Primul transport cu armament american sosește în Israel, după atacurile teroriștilor Hamas

DE Daniel Toșa | Actualizat: 11.10.2023 - 13:47
Sursa foto: Profimedia images - Caracter ilustrativ

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au declarat că primul avion cu armament american a sosit la baza aeriană Nevatim din sudul Israelului, marți seară.

SHARE

Cooperarea dintre armatele noastre este o parte esențială pentru asigurarea securității regionale și a stabilității pe timp de război", a declarat IDF pe X, cunoscut anterior sub numele de Twitter.

Primul transport de cu armament american sosește în Israel, după atacurile teroriștilor Hamas

Ministerul israelian al Apărării a publicat o înregistrare video cu sosirea încărcăturii. Acesta a precizat pe X că echipamentul a fost "procurat și adus în Israel de către DOPP (Departamentul de Producție și Achiziții) al Ministerului israelian al Apărării, Misiunea de Achiziții din SUA și Unitatea de Transport Internațional".

Președintele american Joe Biden l-a sunat sâmbătă pe premierul israelian Benjamin Netanyahu, imediat după atacul Hamas, pentru a sublinia sprijinul constant al țării sale pentru Israel.

În remarcile făcute marți la Casa Albă, Biden a condamnat "răul pur și simplu" al atacatorilor Hamas și a confirmat că cel puțin 14 cetățeni americani se numără printre cei uciși în Israel. 

Citește și: Israelul, atacat cu obuze și rachete și din Siria. „Facțiunea palestiniană", în spatele atacului

Biden a mai spus că va cere Congresului să aprobe mai multe fonduri pentru Israel, pentru a-l ajuta să-și apere teritoriul și populația.

El a promis că administrația sa nu va permite Israelului să rămână fără muniție și fără interceptoare pentru sistemul său de apărare aeriană Iron Dome, care are rolul de a trage rachete din aer înainte ca acestea să lovească teritoriul israelian.

Citește și: VIDEO Raid aerian israelian în Fâșia Gaza. Peste 200 de „cuiburi” Hamas distruse. Sunt mii de răniți

"Când Congresul se va întoarce, îi voi cere să ia măsuri urgente pentru a finanța cerințele de securitate națională ale partenerilor noștri critici. Nu este vorba despre partid sau politică, ci despre securitatea lumii noastre, securitatea Statelor Unite ale Americii", a declarat marți Biden.

Îngrijorare pentru ostatici: Coordonatorul Consiliului de Securitate Națională al Casei Albe pentru comunicare strategică, John Kirby, a declarat marți la CNN că Casa Albă poartă "discuții active" cu Israelul pentru a încerca să aducă acasă cetățenii americani aflați în custodia Hamas.

Luptătorii Hamas țin ostatice până la 150 de persoane în locații din Gaza, în urma raidurilor lor de sâmbătă asupra sudului Israelului, potrivit ambasadorului Israelului în Statele Unite.

Într-o evoluție înfricoșătoare, Hamas a declarat că va începe să execute ostatici civili dacă Israelul va ataca persoane din Gaza fără avertisment.

"În mod evident, vom dezvolta opțiuni, vom analiza posibilitățile prin care îi putem aduce înapoi, cum îi putem aduce înapoi cu familiile lor", a declarat Kirby pentru Wolf Blitzer de la CNN.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te