VIDEO Un român din Italia are succes cu un magazin de îmbrăcăminte de lux pentru bărbaţi

DE Florin Budescu | Actualizat: 11.01.2024 - 09:37
Un român din Italia are succes cu un magazin de îmbrăcăminte de lux - Foto: Pexels/David Bartus

Un român din Italia are succes cu un magazin de îmbrăcăminte de lux pentru bărbaţi. A plecat din România şi acum a ajuns la conducerea unui boutique de tradiţie.

SHARE

Un român din Italia are succes cu un magazin de îmbrăcăminte de lux pentru bărbaţi. A plecat din România şi acum a ajuns la conducerea unui boutique de tradiţie, care vinde haine de lux, 

Radu Măgureanu spune că are alte planuri decât cele la care te-ai gândi, în astfel de vremuri. "Vreau să fac exact opusul comerțului electronic", afirmă el.

Un român din Italia are succes cu un magazin de îmbrăcăminte

Radu Măgureanu are doar 29 de ani, dar, cu curaj si tenacitate, a preluat magazinul Porta Leone, un butic istoric din centrul istoric al oraşului Conegliano, din provincia Treviso.

Nu s-a speriat de rigorile necesare pentru a avea succes în afaceri, nici să bată insistent la ușile băncilor, nici de concurența acerbă, nici să lucreze într-un segment, cel al îmbrăcămintei bărbătești, care este foarte concurenţial.

„Abordarea mea față de viață este să văd paharul pe jumătate plin" spune el. "Lucrul cu mărci italiene este  cel mai mult o chestiune italiană în croitorie și calitate este o sursă de mândrie pentru mine.

Citeşte şi: Român de 33 de ani, ucis în Italia de un alt român. Victima, găsită cu un cuțit înfipt în spate

Le propun clienţilor în primul rând o experiență. Mă adresez celor care intră în magazin și care caută fiorul haute couture.

Vreau să fiu exact opusul comerțului electronic: îmi propun contactul uman, achiziția experiențială, să comunic o filozofie, aceea în primul rând de a avea grijă de sine”, spune Radu.

Radu Măgureanu este de origine română, conform ilgazzettino.it. Era foarte mic, când a părăsit orașul Brașov, cu tatăl și mama lui, muncitori.

Citeşte şi: Un român de 17 ani, campion absolut în Porsche Sprint Challenge Benelux

O familie simplă, din care însă a învățat educația, respectul și importanța de a face ceva bine și de a se implica acolo unde activează.

Are idei clare, putere de voință, ingeniozitate și dorința de a se testa pe sine zilnic. Valorile fundamentale ale acțiunilor sale zilnice vin din familia și din școala sa.

«Părinții mei – spune el – m-au stimulat mereu de când eram mic, hrănindu-mă cu un număr infinit de cărți, dându-mi microscopul, încurajându-mă să fiu curios.

Am urmat Liceul Psihopedagogic Pujati, din Sacile, și le mulțumesc profesorilor mei, care au fost stricţi, dar în același timp și stimulatori.

Psiholog de meserie

Am absolvit psihologia la Universitatea din Trieste. Când am ales acest drum, nu m-am gândit prea mult la munca viitoare, am făcut-o din pasiune. În muncă, ca și în viață, a acționa din pasiune este ceea ce face diferența”, spune Radu.

De-a lungul anilor, nu s-a retras când s-a confruntat cu oportunități de angajare: a fost cercetător la Universitate, profesor de grădiniță, vânzător sau ospătar.

"Tocmai acest ultim job m-a făcut să înțeleg că îmi place foarte mult să fiu în contact cu oamenii", dezvăluie el, continuând:

"Așa că, atunci când am aflat că un centru comercial caută un asistent de vânzări, am făcut un pas înainte. Nu am avut experiență în vânzări, la acel moment. Până la urmă, am câștigat premiul de cel mai bun vânzător din Italia, pentru această companie.”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te