Ucigașă în serie, trei condamnări la închisoare pe viață. "În "lumea spiritelor" ei nu sunt triști"

DE Daniel Toșa | Actualizat: 02.08.2023 - 15:08
Lori Vallow - Foto: Profimedia Images

Lori Vallow, o ucigașă în serie cunoscută ca "Mama cultului" a fost condamnată la trei pedepse cu închisoarea pe viață pentru moartea fiicei sale de 16 ani, a fiului său de 7 ani și a fostei soții a soțului ei. "Doar Iisus Hristos știe adevărul despre ce s-a întâmplat aici".

SHARE

Vallow a fost condamnată în luna mai pentru două capete de acuzare de crimă cu premeditare pentru uciderea lui Joshua "JJ" Vallow, în vârstă de 7 ani, și a lui Tylee Ryan, în vârstă de 16 ani, trei capete de acuzare de conspirație pentru comiterea unei crime cu premeditare și furt calificat.

Ucigașa în serie "Mama cultului", condamnată la 3 vieți de închisoare

Acuzațiile de conspirație provin din planul ei de a o ucide pe prima soție a soțului ei, Chad Daybell, Tammy. Procesul ei a început în aprilie și a durat câteva săptămâni.

Înainte ca sentința să fie pronunțată luni, instanța a ascultat declarațiile victimelor din partea mai multor membri ai familiei devastate de această saga chinuitoare care a cuprins națiunea timp de aproape patru ani.

Citește și: Una dintre victimele „Ucigașului Confesiunilor”, identificată după 44 de ani. Secretul criminalului

Judecătorul Steven Boyce a dispus ca pedepsele pe viață să fie executate consecutiv. La audierea pentru pronunțarea sentinței, Vallow ar fi spus că poate vorbi cu "lumea spiritelor" și că a crezut că JJ și Tylee nu erau triști că sunt morți.

Lori Vallow, criminala în serie cunoscută ca "Mama cultului" - Foto: Profimedia Images

Spre surprinderea multora, Vallow a vorbit ea însăși și a părut să nu arate nicio remușcare pentru crimele sale, susținând că copiii și Tammy erau "ocupați" și "fericiți" în ceruri.

Iisus Hristos știe adevărul despre ce s-a întâmplat aici

"Iisus mă cunoaște și Iisus mă înțelege. Plâng alături de voi toți cei care îmi plângeți copiii și pe Tammy. Iisus Hristos știe adevărul despre ce s-a întâmplat aici, Iisus Hristos știe că nimeni nu a fost ucis în acest caz. Se întâmplă decese accidentale, se întâmplă sinucideri, se întâmplă efecte secundare fatale ale medicamentelor", a mai declarat ucigașa.

Citește și: Maleficul ucigaș în serie care s-a lăudat cu cele 71 de victime și-a dezvăluit secretul întunecat

"Nu ați spus că vă pare rău. Nu ați făcut nimic pentru a cere clemență din partea acestei instanțe", i-a transmis judecătorul care a trimis-o în spatele gratiilor pentru 3 veți pe "mama cultului".

Cum a acționat ucigașa

JJ și Tylee au fost văzuți ultima dată la 23 septembrie 2019, în Rexburg, Idaho. Tammy Daybell a fost găsită moartă la 19 octombrie 2019, iar oficialii au declarat inițial că moartea ei a fost naturală.

Cu toate acestea, două luni mai târziu, corpul ei a fost exhumat după ce anchetatorii au stabilit că ar fi putut muri în circumstanțe suspecte. Ulterior, s-a raportat că Tammy Daybell ar fi fost sufocată.

Cadavrele lui Tylee și JJ au fost găsite pe proprietatea lui Chad Daybell. Mâinile și picioarele lui JJ ar fi fost legate între ele și avea o pungă de plastic pe cap, în timp ce Tylee fusese dezmembrată și arsă, potrivit The Independent.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te