VIDEO A cumpărat o insulă pustie pe care a trăit 50 de ani. A refuzat să o vândă pentru 50.000.000 $

DE Alex Darvari | Actualizat: 28.08.2022 - 20:50

În 1962, Brendon Grimshaw a făcut ceva la care mulți dintre noi doar visăm: a cumpărat o insulă tropicală. Insula Moyenne se află la 4,5 km în largul coastei de nord a orașului Mahé.

SHARE

 Nelocuită, plină de vegetație și cu legende ale comorilor piraților, Grimshaw s-a îndrăgostit de micuța insulă în momentul în care a pus piciorul pe ea. Are doar 400 m lungime și 300 m lățime.

Originar din Marea Britanie, Grimshaw lucra ca redactor de ziare în Kenya. Tanzania tocmai își declarase independența și Kenya era pe cale să urmeze. Și-a gândit că slujba lui va trece la cineva local. La 37 de ani, a început să se gândească ce să facă în continuare. Și-a dorit o viață mai aproape de natură și a visat să dețină pământ în Seychelles.

Citește și: VIDEO Manelist și-a înscenat arestarea pe scenă de către falși polițiști. Pedeapsă: 3 ani pușcărie

Sub pretextul unei vacanțe, Grimshaw a mers în Seychelles pentru a vedea dacă visul său ar putea deveni realitate. După câteva săptămâni, a început să se întrebe dacă va trebui să-și regândească planurile. Chiar și la începutul anilor 1960, prețurile celor câteva insule de vânzare nu erau pentru cei modești în portofel.

Citește și: VIDEO Scăderea Dunării scoate la suprafață cetatea Noviodunum, locul flotei romane Classis Moesica

Apoi, chiar înainte de a pleca acasă, un tânăr din stradă a întrebat providențial dacă este interesat să cumpere o insulă. Mai târziu în acea zi, au vizitat insula Moyenne. „A fost total diferit”, a spus el mulți ani mai târziu. „A fost un sentiment special. Acesta este locul pe care l-am căutat.”

Deci, pentru aproximativ 10.000 de dolari, Moyenne Island a devenit a lui. Dacă credea că cumpărarea unei insule era dificilă, nu era nimic în comparație cu ceea ce a urmat.

Insula Moyenne adăpostește o pădure tropicală minusculă atât de densă încât nucile de cocos care cădeau nu au lovit pământul. era imposibil să treci peste. Insula suferise din cauza neglijenței. Buruienile sufocau plantele indigene.

Grimshaw a cerut ajutorul unui localnic, Rene Antoine Lafortune. Împreună, într-un proiect de-a lungul vieții, cei doi și-au propus să restaureze insula pentru a fi ceea ce fuseseră Seychelles înainte de turism și dezvoltare. Au tăiat poteci prin pădure, au curățat tufișul și au început să planteze copaci și plante native. Astăzi, Moyenne are peste 16.000 de copaci.

Nu erau păsări, așa că a adus 10 de pe o insulă vecină, spre care au zburat repede înapoi. Acum 2.000 de păsări trăiesc în această mică bucată de paradis.

Nu și-a dorit niciodată ca insula lui să devină o stațiune. El a vrut să o transforme într-o rezervație naturală. Înainte de moartea sa în 2012, el a refuzat mai multe oferte de cumpărare a insulei. Odată, un prinț saudit i-a oferit 50 de milioane de dolari pentru asta.

Grimshaw a trăit pe insulă pentru tot restul vieții, dar nu a fost întotdeauna singur. Când mama lui a murit în 1981, el și-a invitat tatăl să vină să locuiască cu el. A fost atât încântat, cât și surprins când tatăl său, în vârstă de 88 de ani, a fost de acord.

Chiar și după ce tatăl său a murit, Grimshaw nu a fost singur. L A adus câțiva câini fără stăpân înapoi pe insulă și le-au permis călătorilor de o zi să viziteze din Mahé pentru o mică taxă. 

Cel mai mic parc național din lume


În 2007, Lafortune a murit. Grimshaw, acum în vârstă de 81 de ani, știa că și el mai avea timp limitat. Necăsătorit și fără copii, nu avea pe cine să preia custodia insulei. El a înființat o încredere perpetuă și a semnat un acord cu Ministerul Mediului din Seychelles. Insula lui a devenit Parcul Național Moyenne Island, cel mai mic parc național din lume.

Când Grimshaw a murit în 2012, a fost înmormântat lângă tatăl său. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te