Regele cripto, care a pierdut 32 miliarde $ din banii clienților, spune că iubita sa e vinovată

DE Elena Andrei | Actualizat: 17.11.2022 - 16:25
Sam Bankman-Fried , „regele criptomonedelor”/foto:Profimedia Images
Caroline Ellison, CEO Alameda/foto. twitter

Sam Bankman-Fried, fostul „rege al criptomonedelor”, acum căzut în dizgrație, dă vina pe fosta lui prietenă pentru prăbușirea FTX și pierderea a 32 de miliarde de dolari.

SHARE

Acesta s-a destăinuit într-un interviu despre greșelile sale cu FTX și a dat vina pe fosta sa iubită pentru căderea sa.

Proprietarul FTX i-a spus lui Piper că firma Alameda a fostei sale prietene Caroline Ellison a fost responsabilă pentru jocurile de noroc și pentru pierderea banilor companiei sale - lucru de care nu a fost conștient decât când a fost prea târziu.

„Tehnic, FTX nu a jucat banii oamenilor, FTX doar a împrumutat banii lor către Alameda, care a jucat și i-a pierdut. Am crezut că Alameda avea suficiente garanții pentru a-i acoperi în mod rezonabil. N-a existat intenție de risc, dar uneori viața te surprinde”, a spus Sam Bankman-Fried.

Când a fost întrebat ce ar fi făcut diferit dacă ar fi avut o nouă șansă, proprietarul FTX a spus că ar fi scos Alameda din FTX.

Autoritățile americane și cele din Bahamas, unde FTX avea sediul și unde Bankman-Fried se ascunde în prezent, discută posibilitatea de a-l extrăda în Statele Unite pentru a fi interogat.

Scandalul a declanșat o criză de încredere în criptomonedele în ansamblu și a provocat o scădere a valorii activelor, inclusiv a Bitcoin.

Săptămâna trecută s-a raportat că Alameda ar fi primit în secret 10 miliarde de dolari din banii clienților FTX de la Bankman-Fried,. Investitorii au retras  6 miliarde de dolari de pe platforma de criptomonede.

Două miliarde de dolari din cele 10 miliarde de dolari transferate către Alameda sunt încă dispărute.

Gaura financiară a fost dezvăluită în înregistrările pe care Bankman-Fried le-a împărtășit cu alți directori superiori.

Directorul executiv al Alameda Research, Caroline Ellison, învinuită acum de iubitul ei, a vorbit despre "utilizarea regulată a amfetaminei" pe Twitter în aprilie 2021.

Ellison, asociatul apropiat de afaceri și fosta iubită confirmată a fondatorului FTX, Sam Bankman-Fried, a fost supusă unei examinări intense de când Alameda și alte entități legate de FTX Group au depus cerere de faliment după ce au rămas fără bani.

„Nimic nu se compară cu consumul regulat de amfetamină pentru a te face să apreciezi cât de proastă este o mare parte din experiența umană normală, nemedicamentoasă", scria Ellison în tweetul datat 5 aprilie 2021.

Referința sa ocazională la droguri a devenit virală pe platformele de socializare, inclusiv pe Twitter și Reddit, în contextul în care s-a raportat că FTX a direcționat 10 miliarde de dolari din fondurile clienților către Alameda pentru a contribui la consolidarea pariurilor riscante ale firmei. 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te