VIDEO Infanteria rusă nimicită la Zaporojie. „Predator” trage cu sniper-ul în infraroșu

DE Daniel Toșa | Actualizat: 04.09.2023 - 16:33
Sursa foto: Twitter/ @GloOouD

Forțele speciale ucreanene de lunetiști au nimicit din ascunzișul pădurii unul câte unul soldații ruși aflați pe unul dintre fronturile de luptă din regiunea Zaporojie.

SHARE

Infanteria rusă a căzut pradă într-o ambuscadă și a fost complet anihilată de forțele speciale ucrainene ale Regimentului 8 care execută o misiune specială de „curățare a frontului” în regiunea Zaporojie.

Infanteria rusă nimicită la Zaporojie. „Predator” trage cu prezicie cu sniper-ul în inflaroșu

Din imaginile publicate de soldații ucraineni pe rețelele de socializare se vede cum un lunetist, bine ascuns în frunzișul pădurilor execută un rând pe rând militarii ruși care încearcă să-și găsească un adăpost pe timp de noapte prin tranșeele de pe frontul din Ucraina.

Utilizând tehnologia de ultimă generație folosită și de celebrul vânător de oameni „Predator” în filmul care a făcut istorie în industria cinematografiei din Statele Unite, lunetistul care dispune de un echipament similar denumit „thermal vision” care este capabil să distingă în întuneric și în orice condiții meteo, orice formă de viață care emite căldura corporală, îi ia la țintă pe soldații ruși care cad răpuși ca de fulger atunci când sunt străpunși de gloanțele precise ale puștii.

Forțele ucrainene au străpuns cea mai bine pregătită linie de apărare a rușilor

În cursul operațiunilor de contraofensivă din regiunea Zaporojie, militarii ucraineni au străpuns, cel mai probabil, cea mai bine pregătită linie de apărare a rușilor.

Ofițerii militari ucraineni au remarcat că o serie de poziții defensive rusești pregătite chiar în fața și la sud de înaintarea forțelor de apărare ucrainene ar putea fi mai puțin dificile pentru trupele ucrainene.

Imagine

"A doua linie" de apărare a rușilor va fi mai slabă”, transmit Forțele Ucrainene din Zaporojie.

Trupele Kievului au avansat spre o altă serie de poziții defensive rusești pregătite în anumite zone din apropierea Robotine, în vestul regiunii Zaporojie, deși multe surse rusești susțin că aceste poziții reprezintă mai degrabă primul, și nu al doilea strat defensiv din apărarea armatei ruse în sudul Ucrainei.

Lupte grele între trupele rusești și ucrainene continuă să zguduie o parte din regiunile estice Donețk și Lugansk, a declarat duminică Illia Yevlash, purtător de cuvânt al armatei ucrainene.

Armata ucraineană se referă la zona în care au loc luptele ca fiind sectorul Kupiansk-Lîman, numit după două orașe importante din zonă. Rusia a angajat mii de soldați suplimentari în această zonă pentru a respinge contraofensiva Ucrainei.

Institutul pentru studiul războiului (ISW) notează că trupele rusești au consumat aproximativ 60% din timpul și resursele lor pentru a construi o serie de poziții defensive pe care trupele ucrainene le-au străpuns acum, și doar 20% pentru fiecare dintre cele două straturi defensive ulterioare, mai la sud.

ISW transmite că această serie de poziții defensive rusești sparte este un sistem de tranșee și adăposturi de ocupanți care se întrepătrund și sunt protejate de șanțuri antitanc și câmpuri de mine dense

Lupte grele lângă Kupiansk

Luptele din apropierea orașului Kupiansk au devenit atât de intense încât au forțat civilii să se evacueze în ultimele săptămâni.

Yevlash a declarat că Rusia a bombardat pozițiile ucrainene de 570 de ori sâmbătă, atacând în același timp cu ajutorul avioanelor. Yevlash a adăugat că trupele rusești își concentrează eforturile chiar peste granița de la Harkov, vizând satul Novoiehorivka din Lugansk. 

Scopul lor, a spus Evlash, este de a "sculpta un coridor" în apărarea Ucrainei de pe un teren mai înalt din Novoiehorivka. 

Yevlash a declarat că în ultimele 24 de ore au avut loc cinci schimburi de focuri, dintre care niciunul nu a avut succes pentru Rusia. El a afirmat că 126 de soldați ruși au fost uciși și că șapte drone rusești, un depozit de muniție de câmp și un vehicul au fost distruse, potrivit The Guardian.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te