„Captain Marvel”, succes peste așteptări, cu toate acuzațiile de sexism și rasism

DE Alexandru Pop | Actualizat: 11.03.2019 - 17:45
Actrița Brie Larson, în Captain Marvel Foto: Facebook /Brie Larson

Înainte de lansarea filmului au existat o serie de acuzații la adresa actriței din rolul principal, Brie Larson, care au dus până la interzicerea comentariilor on-line pe site-urile de recenzii Rotten Tomatoes, Metacritic și IMDB.

SHARE

Înainte de premiera filmului, trollii au bombardat site-urile de specialitate cu comentarii în care o acuzau de sexism și rasism la adresa albilor pe Brie Larson, care interpretează rolul principal din „Captain Marvel”, întruchipând o femeie cu super-puteri venită dintr-o altă galaxie.

Decizia agregatorului site-urilor de specialitate a fost de a interzice recenziile înainte de premiera tuturor filmelor. Cu toate acestea, producția americană a avut succes peste așteptări la premiera din weekend-ul trecut, cu încasări de 455 de milioane de dolari la nivel global.

În Statele Unite, cu 153 de milioane de dolari, este cel de-al doilea mare debut al unui film cu un super-erou, după „Black Panther” și al treilea cel mai mare debut din luna martie din toate timpurile. Pe plan internațional, filmul a câștigat o sumă estimată de 302 milioane de dolari, care reprezintă al cincilea mare debut al tuturor timpurilor și al doilea cel mai weekend al unui film cu super-eroi, pe primul loc fiind „Avengers: Infinity War".

Acuzațiile nejustificate de rasism nu sunt însă o noutate. Nici celebra serie “Star Wars”, un alt mare succes de box-office, nu a fost ocolită.  

Vedetă MSNBC: „Star Wars este rasist pentru că Darth Vader este negru"

Realizatoarea Melissa Harris-Perry a argumentat, în 2015, că „Star Wars" este rasist pentru că Darth Vader este negru, conform publicației The Washington Times. "Știu de ce am sentimente - bune, rele și altele - despre Star Wars. Și am multe lucruri", a spus Harris-Perry în timpul talk-show-ului ei atunci când se discuta despre rasă și sex în următorul film Star Wars. 

„Aș putea petrece toată ziua să vorbesc despre întreaga situație a lui Darth Vader". „Într-adevăr? Ai putea? ", a întrebat-o neîncrezător Wesley Morris de la the New York Times.

Melissa Harris-Perry a răspuns: „Da, cum ar fi partea în care un tip negru al cărui nume este, în principiu, James Earl Jones (actor care a fost vocea lui Darth Vader), care era groaznic, rău, îngrozitor și obișnuia să taie mâinile bărbaților albi și, mai mult, nu și-a revendicat fiul. Dar, de îndată ce își recunoaște fiul și trece spre partea binelui, își scoate masca și este alb. Da, am multe, multe sentimente despre asta”.

În replică, experții în „Star Wars” ai publicației Mediaite au arătat că Darth Vader i-a spus lui Luke Skywalker că este tatăl său înainte să-ți dea casca, apoi ar fi fost deranjant ca tatăl fraților Leia și Luke să fi fost un tip corean sau altceva.    

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te