Cancelarul Austriei care nu ne vrea în Schengen are un nou „inamic”. Ieșire la TV să calmeze oamenii

DE Alex Darvari | Actualizat: 02.09.2023 - 12:56
Karl Nehammer, cancelarul Austriei - Foto: Profimedia Images

Karl Nehammer, cancelarul Austriei, are mari probleme acasă și a fost nevoit să iasă la TV cu un mesaj de liniștire a populației. Inflația amenință grav Austria. Cancelarul nu vrea România în Schengen, sub pretexul că le aducem mulți migranți

SHARE

Karl Nehammer, cancelarul Austriei, care nu vrea România în Schengen, a ieșit într-o înregistrare video și a anuțat un pachet de măsuri mai degrabă populiste pentru a stopa inflația. Populația austriacă este neliniștită de creșterea prețurilor, a chiriilor și a taxelor.

Premierul a încercat să îi liniștească și a numit inflația principalul inamic al țării.

Inamicul numărul 1

Cancelarul Karl Nehammer s-a adresat  populației într-o înregistrare video și a spus clar: "Voi continua să lupt împotriva inflației!".

Citește și: Ungaria cere Austriei să permită accesul României în Schengen. Care este interesul lui Viktor Orban

„Guvernul ÖVP-Verzi vrea să introducă un plafon pentru chirii în lupta împotriva inflației. Pentru anii 2022-2026, guvernul federal a decis măsuri de ajutor în valoare de aproximativ 40 de miliarde de euro pentru combaterea inflației”. 

Noul pachet de ajutor

"Vrem să ușurăm situația oamenilor și să menținem viața la prețuri accesibile. Majorările necontrolate ale chiriilor reprezintă o povară grea pentru oameni și le limitează marja de manevră financiară. Prin limitarea creșterilor chiriilor, creăm siguranță în și prevenim creșterile drastice de prețuri", a precizat fără echivoc cancelarul Karl Nehammer (ÖVP), citat de publicația Heute.

Nehammer a comentat din nou creșterea prețurilor.

"Cât de împovărat sunteți?" s-a întrebat retoric Nehammer chiar la începutul declarației sale. "Voi face o înghețare a taxelor, o înghețare a chiriilor... În timp ce alții cer noi taxe, noi ușurăm viața oamenilor....

În primul rând, o înghețare a taxelor! Astfel încât nici biletul de tren și nici vinieta de autostradă să nu se scumpească. Această înghețare a taxelor se aplică și pentru municipalitățile din Austria. "

În al doilea rând, înghețarea chiriilor! O creștere de până la 15% a chiriilor, așa cum se prefigura anul viitor, nu se va întâmpla. Chiriile pot fi majorate doar o dată pe an cu maximum cinci procente în următorii trei ani, chiar dacă inflația este mai mare”, a spus cancelarul în declarația sa preluată de posturile de televiziune și de presa austriacă.

Cancelarul vrea să taie profiturile mari

„Este inacceptabil ca societățile energetice să facă o avere din profiturile crizei, în timp ce clienții sunt împovărați cu facturi îngrozitoare. Acesta este motivul pentru care înăsprim, de asemenea, limitarea profiturilor excedentare din rețelele de energie fosilă”, a spus cancelarul.

După cum se vede nicio veste despre Schengen, cancelarul având mari probleme în țară.

Nicio șansă

Pe 23 august, Gerhard Karner, ministrul de Interne austriac, ne-a anunţat că Viena tot nu este de acord cu intrarea României în Spaţiul Schengen, după ntâlnirea cu ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu. Sistemul Schengen, ca întreg, nu funcţionează", a spus Karner.

Potrivit unor informații obținute de Newsweek România, ruta migranților ilegali spre Austria nu trece, în principal, prin România.

Într-un răspuns, Poliția de Frontieră certifică faptul că „în anul 2022, un număr de 5.276 de migranți ilegal au încercat să treacă fraudulos granița româno-maghiară, aceștia acționând la frontiera verde, cât și la punctele de trecere ale frontierei din județele Bihor și Oradea”.

Din răspuns mai aflăm că „la nivelul IT.P.F. Oradea în cursul anului 2022 au fost depistat 5 cazuri de trafic ilicit de tutun și țigarete, dintre care un caz a fost predat spre soluționare la D.R. V Timișoara și un caz cu bunuri care sunt susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală. Valoarea totală a acestora este de 22,8 milioane de lei.”

Citește și: EXCLUSIV Câți migranți ce „amenințau Austria” au fost prinși în 2022 la granița României cu Ungaria

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te