Văduva colonelului care s-a „sinucis” cu cinci gloanțe, către Putin: „O autoexecuție unică”

DE Elena Andrei | Actualizat: 29.11.2022 - 17:11
Familia colonelului rus Vadim Boiko/Fptp: Profimedia Images

Iulia, văduva directorului adjunct al Școlii Navale Superioare, Vadim Boiko, i-a adresat o scrisoare deschisă lui Putin, în care afirmă că soțul ei a comis o „autoexecuție” unică, după ce a fost făcut țap ispășitor în procesul de recrutare.

SHARE

Văduva i-a cerut lui Putin să supravegheze ancheta privind moartea soțului ei, care, potrivit autorităților, s-a sinucis cu cinci gloanțe în piept la locul de muncă.

Potrivit site-ului Meduza, Iulia Boiko afirmă că, la 16 septembrie, un punct de recrutare a fost desfășurat la școala unde lucra soțul ei, colonelul Vadim Boiko, care a fost însărcinat cu gestionarea înregistrării, cazării și controlul recruților.

De atunci, a scris ea, soțul ei abia a mai dat pe acasă, încercând să rezolve problemele care au apărut, fără niciun sprijin din partea conducerii.

La un moment dat, și-a dat seama că rolul lui e de „țap ispășitor" pentru toate eșecurile și deficiențele procesului de recrutare.

Apoi, soțul ei a fost trimis pe terenul de antrenament din Sergheevka, Primorski Krai [Orientul Îndepărtat al Rusiei], unde a răspuns de „repararea echipamentului militar care urma să fie trimis în Ucraina în zona de luptă”, precum și cu pregătirea recruților.

Citește și

Erdogan a pornit război în Siria și ține departe SUA și Rusia de planurile sale. Kurzii: Va fi măcel

Serviciile secrete din Ucraina au luat din nou cu asalt bisericile rusești. Ce au confiscat

Iulia a scris că soțul ei s-a confruntat cu mari dificultăți, deoarece „era imposibil să îndeplinească misiuni de luptă cu astfel de echipamente”. Comandorul Oleg Juravlev, șeful școlii militare, nu i-a oferit niciun fel de asistență nici de data asta.

La 14 noiembrie, reprezentanții unei comisii din orașul Habarovsk au vizitat terenul de antrenament pentru a se ocupa de plângerile recruților, moment în care comandorul Juravlev a intrat în concediu medical, iar soțul ei a fost informat că va fi tras la răspundere penală.

„Inspectorii l-au informat în mod deschis pe colonelul Boyko că va fi tras la răspundere pentru peste 100 de milioane de ruble pentru pierderea și deteriorarea proprietății de stat și va fi tras la răspundere penală pentru confiscarea proprietății”, i-a scris văduva lui Putin.

Cadavrul soțului ei a fost găsit în dimineața zilei de 16 noiembrie. Potrivit soției sale, el a plecat de la terenul de antrenament la clădirea Școlii Navale din orașul Vladivostok și a intrat în biroul superiorului său, nu al lui, așa cum a scris presa.

Acolo s-ar fi împușcat de cinci ori în piept, în ceea ce a fost numit „o autoexecuție” unică, „probabil primul caz de sinucidere de acest gen din Rusia”, potrivit Meduza.

Presa a relatat că la fața locului au fost găsite cinci tuburi de gloanțe și patru pistoale Makarov. Autoritățile nu au comentat acest lucru.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te