„Mama răzbunării” a plătit moartea fiicei sale cu sângele criminalului. L-a ucis în sala de judecată

DE Daniel Toșa | Actualizat: 23.02.2023 - 13:04

Marianne Bachmeier este un nume pe care nu multă lume îl cunoaște. Dar viața și acțiunile ei merită să fie discutate și cunoscute. Această doamnă germană a fost etichetată drept "mama răzbunării" după ce l-a împușcat și ucis pe violatorul și ucigașul fiicei sale.

SHARE

La 6 martie 1981, Marianne Bachmeier a deschis focul într-o sală de judecată aglomerată din ceea ce pe atunci se numea Germania de Vest. Ținta ei era un agresor sexual în vârstă de 35 de ani, judecat pentru uciderea fiicei sale de 7 ani, iar acesta a murit după ce a încasat șase gloanțe.

Imediat, Bachmeier a devenit o figură infamă. Procesul ei ulterior, care a fost urmărit îndeaproape de publicul german, a ridicat întrebarea: a fost justificat efortul ei de a-și răzbuna copilul ucis?

Anna Bachmeier, fiica lui Marianne Bachmeier, ucisă cu sânge rece

Înainte de a fi botezată "Mama răzbunării" din Germania, Marianne Bachmeier era o mamă singură care se lupta pentru a conduce un pub și care locuia în anii 1970 în Lübeck, un oraș din ceea ce pe atunci era Germania de Vest. Ea locuia împreună cu cel de-al treilea copil al ei, Anna. Cei doi copii mai mari ai ei fuseseră dați spre adopție.

Citește și: Trupe ucrainene înaintează spre granița cu Transnistria. Se pregătește Kievul să apere Moldova?

Anna a fost descrisă ca fiind un "copil fericit și deschis la minte", dar tragedia a lovit când a fost găsită moartă pe 5 mai 1980.

Fetița de șapte ani a chiulit de la școală după o ceartă cu mama ei în acea zi fatidică și a ajuns cumva în mâinile vecinului ei în vârstă de 35 de ani, un măcelar local pe nume Klaus Grabowski, care avea deja un cazier penal pentru molestarea copiilor.

Citește și: Cum a „măcelărit” România Delta Dunării înainte să apară pericolul Bîstroe. 1.753 km de canale noi

Anchetatorii au aflat mai târziu că Grabowski a ținut-o pe Anna la el acasă timp de câteva ore înainte de a o sugruma cu ciorapii. Nu se știe dacă a agresat-o sau nu sexual rămâne necunoscut. Apoi a ascuns corpul copilului într-o cutie de carton și a lăsat-o pe malul unui canal din apropiere.

Criminalul a inventat o poveste ciudată și tulburătoare

FOTO: Klaus Grabowski - Ucigașul fiicei Marianne Bachmeier

Grabowski a fost arestat în aceeași seară, după ce logodnicul său a alertat poliția. Grabowski a mărturisit crima, dar a negat că a abuzat de copil. În schimb, Grabowski a oferit o poveste ciudată și tulburătoare.

Criminalul a susținut că a strangulat-o pe fetiță după ce aceasta a încercat să-l șantajeze. Potrivit lui Grabowski, Anna a încercat să îl seducă și a amenințat-o că îi va spune mamei sale că a molestat-o dacă nu îi va da bani.

I s-a întunecat mintea când l-a văzut pe ucigașul fiicei sale

FOTO: Marianne Bachmeier în momentul când îl împușcă pe Grabowski

Marianne Bachmeier a fost indignată de această poveste și un an mai târziu, când Grabowski s-a îndreptat spre proces pentru crimă, s-a răzbunat.

Procesul lui Grabowski a fost probabil o durere de inimă pentru Bachmeier. Avocații apărării sale au susținut că acesta a acționat din cauza unui dezechilibru hormonal cauzat de terapia hormonală pe care a primit-o după ce fusese castrat voluntar cu ani în urmă.

La acea vreme, infractorii sexuali din Germania erau adesea supuși castrării pentru a preveni recidiva, deși nu a fost cazul lui Grabowski.

În cea de-a treia zi a procesului de la tribunalul districtual din Lübeck, Marianne Bachmeier a luat din geantă un pistol Beretta de calibrul 22 și a apăsat pe trăgaci de opt ori. Șase dintre împușcături l-au atins pe Grabowski, iar acesta a murit pe podeaua sălii de judecată.

Martorii au afirmat că Bachmeier a făcut remarci incriminatoare după ce l-a împușcat pe Grabowski. Potrivit judecătorului Guenther Kroeger, care a vorbit cu Bachmeier după ce aceasta l-a împușcat pe Grabowski în spate, a auzit-o pe mama îndurerată spunând: "Am vrut să-l omor".

„Mi-a ucis fiica... Am vrut să-l împușc”

Bachmeier ar fi continuat: "Mi-a ucis fiica... Am vrut să-l împușc în față, dar l-am împușcat în spate... Sper că este mort". De asemenea, doi polițiști au afirmat că l-au auzit pe Bachmeier numindu-l pe Grabowski "porc" după ce l-a împușcat.

Mama victimei s-a trezit curând judecată ea însăși pentru crimă.

În timpul procesului, Bachmeier a declarat că l-a împușcat pe Grabowski în vis și că a avut viziuni cu fiica ei în sala de judecată. Un medic care a examinat-o a declarat că lui Bachmeier i s-a cerut o mostră de scris de mână, iar ca răspuns, ea a scris: "Am făcut-o pentru tine, Anna".

Apoi a decorat proba cu șapte inimi, probabil câte una pentru fiecare an din viața Annei.

"Am auzit că a vrut să facă o declarație", a spus Bachmeier mai târziu, referindu-se la afirmațiile lui Grabowski că fetița ei de șapte ani încerca să îl șantajeze. "M-am gândit, acum urmează următoarea minciună despre această victimă care era copilul meu".

Tribunalul a condamnat-o pe Bachmeier pentru omor prin imprudență cu premeditare și a condamnat-o la șase ani de închisoare în 1983.

În iunie 1985, Marianne Bachmeier a fost eliberată din închisoare după ce a executat doar jumătate din pedeapsă. Ea s-a mutat în Nigeria, unde s-a căsătorit și a rămas până în anii 1990. După ce a divorțat de soțul ei, Bachmeier s-a mutat în Sicilia, unde a rămas până când a fost diagnosticată cu cancer pancreatic, după care s-a întors în Germania, care era acum unificată.

Cu foarte puțin timp rămas, Bachmeier i-a cerut lui Lukas Maria Böhmer, un reporter al NDR, să îi filmeze ultimele săptămâni de viață. A murit la 17 septembrie 1996, la vârsta de 46 de ani. A fost înmormântată alături de fiica ei, Anna, potrivit firstcuriosity.

.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te