VIDEO Ucraina a doboarât bombardierul SU-34 al Rusiei de 36.000.000$. Avea la bord rachete sol-aer

DE Alex Darvari | Actualizat: 14.08.2024 - 16:22
VIDEO Ucraina a doboarăâtbombardierul SU-34 al Rusie de 36.000.000$. Avea la bord rachete sol-aer - Foto: X
VIDEO Ucraina a doboarăâtbombardierul SU-34 al Rusie de 36.000.000$. Avea la bord rachete sol-aer - Foto: X

VIDEO Ucraina a doboarâ tbombardierul SU-34 al Rusiei de 36.000.000$. Avea la bord rachete sol-aer. În zorii zilei de miercuri, forțele ucrainene au doborât un bombardier rus Su-34 din Rusia care opera deasupra regiunii Kursk, la nord-est de frontiera ucraineană.

SHARE

Peste noapte, Forțele ucrainene de apărare aeriană au doborât un bombardier rus Su-34 care opera în spațiul aerian rusesc deasupra regiunii Kursk, unde trupele Kievului erau angajate în operațiuni la sol.

Citește și: Armata ucraineană îşi continuă înaintarea în provincia rusă Kursk; oraşul Sudja, capturat

VIDEO Ucraina a doboarăâtbombardierul SU-34 al Rusie de 36.000.000$. Avea la bord rachete sol-aer

În zorii zilei de miercuri, forțele ucrainene au doborât un bombardier rus Su-34 din Rusia care opera deasupra regiunii Kursk, la nord-est de frontiera ucraineană.

Potrivit Statului Major al Forțelor Armate Ucrainene (AFU), miercuri, 14 august, „în timpul unei misiuni de luptă, Forțele de apărare aeriană ale Forțelor aeriene ucrainene au distrus un bombardier rus Su-34”.

Citește și: Putin în alertă după ce ucrainenii au cucerit 1.000 km. Tehnici de luptă ale militarilor Kievului

Statul Major General a adăugat, de asemenea, că „activitatea de eliminare a ocupanților, a echipamentelor și armamentului acestora continuă neîncetat. Împreună, vom învinge!”

Su-34 este un avion de bombardament rusesc proiectat pentru misiuni de bombardament tactic și strategic. Su-34 poate transporta diferite tipuri de armament, inclusiv rachete aer-sol (de exemplu, X-31, X-59), bombe cu fragmentare și bombe cu explozibil ridicat și bombe ghidate (de exemplu, KAB-500).

Ucraina întoarce frontul

Avionul este echipat cu sisteme avansate de control automat, asigurând manevrabilitate ridicată și precizie în lovirea țintelor. Are sisteme de război electronic (EW) pentru protecția împotriva rachetelor și sistemelor de apărare aeriană.

Su-34 este conceput pentru a lovi ținte terestre, inclusiv echipamente militare, infrastructură, clădiri, buncăre, poduri, aerodromuri, personal etc. Avionul a fost utilizat în mai multe conflicte, inclusiv în războaiele din Siria și Ucraina.

În plus, săptămâna trecută, pentru prima dată în istorie, dronele Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) au doborât două elicoptere în aer.

Săptămâna trecută, Ucraina a trimis trupe în regiunea Kursk de la granița cu Rusia, în cea mai mare operațiune transfrontalieră a Kievului de când Moscova și-a lansat ofensiva la scară largă, în urmă cu mai bine de doi ani.

Asaltul, care a provocat fuga a zeci de mii de oameni, a marcat cel mai important atac al unei armate străine pe teritoriul Rusiei de la al Doilea Război Mondial.

Un oficial ucrainean de rang înalt a declarat pentru AFP că operațiunea a avut ca scop întinderea trupelor Moscovei și destabilizarea țării, după luni de avansări lente ale Rusiei pe linia frontului.

Atacul a părut să surprindă Kremlinul cu garda jos, iar armata Moscovei a trimis în grabă trupe de rezervă, tancuri, aviație, artilerie și drone în încercarea de a-l contracara.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te