VIDEO Rusia a avansat 2 km în 2 luni lângă Avdiivka cu pierderi uriașe. Mii de soldați cad pe front

DE Daniel Toșa | Actualizat: 21.12.2023 - 21:40
Rusia a avansat 2 km în 2 luni lângă Avdiivka cu pierderi uriașe. Mii soldați au căzut pe font - Foto: Facebook/ Volodimir Zelenski

Rusia a avansat 2 km în 2 luni lângă Avdiivka cu pierderi uriașe. Asaltul rusesc asupra Avdiivka Trupele rusești au avansat între 1,5 km și 2 km în unele zone din Avdiivka din regiunea Donețk, cu prețul a peste 20.000 de morți și răniți și peste 200 de tancuri distruse.

SHARE

Armata ucraineană a distrus 200 de tancuri rusești în ultimele două luni, a afirmat un purtător de cuvânt al armatei ucrainene.

Rusia a avansat 2 km în 2 luni lângă Avdiivka cu pierderi uriașe. Mii soldați au căzut pe font

Oleksandr Shtupun a declarat: "În puțin peste două luni, inamicul a pierdut aproape 25.000 de soldați numai în regiunea Donețk, iar aproximativ 200 de tancuri și peste 400 de alte vehicule blindate au fost distruse".

Trupele rusești au lansat un atac în masă împotriva Hersonului în noaptea de 20 decembrie, lovind orașul din sudul țării cu drone și sisteme de rachete cu lansare multiplă (MLRS), a raportat guvernatorul Oleksandr Prokudin.

Prokudin a raportat anterior că atacurile rusești din întreaga regiune Kherson au rănit 16 persoane în ultima zi.

Rusia a atacat oblastul de 82 de ori, folosind artilerie, mortiere, drone, avioane, tancuri și sisteme de rachete cu lansare multiplă. Orașul Herson a fost bombardat de 36 de ori, a precizat Prokudin.

Rusia și-a intensificat atacurile împotriva Avdiivka la începutul lunii octombrie, suferind, se pare, pierderi grele în încercarea de a încercui orașul de pe linia frontului de la poarta Donetskului ocupat.

"Dacă socotim de la 10 octombrie, când inamicul a devenit mai activ, în unele locuri a avansat cu un kilometru și jumătate până la doi kilometri", a declarat Ștupun la televiziune pe 20 decembrie.

25.000 de morți și 600 de vehicule blindate și tancuri distruse pentru 2 km de pământ

Dar asta i-a costat scump. În puțin mai mult de două luni... inamicul a pierdut aproape 25.000 de oameni morți și răniți, aproximativ 200 de tancuri și peste 400 de vehicule blindate în zona de responsabilitate a grupului Tavria din regiunea Donețk".

Aproximativ 80% din aceste cifre se referă la direcția Avdiivka, a precizat purtătorul de cuvânt.

Șeful administrației militare din Avdiivka, Vitalii Barabash, a declarat anterior că Rusia și-a schimbat tactica în acest sector, concentrându-și atacurile în direcții specifice, mai degrabă decât pe întreaga linie.

Potrivit rapoartelor anterioare ale Ministerului britanic al Apărării, atacurile Rusiei împotriva Avdiivka au dus la o creștere de 90% a numărului de victime rusești.

Rusia folosește obuze nord-coreene de "calitate inferioară"

Trupele rusești folosesc obuze de slabă calitate provenite din Coreea de Nord, care sunt adesea defecte, provocând uneori deteriorarea țevilor tunurilor și mortierelor și chiar rănirea soldaților, a raportat Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Statul Major General a declarat că acest lucru pare să se întâmple cu trupele rusești din Grupul Dnipro, sub comanda generalului-colonel Mihail Teplinski, care operează în sudul Ucrainei.

Statele Unite au confirmat creșterea transferurilor de arme și muniții din Coreea de Nord către Rusia în urma unei întâlniri dintre președintele rus Vladimir Putin și liderul nord-coreean Kim Jong Un în septembrie.

Washingtonul a declarat că este "profund îngrijorat" de faptul că Coreea de Nord ar putea primi în schimb tehnologie legată de rachete nucleare sau balistice, potrivit Kiev Independent.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te