Utilizatorii au numit acţiunea o formă de cenzură şi au făcut apel la proteste împotriva deciziei.
Ministrul Digitalizării, Puttipong Punnakanta, a declarat reporterilor că măsura face parte din eforturile de restricţionare a accesului la site-uri porno şi de jocuri de noroc, adăugând că un astfel de conţinut este ilegal în conformitate cu legea ţării privind criminalitatea informatică.
Dar mulţi utilizatori thailandezi au criticat decizia de a închide site-ul într-o ţară care se număra printre primele 20 ca trafic zilnic pentru Pornhub în 2019 şi care are o industrie sexuală cunoscută la nivel mondial.
Un grup activist numit Partidul Anonim a postat o declaraţie spunând: „Vrem să revendicăm Pornhub. Oamenii au dreptul la alegeri”. Un alt grup, folosind hashtagul #SavePornhub, a convocat o demonstraţie pentru marţi după-amiază.
Unii utilizatori de internet au întrebat dacă interdicţia se referă la încercarea de a proteja morala thailandeză sau la faptul că site-ul conţine „câteva imagini regale compromiţătoare".
Guvernul thailandez se confruntă de luni bune cu proteste conduse de studenţi care cer înlăturarea prim-ministrului Prayuth Chan-ocha precum şi reforme pentru reducerea puterilor regelui Maha Vajiralongkorn.
Emilie Pradichit, directorul Fundaţiei Manushya, care face campanie pentru drepturile digitale, a declarat că decizia a arătat că Thailanda este „o ţară a dictaturii digitale, cu conservatorii la putere care încearcă să controleze ceea ce tinerii pot privi, pot spune şi pot face online”.