VIDEO Trei plaje exotice, adorate de turiști, închise după ce un rechin de 3,5 metri a venit la mal

DE Daniel Toșa | Actualizat: 19.06.2024 - 12:40
Trei plaje exotice, adorate de turiști, închise după ce un rechin de 3,5 metri a venit la mal - Foto: Profimedia images

Trei plaje exotice din Gran Canaria, adorate de turiști, înclusiv de români închise după ce un rechin ciocan de 3 metri a fost observat o dronă a poliției spaniole.

SHARE

Salvamarii au ordonat scăldătorilor să iasă din mare pe plaja Melenara din Gran Canaria, după ce un rechin ciocan uriaș a venit spre în viteză spre mal.

Trei plaje exotice, adorate de turiști, închise după ce un rechin de 3 metri a venit la mal

Este pentru a doua oară când plaja a fost forțată să se închidă după ce o primă apariție a unui rechin i-a făcut pe turiștii îngroziți să fugă sâmbătă din apă.

Duminică după-amiază, interdicția de scăldat a fost extinsă la plaja vecină Salinetas.

Și aproximativ două ore mai târziu, salvamarii au ridicat steagul roșu într-un al treilea loc - plaja San Augustin din sudul insulei - după ce un turist a surprins aripioara unui rechin care ieșea din apă.

Plaja a fost redeschisă pentru scurt timp duminică dimineața, înainte de a se închide din nou la ora 13.00, după ce dronele poliției locale au observat un rechin în apropierea portului Taliarte, lângă plaja Melenara.

Citește și: Un turist a fost atacat de un rechin chiar în ultima zi de vacanță în Caraibe. Cum a scăpat?

Steagul roșu a fost arborat și pe plaja Salinetas, la sud.

Poliția locală a confirmat că este vorba despre un rechin ciocan - aceeași specie care a stârnit panică sâmbătă, când a apărut în apropierea țărmului.

Dimensiunea sa a fost inițial calculată la puțin sub 2,5 metri. Ulterior, potrivit imaginilor din  drona, rechinul ar fi avut în jur de 3,5 metri, potrivit The Sun.

Citește și: A rămas fără o mână după ce a fost atacată de rechin. A înotat spre el crezând că e un ton

Ce știm despre rechinul ciocan

Rechinul ciocan este o specie care poate deveni rapid agresivă și poate ajunge până la 6 metri lungime. De asemenea, „bestia din adâncuri” poate cântări până la 1.000 de kilograme.

Majoritatea speciilor de rechin ciocan sunt considerate inofensive pentru oameni și au fost înregistrate puține atacuri, dar sunt vânători agresivi, iar mărimea și ferocitatea lor îi fac potențial inofensivi.

Sursa foto: Profimedia images

Un rechin ciocan își folosește capul lat pentru a prinde racilele, prinzându-le de fundul mării. Poziționarea ochilor rechinului, la fiecare capăt al capului său foarte lat, îi permite să scaneze mai multe zone mai repede decât alți rechini.

Rechinul ciocan are, de asemenea, senzori speciali de-a lungul capului, care îl ajută să caute hrană în ocean. Corpurile ființelor vii emit semnale electrice, care sunt captate de senzorii de pe rechinul ciocan care dă târcoale.

Rechinul vânează singur și poate găsi raze care se ascund sub nisip pe fundul mării. Rechinul ciocan ciocan se hrănește, de asemenea, cu pești osoși, crabi, calamari, homari și alte creaturi marine.

Părțile superioare ale acestor pești sunt de culoare maro-cenușie sau verde-oliv și au burta albă. Au dinți triunghiulari, zimțați, foarte impresionanți, asemănători cu muchia unui fierăstrău. Gura peștilor ciocan se află pe partea inferioară a capului.

Spre deosebire de mulți pești, capetele ciocan nu depun ouă. O femelă dă naștere unor pui vii. Un pui poate avea între șase și aproximativ 50 de pui. Când se naște un pui de cap de ciocan, capul său este mai rotunjit decât al părinților săi.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te