VIDEO Putin ar pierde 1.800.000 de soldați doar ca să ocupe patru regiuni în Ucraina

DE Adina Mutăr | Actualizat: 26.07.2024 - 13:18
Putin vrea pace. Ar pierde 1.800.000 de soldați ca să ocupe patru regiuni în Ucraina - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Putin ar pierde 1.800.000 de soldați doar ca să ocupe patru regiuni în Ucraina. Forțele lui Vladimir Putin au suferit o înfrângere umilitoare când unul dintre cele mai mari atacuri recente din războiul său asupra Ucrainei s-a încheiat cu pierderi substanțiale.

SHARE

Putin ar pierde 1.800.000 de soldați doar ca să ocupe patru regiuni în Ucraina. 

Liderul rus a ordonat trupelor sale să cucerească mai mult teritoriu în regiunea Donețk, estul Ucrainei, transmițând totodată, încă din iunie, că este dispus la negocieri.

Dar pentru a-și impune condițiile trebuia să stăpânească regiunile din Ucraina unde a ocupat teritoriu prin lupte grele.

Putin ar pierde 1.800.000 de soldați doar ca să ocupe patru regiuni în Ucraina

Însă ofensiva de lângă Kurahove a eșuat ducând la moartea a peste 40 de soldați ruși și zeci de răniți.

Rusia desfășoară atacuri intense în mai multe secțiuni ale frontului de est, dar trupele ucrainene au reușit să respingă 29 de atacuri doar la Kurahove. 

Armata rusă a lansat ofensiva cu 57 de vehicule blindate, 11 tancuri, 12 motociclete și 200 de vehicule de asalt.

Parașutiștii ucraineni au distrus șase tancuri rusești, șapte vehicule blindate și toate motocicletele de luptă cu drone kamikaze și artilerie, potrivit Brigăzii 79-a Separată de Asalt Aerian. 

Pierderile substanțiale au venit după ce șeful armatei britanice, generalul Sir Roly Walker, a avertizat că, dacă Rusia își va continua atacurile asupra Ucrainei în acest ritm, va mai dura cinci ani pentru ca forțele lui Putin să atingă un obiectivul minim de a captura complet doar patru regiuni cu o pierdere uluitoare de aproape două milioane de soldați, morți și răniți, potrivit Daily Mail.

Walker se referea la regiunile de est Donețk și Lugansk, precum și la Herson și Zaporojie din sud, aflate parțial sub controlul Rusiei, după mai bine de doi ani și jumătate de lupte și peste o jumătate de milion de victime.

Aceste patru regiuni nu satisfac nicicum ambițiile Rusiei pentru care a început acest război.

Generalul Oleksandr Pivnenko, comandantul Gărzii Naționale a Ucrainei, a declarat că Rusia nu va putea să-și susțină ofensivele pe mai multe direcții mai mult de încă o lună și jumătate, iar la acel moment, Ucraina ar trebui să fie pregătită să ia inițiativa.

„Capacitățile ofensive ale inamicului nu sunt nelimitate și câte pierderi vor suferi. Cred că încă o lună sau jumătate - și nu vor putea conduce atacuri active în mai multe direcții deodată și vor fi în defensivă în orice caz”, a declarat Pivnenko, potrivit Kyiv Post.

Acest ultim atac masiv al Rusiei a avut loc în momentul în care Kremlinul a dezvăluit că este deschis la negocieri cu Ucraina pentru încheierea „operațiunii militare speciale”.

China vrea o pace durabilă cu respectarea integrității teritoriale a Ucrainei 

În același timp, ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a declarat, în timpul unei vizite în China, că Kievul este, de asemenea, pregătit pentru negocieri cu Rusia, cu condiția ca suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei să fie pe deplin respectate.

Citește și: VIDEO Bombardiere ale Chinei și Rusiei lângă Alaska. Avioanele SUA și Canadei le-au înconjurat

În timpul negocierilor cu omologul său chinez Wang Yi la Guangzhou, Kuleba a primit un semnal clar că Beijingul nu caută „soluții temporare”, ci mai degrabă o soluție strategică și pe termen lung la problema războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Kuleba a subliniat că primul și cel mai crucial element al negocierilor este sprijinul Chinei pentru integritatea teritorială a Ucrainei. Potrivit acestuia, Wang Yi a declarat „foarte clar și în mod repetat” că angajamentul Chinei față de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei este neclintit.

Citește și: China furnizează Rusiei echipamente militare pentru războiul din Ucraina prin companii din Belarus

„Am subliniat semnificația unei păci drepte, nu a oricărei păci, iar omologul meu chinez a adăugat: „echitabil și lung”. Acest lucru este esențial, deoarece noi suntem de obicei cei care insistăm ca pacea să fie durabilă – pe termen lung și este semnificativ că am primit un semnal clar că și China caută o soluție strategică pe termen lung”, a declarat Kuleba, potrivit European Pravda.

Întrebat joi dacă Rusia ar fi pregătită să poarte discuții cu Ucraina cât timp președintele Volodimir Zelenski este la putere, purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a spus că „Rusia este în general deschisă unui proces de negocieri”.

Putin a declarat în iunie că Rusia va pune capăt războiului din Ucraina, dar numai dacă Kievul ar fi de acord să renunțe la ambițiile sale NATO.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te