Polițist român la Londra, plătit degeaba timp de doi ani. Ce au descoperit colegii săi despre el

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 23.01.2024 - 14:49
Un polițist din Londra a plecat de le serviciu și nu s-a mai întors Foto: Profimedia images - rol ilustrativ

Un român a fost plătit de Poliția Metropolitană din Londra timp de aproape doi ani, deși acesta nu a mai mers la serviciu. El își luase concendiu medical pentru a pleca într-o vacanță, apoi nu s-a mai întors.

SHARE

Un român a ajuns polițist la Londra, probabil visul multor tineri români, însă a părăsit locul de muncă după un concendiu medical. Instituția unde lucra a continuat să îl plătească aproape doi ani. 

La un moment dat a fost declarat dispărut, însă colegii lui au aflat ce s-a întâmplat, de fapt.

Polițist român la Londra, plătit degeaba timp de doi ani. Ce au descoperit colegii săi despre el

Anghel Cristinel lucra la Poliția Metropolitană din Londra până în martie 2022. Atunci a cerut un concediu, însă șeful lui direct i-a spus că trebuie să verifice dacă nivelul de personal permite acest lucru.

A doua zi, a sunat la secție și a spus că e bolnav, "invocând motive de sănătate mintală", după care a trimis un e-mail echipei de resurse umane, afirmând că simte că "naționalitatea sa română este motivul respingerii concediului".

Citește și: VIDEO Incident terorist la Londra: Un bărbat a fost împușcat mortal de polițiști

Conform informațiilor publicate de site-ul Express.co.uk, românul nu a mai lucrat după acest moment. Nu s-a mai întors la muncă, dar a continuat să primească un salariu de cel puțin aproximativ 37.000 de lire sterline pe an până la încheierea procedurilor de abateri disciplinare la 12 ianuarie 2024.

S-au făcut mai multe încercări de a intra în contact cu el pe parcursul a câteva săptămâni, românul ignorând majoritatea apelurilor, potrivit comisiei de disciplină. A trimis două certificate medicale cu "motive diferite de boală" pentru a acoperi perioada de concediu medical până la 7 iunie 2022, însă nu s-a prezentat niciodată la apelul comisarilor.

Avea datorii uriașe

Atunci colegii săi l-au căutat acasă, unde au constatat că acesta avea datorii uriașe. Un vecin le-a spus că el și familia sa se mutaseră de acolo.

"În urma verificărilor s-a constatat că polițistul și soția sa au acumulat o datorie de 8.000 de lire sterline pe carduri de credit, carduri de magazin și un împrumut MPS Bursary pentru un vehicul.

Citește și: Mașinile electrice, o problemă pentru polițiștii din UK: Pierd timp stând la încărcat

Uniforma, tableta și legitimația sa au fost găsite în dulap, sugerând că a părăsit neoficial MPS-ul. Anghel a fost declarat persoană dispărută. Verificările la graniță au arătat că a părăsit țara la 23 martie 2022 către România și s-a întors la 26 martie. Apoi a plecat din nou la 25 mai 2022 către Italia și nu s-a întors".

Conduita lui Cristinel Anghel a fost considerată o abatere gravă de la reguli și a fost concediat fără preaviz.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te