Prin ce schemă poți călători mai ieftin cu avionul. Nu este ilegală, dar aduce pierderi companiilor

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 18.07.2023 - 20:04
Prin ce schemă poți călători cu avionul mai ieftin. Nu este ilegală, dar produc pierderi companiilor Foto: Pexels.com ( fotografie cu caracter ilustrativ)
Prin ce schemă poți călători cu avionul mai ieftin. Nu este ilegală, dar produc pierderi companiilor Foto: Pexels.com ( fotografie cu caracter ilustrativ)

Schema, numită skiplagging, poate economisi bani serioși și, deși nu este ilegală, poate încălca codurile de conduită ale unor companii aeriene. Astfel, oamenii cumpără zboruri cu escală, către alte destinații, mai ieftine, iar apoi rămân la prima oprire.

SHARE

Schema, numită skiplagging, poate economisi bani serioși și, deși nu este ilegală, poate încălca codurile de conduită ale unor companii aeriene. 

Astfel, oamenii cumpără zboruri cu escală, către alte destinații, mai ieftine, iar apoi rămân la prima oprire și nu mai ajung la destinația de pe bilet, relatează Mirror.

Un însoțitor de bord și-a dezvăluit cele mai bune sfaturi pentru a evita să fie prins atunci când folosește tehnica de economisire a banilor cunoscută sub numele de „skiplagging”.

De curând, un adolescent din Carolina de Nord a fost prins și reținut la aeroport după ce ar fi aplicat această metodă. Hunter Parsons, în vârstă de 17 ani, a fost reținut de ofițerii de securitate când a coborât pe zborul Florida spre JFK din Charlotte și nu s-a mai îmbarcat. 

Acum nu mai poate zbura cu American Airlines timp de trei ani.

Cum funcționează mecanismul

Conceptul - care nu este ilegal, dar desconsiderat în industrie - funcționează astfel: un pasager rezervă un zbor de la punctul A la punctul B cu o escală la destinația dorită și nu se îmbarcă pe zborul de legătură către punctul B. 

Acest lucru duce adesea la economii substanțiale la bilete.

Pentru a nu fi prins, Bobby Laurie, care a lucrat ca echipaj de cabină pentru US Airways (acum American Airlines), spune că există câteva metode prin care pasagerii nu pot fi descoperiți.

În primul rând, el a spus pentru DailyMail.com că este important ca pasagerii să limiteze interacțiunea cu angajații companiilor aeriene și să folosească platformele on-line pentru a se informa.

O altă metodă ar fi bagajul de cală care ar trebui evitat. De cele mai multe ori, acesta ajunge la destinația finală de pe bilet și nu in locul escalei.

O lacună speculată

O companie care profită de lacuna skiplaggului este site-ul de rezervare a zborurilor  Skiplagged.com . 

Site-ul chiar se laudă: „Zborurile noastre sunt atât de ieftine, United (Airlines) ne-a dat în judecată... dar am câștigat”.

Are zeci de zboruri oferite, cu tarifele „skiplagged” afișate alături de prețurile standard.  

Pe Reddit, zeci de călători și-au împărtășit opiniile despre „skiplagging”.

„O singură dată probabil în regulă, dar nu faceți o regulă din asta”, a scris un utilizator.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te