VIDEO Mărturiile marinarilor contrazic Pentagonul: Navele de război americane, urmărite de OZN

DE Adina Mutăr | Actualizat: 30.06.2022 - 20:33
Navele de război americane, urmărite de OZN/foto: medium

Marinarii de pe navele de război americane au declarat că au observat „cel puțin 100" de OZN-uri, vehicule zburătoare cu tehnologii necunoscute.

SHARE

Astfel, au contrazis multe rapoarte ale Pentagonului care le clasificase în majoritate ca drone.

Marinarii aflați la bordul unei flote de nave de război ale Marinei Militare care navigau în largul coastei sudului Californiei în iulie 2019 au fost martori la faptul că mai multe dintre nave au fost survolate de o mulțime de obiecte zburătoare neidentificate.

Incidentul a durat ore în șir, iar apoi s-a repetat iar și iar pe parcursul lunii, aparatele planând și zburând în apropierea flotei, având lumini multicolore intermitente.

Serviciul de informații al Marinei a încercat să explice incidentul raportând ca „rezonabil de sigur” că obiectele erau drone.

Dar documentaristul Jeremy Corbell, într-un interviu în exclusivitate pentru DailyMail.com, spune că echipajul de pe navele respective a descris roiuri de „cel puțin 100” de OZN-uri ce aveau tehnologii inexplicabile, mult peste dronele tradiționale.

Și a avertizat că, dacă Guvernul nu poate determina cine se află în spatele „roiului” va fi un eșec al serviciilor de informații ce „ar eclipsa greșelile făcute în jurul evenimentelor din 11 septembrie”.

„Nu-mi pasă dacă acestea au fost drone sau adevărate OZN-uri, piramide, triunghiuri sau chiar pescăruși cu lumini legate pe aripi. Vreau ca întrebarea fundamentală să primească un răspuns. Îi cunoaștem sau nu pe cei care controlează aceste elemente zburătoare?”, a declarat acesta.

Citește și

VIDEO Mărturiile marinarilor contrazic Pentagonul: Navele de război americane, urmărite de OZN

VIDEO Rusia fuge din Insula Șerpilor. Spune că a lăsat cale liberă exportului de cereale

Contrar versiunii oficiale a Marinei Militare, afirmațiile șocante ridică perspectiva ca nava filmată și surprinsă de radar la aproximativ 160 de kilometri de coasta San Diego să fi fost fie o tehnologie străină incredibil de avansată, fie ceva din altă lume.

„Nu știm încă ce sunt aceste nave. Dar orice ar fi, capacitățile și prezența acestora reprezintă, prin ele însele, o problemă serioasă de securitate națională și nu ar trebui să fie respinse din start', a declarat Corbell pentru DailyMail.com.

Anul trecut, cineastul a publicat videoclipuri de la incidentele cu nave de război care au incendiat rețelele de socializare.

Videoclipurile, verificate de Pentagon, prezentau obiecte ce pluteau deasupra navelor Marinei americane în Oceanul Pacific, la vest de San Diego. Ecranele radar au detectat nouă dintre aceste nave și imagini în infraroșu cu un obiect în formă de glob care se scufunda în ocean.

Însă, în cadrul unei audieri istorice privind OZN-urile care a avut loc luna trecută, directorul adjunct al Serviciului de Informații al Marinei, Scott Bray, a respins imaginile, spunând că este „rezonabil de plauzibil” că obiectele sunt drone.

Potrivit surselor lui Corbell și a documentelor Marinei publicate în baza Freedom of Information Act (FOIA), capacitățile acestor nave includ zborul în aer la altitudini de până la 6.400 de kilometri, planare timp de peste patru ore, parcurgerea unor distanțe lungi într-un timp extrem de scurt, ca un „salt”, aparent fără riscuri față de tehnologia antidronă a Marinei.

Corbell a citat un martor de pe distrugătorul USS Russell care a evaluat că unul dintre aparate a „accelerat instantaneu în atmosfera superioară” și că alte surse care cunosc cazul au spus că obiectele au fost detectate în timp ce se deplasau din aer spre mare.

Marina Militară a descris aparatul ca fiind „UAS de tip quadcopter” în rapoartele publicate, potrivit The Drive.

Citește și

VIDEO Momentul când o rachetă britanică lansată de la distanță doboară un elicopter rusesc

VIDEO Tupeu maxim: Jaf armat la un târg de artă în Olanda, în fața vizitatorilor șocați

Dar un membru al personalului de rang înalt al unui contractor de apărare american, expert în tehnologie militară, a declarat pentru DailyMail.com că aparatele de zbor ce au survolat USS Russell erau „mult mai avansate decât o dronă tradițională”.

Acesta a declarat că dronele de tip quadcopter modificate pot zbura la altitudini mari, dar nu la cele observate la OZN-urile filmate. Și au autonomie de zbor mult redusă.

„Cea mai bună baterie a unui quadcopter durează cam o oră”, a declarat sursa. „Urcarea la altitudine durează, iar odată ce vehiculul a atins această altitudine, ar avea dificultăți în a menține o poziție fixă sau cu mișcare lentă deasupra navei, pe măsură ce viteza vântului crește.”

Marinarii intervievați de Jeremy Corbell, cu experiență în domeniu, sunt convinși că aparatele de zbor ce au survolat navele de război sunt mult deasupra tehnologiei militare cunoscute.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te