Una dintre victimele „Ucigașului Confesiunilor”, identificată după 44 de ani. Secretul criminalului

DE Daniel Toșa | Actualizat: 02.08.2023 - 13:31

Una dintre victimele ucigașului în serie Henry Lee Lucas, cunoscut sub numele de „Ucigașul Confesiunilor" a fost descoperită la 44 de ani după ce aceasta și-a găsit sfârșitul în mâinile criminalului odios.

SHARE

Într-o conferință de presă din 27 iulie, sergentul James Miller din Bastrop County, Texas, Statele Unite a declarat că, la 21 iunie 1979, adjuncții săi au descoperit, în apropierea Autostrăzii 290 și FM 696, cadavrul unei femei, dar nu au putut identifica victima sau vreo pistă la acel moment.

Una dintre victimele „Ucigașului Confesiunilor”, identificată după 44 de ani

Câțiva ani mai târziu, în 1984, ucigașul în serie Henry Lee Lucas ar fi recunoscut că a ucis victima, dar identitatea acesteia a rămas necunoscută.

În mai 2019, Miller a declarat că anchetatorii au exhumat cadavrul victimei dintr-un cimitir din Elgin și au colaborat cu University of North Texas pentru a obține ADN din corpul ei. Cu toate acestea, anchetatorii nu au reușit încă să o identifice pe femeie.

Greșeala anchetatorilor a „păstrat” secretul criminalului

Potrivit biroului șerifului, oficialii au aflat că nu au colectat suficient ADN pentru a identifica rămășițele, iar anchetatorii au exhumat din nou corpul victimei în septembrie 2022, cu ajutorul Texas State University.

Biroul șerifului a declarat că au fost colectate mai multe mostre de ADN și trimise la laboratoarele Othram. Un profil ADN a fost creat la 12 ianuarie.

Prin intermediul genealogiei criminalistice, anchetatorii au reușit să identifice victima ca fiind Kathy Smith, în vârstă de 22 de ani.

Șeriful Maurice Cook a declarat în cadrul conferinței de presă că Smith a fost în copilărie adoptată, ceea ce a încetinit ancheta.

Se pare că victima ar fi avut un copil, iar ambele familii, atât cea biologică, cât și cea adoptivă, au fost anunțate.

Cine a fost criminalul în serie Henry Lee Lucas?

Henry Lee Lucas a fost un ucigaș născut în 1936 în Virginia. Născut din părinți alcoolici, inclusiv o mamă care se prostitua, deviațiile sexuale ale lui Lucas s-au format în adolescență.

Henry Lee Lucas - Foto: Profimedia Images

În 1960 a fost condamnat pentru uciderea mamei sale. Eliberat condiționat în 1970, Lucas s-a întors la închisoare pentru tentativa de răpire a unei fete de 15 ani. Eliberat din nou în 1975, a mai ucis două femei și a fost arestat în 1983. 

El a mărturisit că a ucis sute de persoane, deși nu existau dovezi în afară de cele trei victime cunoscute. Lucas a stat pe culoarul morții, schimbat mai târziu în închisoare pe viață de către guvernatorul Texasului, George W. Bush. 

Copilărie de coșmar

Ucigașul Henry Lee Lucas s-a născut la 23 august 1936, în Blacksburg, Virginia. Unul dintre cei nouă frați, Lucas a fost crescut de părinți alcoolici și abuzivi. Mama sa conducea gospodăria cu o mână de fier și se prostitua în comunitatea lor din pădure pentru a face bani. În adolescență, deviațiile sexuale ale lui Lucas au devenit din ce în ce mai pronunțate și a declarat că a făcut sex cu fratele său vitreg și cu animale moarte.

Lucas și-a petrecut anii adolescenței în închisoare și în afara ei. În martie 1960, a fost condamnat la o pedeapsă de la 20 la 40 de ani de închisoare pentru uciderea mamei sale.

A fost trimis la Penitenciarul de stat Jackson din sudul statului Michigan, dar după două tentative de sinucidere, a fost internat la Spitalul de boli mintale de stat Ionia. A fost eliberat condiționat în 1970, după ce a executat 10 ani.

Instinctul criminal s-a reactivat după eliberare

La un an de la eliberare, Lucas a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru că a încercat să răpească o fată de 15 ani sub amenințarea armei.

Ucigașul Henry Lee Lucas - Foto: Profimedia Images

După a doua sa eliberare, în 1975, a călătorit în Michigan, unde s-a asociat cu un hoț mărunt pe nume Ottis Toole. Cei doi împărtășeau un interes nesănătos pentru viol și moarte. În octombrie 1979, Lucas a călătorit prin țară însoțit de Ottis și de tânăra sa nepoată, Becky Powell, care avea dizabilități intelectuale.

Potrivit lui Lucas, el și Powell au devenit implicați din punct de vedere sentimental, umplând reciproc nevoia de dragoste și respect pe care o aveau unul față de celălalt de-a lungul vieții. Totuși, în ciuda acestei idile, în cele din urmă, el a ucis-o pe Powell, împreună cu Katharine Rich, o femeie în vârstă la care locuiau.

În iunie 1983, Lucas a fost arestat pentru posesie de armă mortală. În celula sa, a început să mărturisească sute de crime.

Încurajate de investigatori din întreaga țară, mărturisirile lui Lucas au devenit din ce în ce mai neverosimile. Nu este clar câte crime a comis de fapt, dar unii cred că au fost doar trei.

A fost condamnat la moarte, dar sentința a fost ulterior comutată în închisoare pe viață de către guvernatorul Texasului, George W. Bush. În timp ce se afla pe „culoarul morții” (își aștepta injecția letală n.red), Lucas a redevenit creștin și și-a petrecut ultimii 18 ani din viață ca un deținut model.

Henry Lee Lucas, cunoscut și sub numele de "Ucigașul Confesiunilor"a murit într-o închisoare din Texas din cauze naturale, la 12 martie 2001.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te