VIDEO A fost lovită Fregata Makarov, mândria Flotei Ruse, cu drone ucrainene? Ce apare pe filmări

DE Alex Darvari | Actualizat: 31.10.2022 - 08:05
Nava Makarov - FOTO: Naval News

Forțele ucrainene au declanșat sâmbătă dimineață un atac concertat împotriva navelor rusești din golful Sevastopol.

SHARE

 Informația a fost confirmată de armata rusă, care a recunoscut că două nave au suferit „avarii minore”, susținând că aceste nave participă la asigurarea coridorului maritim pentru cerealele ucrainene.

Imaginile de pe rețelele de socializare ar indica faptul că atacul Ucrainei a fost mult mai distrugător.

Citește și: Cât alcool poate să bea un șofer fără să riște dosar penal. Explicația medicilor

„Videoclip remarcabil al atacului de astăzi asupra Bazei Navale rusești din Sevastopol.
Navele de suprafață ucrainene fără echipaj (bărci cu drone pline cu explozibili) se pare că au reușit să lovească o fregata Proiectul 11356R (probabil Amiralul Makarov) și dragătorul de mine Proiectul Ivan Golubets 266M”, potrivit unui film postat pe twitter de o comunitate care monitorizează traseul armelor din Ucraina.

Citește și: FOTO Ipoteză: Simona, dopată din greșeală de echipa Mouratoglou la antrenamente. Erau distrați

Într-un alt video GeoConfirmed, un grup de voluntari care cartografiază războiul Rusiei se văd drone maritime, care atacă nave ale Flotei rusești din Marea Neagră în Sevastopol, din peninsula Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014.

 

Rusia: Act terorist

Ministerul rus al Apărării a acuzat sâmbătă Ucraina de „act terorist” și a declarat că își suspendă participarea la un acord intermediat de ONU pentru exportul de produse agricole din porturile ucrainene.

Rusia l-a informat sâmbătă oficial pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres, despre suspendarea acordului ce permite exportul de cereale prin porturile ucrainene, transmite dpa, preluată de Agerpres. Din cauza atacurilor cu drone asupra navelor ruseşti de pe coridorul protejat din Marea Neagră, Rusia „nu poate garanta siguranţa navelor civile care navighează în cadrul Iniţiativei (Mării Negre)”, i-a scris ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, secretarului general Antonio Guterres.

Diplomatul rus precizează în scrisoare că suspendarea acordului este „pe o perioadă nedeterminată”, din cauza atacurilor ucrainene. „Au fost date instrucţiunile relevante reprezentanţilor ruşi din Centrul Comun de Coordonare din Istanbul, responsabil cu punerea în aplicare a iniţiativei”, se arată în scrisoare. În plus, Rusia a solicitat pentru luni o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU pe această temă.

Reacția Ucrainei

Decizia Rusiei de suspendare a participării la acordul privind cerealele "demonstrează încă o dată că negocierile cu Federaţia Rusă sunt o pierdere de timp", a declarat sâmbătă consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak, citat de Reuters. "Putin a transformat mâncarea, frigul şi preţurile în arme împotriva lumii (...). Rusia duce un război hibrid împotriva Europei, luând Africa şi Orientul Mijlociu ostatice", a postat pe Twitter Mihailo Podoliak, consilier prezidenţial.â

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te