Cine sunt supervedetele despre care se crede că au murit și au fost înlocuite cu clone. Sunt indicii

DE Florin Budescu | Actualizat: 10.06.2023 - 15:15
Paul McCartney, una dintre vedete, pe scenă, în 1979, cu The Wings - Foto: Wikimedia/Jim Summaria/CC BY-SA 3.0

Există mari vedete din lumea muzicii, despre care circulă legenda urbană că au murit şi că, în realitate, apar public sosiile lor, pentru că... originalul nu mai există pe lumea asta. S-au scis şi cărţi despre astfel de lucruri şi există teorii complexe.

SHARE

Unele dintre aceste teorii fanteziste răsucesc realitatea pe dos, afirmând că sosiile sunt originalul, şi viceversa.

Legende urbane. Mari vedete decedate, înlocuite cu sosiile lor

"Paul este mort" e prima şi probabil cea mai notorie astfel de legendă. Paul McCartney, legendarul membru al trupei de poveste Beatles, a fost înlocuit cu un bărbat cu aspect asemănător, după ce ar fi murit într-un accident de mașină.

Legenda urbană a luat rădăcini în anul 1969, după lansarea albumului Beatles "Abbey Road". Fanii au căutat indicii, pentru că erau convinși că John Lennon, celălalt mare compozitor al trupei, spunea „L-am îngropat pe Paul”, în piesa "Strawberry Fields Forever", de exemplu.

Citeşte şi: La 50 de ani de la destrămarea trupei The Beatles, McCartney dă vina pe Lennon

Lennon a infirmat, spunând că de fapt în melodie rostea cuvintele „sos de afine”. Spre deosebire de unele teorii ale conspirației mai recente, Lennon a respins afirmația. Într-un interviu acordat revistei Life în noiembrie 1969, McCartney a spus:

„Poate că zvonul a început pentru că nu am fost prea mult în presă, în ultima vreme”. Noi avem alte argumente. Unul normal şi altul în răspăr.

Cel normal sună aşa: mult după momentul presupusului său deces, Paul a plecat din Beatles şi a format propria sa trupă, The Wings, împreună cu soţia sa, Linda Chapman. Crede cineva că sosia a reuşit s-o păcălească pe Linda?

Citeşte şi: Premieră! Top 10 Billboard Hot Songs, „paralizat” de Taylor Swift cu albumul „Midnights”

Şi încă ceva: crede cineva că falsul McCartney putea să stea pe scenă până azi şi că "Mull of Kintyre", ori "Say Say Say", scrisă împreună cu Michael Jackson de exemplu, au fost create de un impostor?

Că în Rockestra, pe 3 octombrie 1978, mari muzicieni ca David Gilmour (Pink Floyd), John Bonham şi John Paul Jones (Led Zeppelin), Gary Brooker (Procol Harum) sau Jeff Beck (Yardbirds) nu s-au prins că evoluează pe scenă împreună cu un escroc? Să fim serioşi...

Clona Melissa al lui Avril Lavigne

Un zvon, potrivit căruia cântăreața canadiană Avril Lavigne a fost înlocuită cu o sosie a reapărut pe Twitter, săptămâna trecută. Dar ea nu este prima vedetă care a fost supusă unor astfel de speculații, conform The Guardian.

Știaţi că Avril Lavigne a fost înlocuită cu o sosie pe nume Melissa, în anul 2003? Cel puțin, asta te-ar face să crezi Internetul.

Vechea teorie a conspirației, conform căreia Lavigne a fost clonată, a reapărut pe Twitter în weekend-ul de la jumătatea lunii mai, după ce fusese ventilată pe Internet din anul 2005. Se crede că a reapărut pe o pagină de fani braziliană.

Diferenţe în trăsăturile faciale

La un moment dat, se spune că adevărata Lavigne ar fi murit, așadar casa de discuri a înlocuit-o cu normă întreagă cu o altă domnişoară.

„Proof” a inclus fotografiile lui Lavigne de pe covorul roșu (Lavigne poartă pantaloni; Melissa preferă rochiile și fustele) și presupusele diferențe dintre trăsăturile faciale ale lui Lavigne, de dinainte de anul 2003, și încarnarea actuală.

Conspiraţioniştii cred de asemenea că Melissa a lăsat indicii în cântece, cum ar fi "Slipped Away", unde spune astfel: „The day you slipped away was the day I found it will not be the same”. A existat chiar și o fotografie publicitară, în care Lavigne avea scris „Melissa” pe mână . Înfricoșător.

Pe dos. Taylor Swift e clona unei preotese satanice

Dar Lavigne nu este singura celebritate supusă unei teorii a conspirației clonării (complet neverificate), așa cum arată următorul exemplu... pe dos.

Taylor Swift ar fi... clona unei preotese satanice. Îndepărtându-se de genul conspiraţionist „clona înlocuiește celebritatea”, lansatorii teoriei cred că Taylor Swift este de fapt clona unei foste preotese satanice.

Pare rezonabil. Teoria, care datează din anul 2011, susține că Swift este o clonă Illuminati a Zeenei LaVey, fiica fondatorului Bisericii Satanei, Anthony LaVey. În esență, cele două seamănă.

Există mii de videoclipuri pe YouTube care le compară pe cele două, ceea ce cu siguranță contează, ca dovadă. Pentru că, am spune noi, şi picăturile de acid clorhidric seamănă-ntre ele.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te