Războiul Iran - Israel: SUA au văzut mișcări de trupe ale Teheranului, inclusiv de rachete și drone

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 13.04.2024 - 10:33
Războiul Iran - Israel: SUA au văzut mișcări de trupe ale Teheranului, inclusiv de rachete și drone - Foto: Profimedia Images - Rol ilustrativ

SUA se așteaptă ca războiul Iran - Israel să înceapă în următoarele ore. Serviciile americane au informat că au văzut mișcări de trupe ale Teheranului, inclusiv rachete de croazieră și drone.

SHARE

Zeci de rachete au fost lansate vineri de Hezbollah către Israel. Sistemul defensiv Iron Dome a fost activat. Iar israelul a răspuns, lovind mai multe ținte ale grupării teroriste. Un purtător de cuvânt al Forţelor de Apărare Israeliene (IDF) a declarat că au fost lansate aproximativ 40 de rachete şi două drone explozive.

Pe de altă parte, serviciile americane au informat că au văzut mișcări de trupe ale Teheranului, inclusiv rachete de croazieră și drone, iar SUA au mutat un portavion pentru a descuraja Iranul să acționeze.

Citește și: VIDEO Alertă în Israel! „Plouă” cu rachete, Iron Dome a fost activat. SUA mută un portavion

Războiul Iran - Israel: SUA au văzut mișcări de trupe ale Teheranului, inclusiv de rachete și drone

Statele Unite au văzut că Iranul a mutat active militare, inclusiv drone și rachete de croazieră, pe plan intern, au declarat pentru două surse de informații americane, potrivit jpost.com.

Aceasta este cea mai recentă evoluție a tensiunilor care semnalează un posibil atac iranian asupra unor ținte israeliene, inclusiv asupra unor ținte aflate pe teritoriul israelian.

Cu toate acestea, sursele americane au spus că încă e neclar dacă Iranul va ataca sau nu Israelul de pe propriul teritoriu.

Citește și: MAE a emis o alertă de călătorie! Românii sunt sfătuiți să evite Israel, Iran, Palestina și Liban

Biden a transmis Iranului : "Nu o faceţi"

Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat că se aşteaptă ca Iranul să atace Israelul "mai devreme sau mai târziu", în timp ce cresc temerile legate de represaliile iraniene la un atac aerian care a ucis comandanţi de rang înalt la începutul acestei luni, relatează News.ro, citând BBC.

Israelul nu a recunoscut că a atacat un consulat iranian în Siria, dar se crede în general că a fost în spatele acestui atac.

Oficiali americani au declarat pentru CBS News, partenerul american al BBC, că un atac major asupra Israelului ar putea avea loc în curând.

Israelul spune că este pregătit să se apere. Biden a transmis Iranului : "Nu o faceţi".

"Suntem dedicaţi apărării Israelului. Vom sprijini Israelul", a spus Biden. "Vom ajuta la apărarea Israelului, iar Iranul nu va reuşi".

Iranul sprijină Hamas, gruparea palestiniană care luptă împotriva Israelului în Gaza, precum şi diverse grupări proxy din regiune, inclusiv unele - cum ar fi Hezbollah din Liban - care desfăşoară frecvent atacuri împotriva israelienilor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te