R. Moldova: Dodon s-a întâlnit cu fugarul Plahotniuc în Grecia, la sfârșitul verii

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 12.10.2020 - 14:28
Dodon cu Plahotniuc. Sursa foto: ziarulnational.md

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-ar fi întâlnit, în Grecia, la finele lunii august, cu oligarhul fugar Vlad Plahotniuc.

SHARE

În 28 august, Dodon s-a pozat cu stareții de pe Muntele Athos, iar neoficial, s-ar fi întâlnit cu oligarhul Plahotniuc, într-o întâlnire aranjată de cel din urmă, scrie ziarulnational.md. 

Întâlnirea dintre cei doi ar fi avut loc la hotelul lui Artiom Ceaika, din Halkidiki, unde Dodon e adus de barca unui oligarh fugar bulgar, prieten și partener al lui Plahotniuc, semn că Plahotniuc a fost cel care a solicitat întâlnirea și a organizat-o. În 2018, la acel hotel, care aparține fiului fostului procuror-șef al Federației Ruse, și-ar fi petrecut vacanța familia Dodon. 

La această întâlnire de taină, ar fi participat și un oficial de rang înalt de la Kremlin. Pe 29 august, acesta a zburat de la Moscova până în Thessaloniki cu o cursă charter, cu un avion privat fantomă - pe tot parcursul zborului a avut sistemul de identificare a navelor aeriene deconectat, nu figurează nici într-un registru și nu are număr de înregistrare, date despre proprietar sau cursa pe care o operează. Astfel se comportă doar navele top secrete în care se deplasează oameni în misiuni speciale. Oricum, pe flightradar nava se vede datorită radarelor de la sol care au identificat-o, mai scrie publicația din Republica Moldova. 

Mai mult, potrivit surselor noastre, în aeroportul din Thessaloniki, oficialul rus, însoțit de alte două persoane, cel mai probabil agenți de securitate, au folosit coridorul diplomatic pentru a intra și ieși din țară, evitând astfel identificarea sau fotografierea lor. La întâlnirea de la Pomegranate, oficialul rus și cei doi însoțitori ai săi au purtat tot timpul mască și nu au putut fi identificați vizual.

Anterior întâlnirii cu Dodon, Plahotniuc părăsea Statele Unite ale Americii, fiind declarat persona non grata, s-ar fi întâlnit cu un oficial german la Berlin și cu familia în Franța. 

Apoi, după întâlnirea cu Dodon, Plahotniuc a zburat cu același avion 9A-JSC, pe 31 august, la București, unde la început de septembrie e filmat în Aeroportul Otopeni. Apoi, pe data de 10 septembrie e confirmată aflarea sa în Turcia.

Igor Dodon a negat întâlnirea cu Plahotniuc: „Din 2019, din luna iunie, data de 7 iunie... au fost și acele înregistrări renumite... Ultima întrevedere am avut-o cu domnul Plahotniuc pe 7 iunie 2019. Sper foarte mult că următoarea întrevedere, dacă va avea loc, poate avea loc în unul dintre penitenciarele din R. Moldova”, a declarat Igor Dodon pentru Ziarul Național. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te