VIDEO Audiere publică istorică în Congres: Fenomenul OZN, ca amenințare la securitatea națională

DE Adina Mutăr | Actualizat: 16.05.2022 - 22:35

Îngrijorările că OZN-urile au capacități nemaivăzute până acum care pot depăși cea mai avansată tehnologie militară din SUA au determinat Congresul să convoace o audiere istorică privind acest fenomen încă inexplicabil.

SHARE

Congresmanul Andre Carson, care va conduce audierea publică din 17 mai, se va axa pe riscurile de securitate națională prezentate de prezența acestor obiecte zburătoare neidentificate, mai ales în preajma obiectivelor militare.

„Americanii trebuie să știe mai multe despre aceste evenimente inexplicabile”, a scris Carson pe Twitter.

Este pentru prima dată când Congresul se va reuni în mai bine de 50 de ani pentru a discuta despre OZN-uri și viața extraterestră, despre care expertul ufolog Jeremy Corbell a spus că este o decizie istorică.

Filmul prezentat include și videoclipul înregistrat de US Navy ce arată un obiect zburător neidentificat care se scufundă în ocean în largul coastei San Diego în 2019.

Obiectul a fost filmat în infraroșu, noaptea, de pe un monitor în interiorul Centrului de Informare de Luptă al USS Omaha și se aud comentariile militarilor.  Sfera pare să se miște rapid pe ecran înainte de a se opri și de a coborî încet în apă. 

„Audierea se va concentra pe securitatea națională și pe problemele legate de siguranța zborului cauzate de prezența OZN-urilor pe planeta pământ”, a declarat Carson.

Subcomisia pentru combaterea terorismului, contrainformații și contraproliferare a Comisiei de Informații a Camerei se va reuni marți dimineața, la ora 10:00.

Sunt programați să vorbească subsecretarul Apărării pentru Informații și Securitate, Ronald S. Moultrie, precum și directorul adjunct al Informațiilor Navale, Scott W. Bray.

Ultima dată când Congresul a organizat o audiere publică despre OZN-uri a fost în 1969, când a anunțat încetarea Proiectului Blue Book, un program al Forțelor Aeriene care investiga OZN-urile.

„Este un pas uriaș înainte”, a spus jurnalistul George Knapp, care a jucat un rol esențial în exercitarea presiunii asupra Congresului pentru abordarea transparentă a fenomenului OZN.

„Prima audiere publică pare să fie modestă în domeniul ei, cu doar doi martori pregătiți să depună mărturie, dar dacă acest lucru merge bine, probabil va duce la o examinare mai amplă a probelor”, a declarat Knapp pentru The Sun.

Raportul de investigație oficial arăta că Congresul și personalul superior au ținut briefing-uri cu ușile închise despre OZN începând cu 2018.

Dar apelurile publicului - în special de la #UFOTwitter - pentru ca Congresul să organizeze o audiere transparentă a exercitat o mare presiune după publicarea raportului preliminar privind fenomenul OZN, vara trecută.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te