VIDEO Avioane SU-30 rusești cu bombe ce trec prin beton contra F-16 ale Ucrainei. Cine câștigă?

DE Alex Darvari | Actualizat: 09.07.2024 - 16:51
VIDEO Avioane SU-30 rusești cu bombe ce trec prin beton contra F-16 ale Ucrainei. Cien câștigă? - Foto: Profimedia Images

Rusia a dat un mesaj clar Ucrainei care va primi, curînd, temutele avioanel americane F-16. Rusia a prezentat avionul de vânătoare SU-30 într-o demonstrație de forță menită să intimideze Kievul.

SHARE

Potrivit designerului șef al programului Su-30, capacitățile aeriene ale Rusiei cu avionul de luptă Su-30SM2 au avansat semnificativ. Acesta are o rază de detecție de aproape două ori mai mare decât modelul anterior Su-30SM.

Citește și: Putin acuză: România va avea un sistem de protecție al frontierei care va permite sabotaje în Rusia

VIDEO Avioane SU-30 rusești cu bombe ce trec prin beton contra F-16 ale Ucrainei. Cine câștigă?

Oleg Pankov, proiectantul-șef al programului Su-30, a detaliat actualizările într-un interviu acordat canalului de televiziune Zvezda, subliniind radarul îmbunătățit al aeronavei și noul sistem de arme.

Pankov a subliniat că Su-30SM2 a fost acum echipat cu arme integrate cu rază lungă de acțiune, utilizând aproape toate armele avansate din arsenalul Rusiei. "Aproape am dublat raza de detecție comparativ cu Su-30SM, atât pentru țintele terestre, cât și pentru cele aeriene", a declarat Pankov.

Noul radar și noile sisteme de arme ale Su-30SM2 modernizate permit piloților ruși să contracareze eficient sistemele avansate de apărare aeriană, cum ar fi sistemul american Patriot.

Pankov a menționat o demonstrație recentă a capacităților aeronavei, în care o unitate militară a țintit cu succes un sistem Patriot la doar trei zile după ce a primit avionul de luptă actualizat.

Postul de televiziune Zvezda TV a prezentat, de asemenea, imagini rare ale unor teste cu bombe perforante pentru beton lansate de Su-30SM2. Aceste bombe penetrează solul înainte de a detona, demonstrând capacitățile avansate de atac de precizie ale aeronavei.

Armata rusă a primit primul său lot de avioane de luptă grele Su-30SM2 la sfârșitul anului 2022. 

El a menționat că Su-30SM2 ar putea desfășura o gamă completă de arme contemporane și viitoare de înaltă precizie, aer-aer și aer-sol, inclusiv bombe planetare KAB-250 și rachete aer-sol X-59MK2.

Aceste modernizări reflectă eforturile continue ale Rusiei de a-și spori capacitățile de luptă aeriană și de a-și menține avantajul în războaiele moderne. Cu radarul și armamentul său avansat, Su-30SM2 reprezintă un progres semnificativ pentru forțele aeriene ruse.

Su-30 va fi echipat cu motoare noi

Designerul șef al programului Su-30 a declarat că familia de avioane de luptă Su-30 va primi până anul viitor motoare noi, similare celor instalate pe aeronavele Su-35 și Su-57.

Îmbunătățirile vor spori rata de urcare a aeronavei, raza de virare și durata de viață a motorului. Producția în serie a acestor noi motoare este așteptată să înceapă anul viitor.

Un Su-30 echipat cu aceste noi motoare este testat în prezent. În același timp, varianta Su-30SM2 a fost deja echipată cu motoare avansate.

F-16, gata de atac

Olanda confirmă că avioanele F-16 sunt în drum spre Ucraina. Apărarea Odesei, o prioritate.

Noii miniștri ai Olandei și Marii Britanii, ministrul olandez de Externe, Caspar Veldkamp, și ministrul Apărării, Ruben Brekelmans, împreună cu noul secretar al Apărării din Marea Britanie, John Healey, s-au întâlnit la Odesa cu președintele Volodimir Zelenski.

Este greu de spus cine va învinge în „războiul cerului”. Chiar dacă F-16 sunt mia performante, avioanele rusești sunt mai numeroase.

Citește și: Avioanele F-16 ale Ucrainei vor proteja coridorul grânelor din Marea Neagră. Din ce țară vor decola?

"F-16 cu armamentul potrivit vor putea alunga avioanele de război rusești. Partea de nord-vest a Mării Negre, în special coridorul pentru nave civile, va fi aproape 100% sigură", a declarat Neizhpapa, potrivit  Kyiv Independent.

Citește și: Olanda confirmă: Avioanele F-16 sunt în drum spre Ucraina. Apărarea Odesei, o prioritate

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te