Madeleinei au determinat-o să creadă că ar putea fi fetița britanică dispărută.

Utilizatorii de internet au speculat că Wendell ar putea fi una dintre surorile gemene dispărute din Elveția în 2011, Livia și Alessia Schepp, în vârstă de șase ani.

„Julia este foarte deschisă la ideea că poate fi într-adevăr un alt copil dispărut și speră să efectueze un test ADN cu familia ei”, a declarat recent Dr. Johansson pentru The Sun.

Familia Juliei neagă că ar fi fost adoptată

Între timp, familia Juliei din Polonia a vorbit despre „devastarea” lor la afirmațiile ei.

„Pentru noi, ca familie, este evident că Julia este fiica, nepoata, sora, verișoara. Avem amintiri, avem poze”, a spus familia într-o declarație pe Facebook, prin intermediul organizației poloneze pentru persoane dispărute Missing Years Ago.

Familia ei susține că fata suferă de un dezechilibru mintal și areun dosar de tratamente aplicate fetei.

Madeleine Beth McCann (născută la 12 mai 2003) este o fetiță britanică  dispărută din patul ei dintr-un apartament de vacanță din Praia da Luz, Portugalia, în seara zilei de 3 mai 2007, la vârsta de 3 ani.

Dispariția copilei a fost cel mai intens raportat caz de persoană dispărută din istoria modernă.

Ce s-a întâmplat cu Madeleine rămâne o necunoscută, deși procurorii germani cred că ea este moartă, având și un suspect, care însă nu recunoaște nimic și nici nu poate fi dovedit că a fost implicat.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te