VIDEO Trupele rusești, spulberate în bătălia pentru Avdiivka. Pierderi istorice pentru Rusia în 2023

DE Daniel Toșa | Actualizat: 30.10.2023 - 09:25
Trupele rusești, spulberate în bătălia pentru Avdiivka. Pierderi istorice pentru Rusia în 2023 - Foto: @Militarylandnet

Pierderile rusești în bătălia pentru Avdiivka ar putea fi cele mai grave din 2023, potrivit informațiilor furnizate de Ministerul britanic al Apărării.

SHARE

Forțele rusești au suferit unele dintre cele mai mari rate de pierderi din țară de până acum în acest an, ca urmare a continuării luptelor "grele, fără niciun câștig" în jurul orașului Avdiivka din regiunea Donețk.

Trupele rusești, spulberate în bătălia pentru Avdiivka. Pierderi istorice pentru Rusia în 2023

Potrivit informațiilor furnizate de Ministerul britanic al Apărării, Rusia a angajat  până la opt brigăzi în sectorul în care a inițiat un "efort ofensiv major" la mijlocul lunii octombrie.

Forțele armate ucrainene au afirmat sâmbătă că Rusia a pierdut 298.420 de soldați de la începutul invaziei sale la scară largă de anul trecut, inclusiv 740 de victime în ultima zi. Aceste cifre nu au fost verificate în mod independent.

Actualizarea informațiilor precizează că natura operațiunii din Avdiivka indică faptul că "provocarea politico-militară de bază a Rusiei rămâne aceeași ca în cea mai mare parte a războiului". Resursa umană este în continuare ignorată de Moscova.

"Liderii politici cer ca mai multe teritorii să fie cucerite, dar armata nu poate genera acțiuni ofensive eficiente la nivel operațional".

Citește și: Iranul amenință Israelul cu război total. Pregătește 200 de elicoptere, rachete, tancuri

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat vineri că forțele ruse au pierdut cel puțin o brigadă de trupe care a încercat să avanseze spre Avdiivka.

Zelenski a continuat să sublinieze gravitatea situației din Ucraina, care a fost invadată pentru prima dată de Rusia în februarie anul trecut.

În timpul unei vizite surpriză la sediul NATO din Bruxelles, după atacul Hamas asupra Israelului de la începutul acestei luni, el și-a exprimat temerile că escaladarea conflictului ar putea amenința sprijinul militar pentru Ucraina.

Citește și: Rusia duce nave cu rachete Kalibr pe un lac lângă Finlanda. „Răspuns la extinderea Alianței”

Dincolo de aceste preocupări legate de resurse, adjunctul ministrului ucrainean de externe este de părere că ceea ce se întâmplă acum în Fâșia Gaza a fost influențat de acțiunile Rusiei în Ucraina.

Mykola Tochytskyi a declarat: "Am avertizat că a închide ochii la încălcarea de către Rusia a păcii și securității internaționale ar alimenta conflictele din lume".

El a acuzat Rusia că are o istorie de "provocare" și "alimentarea" conflictelor hibride în Europa, Africa și Orientul Mijlociu, potrivit The Guardian.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te