Noi acuzații la adresa lui Donald Trump într-un scandal sexual

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 25.07.2018 - 17:42
Karen McDougal, fostă vedetă Playboy

Donald Trump ar fi știut despre intenția de a plăti un fost model Playboy, cu care actualul președinte al SUA a avut o relație extraconjugală, pentru a-i cumpăra tăcerea.

SHARE

Dezvăluirea a fost făcută de postul de televiziune CNN, care a prezentat o înregistrare audio, realizată de fostul avocat al lui Trump, Michael Cohen și datată septembrie 2016.

Karen McDougal este modelul Playboy cu care actualul lider de la Casa Albă, proaspăt căsătorit cu Melania, a avut o relație romantică de 10 luni, între anii 2006 și 2007. Ea a fost declarată în America ”Playmate of the year” și a fost prezentă și în ediția românească a celebrei reviste pentru bărbați, din luna februarie 2000.

Drepturi de publicare

Povestea amoroasă a celor doi este cunoscută peste Ocean, pentru că, în august 2016, Karen McDougal a vândut drepturile de publicare către American Media Inc, editorul săptămânalului ”The National Enquirer”. Pentru aceasta ea a primit 150.000 de dolari. 

Înregistrarea a fost găsită de FBI în timpul unei percheziţii în biroul lui Michael Cohen, după cum a dezvăluit cotidianul ”The New York Times”. 

Președintele SUA a catalogat drept ”de neconceput”, ”total inedit” şi ”probabil ilegal” faptul că a fost înregistrat pe ascuns de propriul său avocat.

Cohen are mari probleme cu legea

Michael Cohen este sub anchetă federală pentru fraudă fiscală şi bancară, fără nicio legătură cu actualul lider de la Casa Albă. El s-a aflat și în atenția procurorului special, Robert Mueller, care investighează presupusa implicare a Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016, de partea lui Trump. 

Tot prin intermediul lui Michael Cohen, Donald Trump i-ar fi oferit lui Stormy Daniels suma de130.000 de dolari pentru a încheia un acord de confidenţialitate. Daniels este o fostă actriţă de filme pentru adulţi cu care Trump a avut,  de asemenea, o relație intimă. 

Înregistrare neconcludentă

În înregistrarea difuzată de CNN, Donald Trump îl întrerupe la un moment dat pe Michael Cohen și îl întreabă: "Ce finanţare?". "Va trebui să plătim", îi spune avocatul. Problema este că, din cauza zgomotului de fond, din răspunsul lui Trump se aude doar "plata cu cash", nu și un îndemn explicit, de a o plăti sau a nu o plăti pe Karen McDougal. Avocatul Cohen răspunde: "Nu, nu". 

Rudy Giuliani, apărătorul lui Donald Trump, a insistat că actualul președinte al SUA nu a făcut nicio plată în acest caz, iar înregistrarea difuzată de Fox News nu demonstrează că s-a încălcat legea. 

”De ce le e frică?”

”Totuși, Lanny Davis, avocatul lui Michael Cohen, a lansat o serie de acuzații dure împotriva echipei Trump: "De ce se tem? Se tem că are adevărul despre Donald Trump. Că într-o zi va spune adevărul despre Donald Trump. Adevărul este că atunci când Donald Trump spune <<cash>>, termen pe care Rudy Giuliani ştie că îl folosesc doar traficanţii de droguri şi mafioţii, Michael Cohen spune după cum aţi auzit <<nu, nu, nu>>". 

---------------------

Foto: Guliver/ Getty Images


Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te