VIDEO Un singur tanc ucrainean a distrus o coloană întreagă de blindate rusești în Donețk

DE Daniel Toșa | Actualizat: 16.11.2023 - 16:25
Un singur tanc ucrainean a distrus o coloană întreagă de blindate rusești și un tank în Donețk - Foto: Profimedia images

Echipajul unui tanc ucrainean a reușit o performață greu de egalat într-un război cu un inamic, cel puțin la nivel teoretic, mult mai dotat și pregătit în strategii militare, după ce a distrus o întreagă coloană de vehicule blindate rusești în timpul unei bătălii din Donețk.

SHARE

Coloană rusească de vehicule blindate din care făcea parte și un tanc, care se deplasat de-a lungul unui drum flancat de copaci și alte zone de vegetație, a fost nimicită de un singur tanc ucrainean.

Un singur tanc ucrainean a distrus o coloană întreagă de blindate rusești și un tank în Donețk

Atacul a avut loc în timpul unei bătălii în apropiere de Staromlinivka, în regiunea Donețk.

Surprinzător este faptul că tancul ucrainean se afla chiar pe un drum paralel, în apropiere de coloana rusească, și mai mult decât atât, este uluitor cum de soldații lui Putin nu au văzut tancul „inamic” care se afla singur în câmp deschis, fiind clar într-una dintre cele mai vulnerabile situații.

Fără să stea prea mult pe gânduri, echipajul tancului ucrainean a lansat foc după foc lovind din plin fiecare vehicul rusesc. Acestea au explodat unul câte unul, lăsând în spate doar un morman de fiare încinse.

Citește și: Rusia pregătește racheta nucleară hipersonică care se topește și explodează la 2000 de grade

Nu este clar ce s-a întâmplat cu echipajele din coloana rusească, însă sunt slabe șansele ca aceștia să fi scăpat cu viață din asemenea explozii.

Rușii, în fața unei instalații cheie din Avdiivka. Vor fi pierderi grele

Serviciile secrete britanice prevăd că rușii vor suferi pierderi grele dacă vor decide să ia cu asalt instalația cheie din Avdiivka - uzina de cocs.

Analiștii notează că, în ultimele săptămâni, forțele rusești și-au continuat atacurile asupra Avdiivka, încercând să încercuiască orașul.

Serviciile secrete britanice indică faptul că, în luptele pentru Avdiivka, ocupanții ruși au obținut anumite succese care i-au ajutat să se apropie de Uzina de Cocs din Avdiivka - o poziție tactică cheie la nord de oraș.

Uzina este situată deasupra drumului principal către Avdiyivka, astfel încât, dacă forțele de ocupație rusești o capturează, va deveni din ce în ce mai dificil pentru Ucraina să aprovizioneze orașul cu resurse.

"Cu toate acestea, instalația industrială oferă Ucrainei un avantaj defensiv local, iar forțele rusești vor suferi probabil pierderi semnificative de personal dacă vor încerca să ia cu asalt această instalație", se arată în raport.

De ce este atât de important Avdiivka pentru Ruși

Serviciile secrete britanice indică faptul că Avdiivka are o semnificație politică pentru Federația Rusă, deoarece este situat în apropiere de Donețk, care se află sub controlul ocupanților din 2014.

La 4 noiembrie , serviciile de informații britanice au raportat că, în timpul asaltului asupra orașului Avdiivka, forțele de ocupație rusești au pierdut aproximativ 200 de unități de vehicule blindate.

Totodată, serviciile secrete de informații estoniene au spus că secțiunea frontului de lângă Avdiivka va rămâne probabil punctul în care rușii vor face principalele eforturi de atac.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te