Trezoreria SUA vizează activitățile cibernetice și ilicite ale hackerilor din Coreea de Nord

DE Florin Budescu | Actualizat: 25.05.2023 - 10:02
Foto: Pixabay/kalhh
Foto: Pixabay/kalhh

Biroul pentru Controlul Activelor Străine (OFAC) al Departamentului Trezoreriei a sancționat patru entități și o persoană, implicate în generarea de venituri obscure și activități cibernetice rău intenționate, care sprijină guvernul din Coreea de Nord.

SHARE

Este vorba despre o nouă formă de escrocherie, care generează venituri.

Trezoreria SUA are în vizor activităţile hackerilor nord-coreeni

Activități cibernetice rău intenționate sunt desfăşurate de hackerii nord-coreeni, anunţă Trezoreria SUA.

Ce fac aceştia? Obțin fraudulos locuri de muncă, pentru a genera venituri, inclusiv în monedă virtuală, pentru a sprijini cu aceste venituri regimul lui Kim Jong-un și prioritățile acestuia, cum ar fi producerea de arme ilegale de distrugere în masă și programele de rachete balistice, conform Global Security.

Potrivit unui raport al grupului de experți al ONU, din martie 2023, actorii cibernetici nord-coreeni, au furat mai multă monedă virtuală, anul trecut, decât în ​​oricare an precedent, cu estimări variind de la 630 de milioane de dolari, la peste 1 miliard de dolari.

Citeşte şi: Românii care au card la această bancă sunt vizați de hackeri. Noua metodă prin care acționează

Se pare că acestea dublează veniturile totale ale furtului cibernetic al Phenianului din anul 2021.

Universitatea de Automatizare din Phenian, una dintre principalele instituții de instruire cibernetică din Coreea de Nord, este responsabilă cu formarea actorilor cibernetici rău intenționați.

Mulți lucrează în unități cibernetice subordonate Biroului General de Recunoaștere (RGB) - biroul principal de informații din Coreea de Nord, principala entitate responsabilă pentru activitățile cibernetice rău intenționate ale statului.

Citeşte şi: Orice telefon mobil poate fi ascultat de la distanță. Tariful pentru care un hacker ar face asta

RGB a fost desemnat de OFAC, pe 2 ianuarie 2015, pentru a fi o entitate controlată a Guvernului Coreei de Nord, în conformitate cu Ordinul executiv (EO) 13687.

OFAC desemnează, de asemenea, Biroul de recunoaștere tehnică, controlat de RGB și unitatea sa cibernetică subordonată, Centrul de Cercetare al 110-lea.

Biroul de recunoaștere tehnică din RPDC conduce dezvoltarea tacticilor și instrumentelor cibernetice ofensive din Coreea de Nord și operează mai multe departamente, inclusiv cele afiliate Grupului Lazarus.

Acţiunile Grupului Lazarus

Pe 23 martie 2022, Grupul Lazarus a realizat cel mai mare furt de monedă virtuală de până acum: aproximativ 620 de milioane de dolari în monedă virtuală, dintr-un proiect blockchain legat de jocul online Axie Infinity.

Grupul Lazarus a fost desemnat de OFAC, pe 13 septembrie 2019, ca agenție, instrumentar sau entitate controlată a Guvernului Coreei de Nord, în conformitate cu EO 13722.

Al 110-lea Centru de Cercetare a desfășurat operațiuni cibernetice împotriva rețelelor din întreaga lume, inclusiv în Statele Unite și Republica Coreea.

Campania DarkSeoul

În anul 2013, al 110-lea Centru de Cercetare a desfășurat campania cunoscută sub numele de DarkSeoul, care a distrus mii de sisteme din sectorul financiar și a dus la întreruperi, la primele trei companii media din Republica Coreea.

Centrul de Cercetare al 110-lea a furat informații guvernamentale sensibile din Republica Coreea, legate de apărarea militară și planificarea răspunsului.

Universitatea de Automatizare din Phenian, Biroul de Recunoaștere Tehnică și Centrul de Cercetare al 110-lea sunt desemnate, în conformitate cu EO 13687, pentru a fi agenții, instrumente sau entități controlate ale Guvernului Coreei de Nord sau Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te