Ireal ce au găsit doi scafandri într-o navă de croazieră abandonată. Au chemat poliția imediat

DE Daniel Toșa | Actualizat: 11.08.2023 - 15:33
Sursa foto: Profimedia Images - Caracter ilustrativ

Un vas de croazieră masiv s-a răsturnat în mare în urmă cu 10 ani. Nava încă "se odihnea" între stâncile subacvatice unde rămăsese blocată și părea să fi fost complet abandonată, însă un eveniment teribil avea să se petreacă acolo.

SHARE

Mike și Jeff, doi tineri scafandri au luat decizia de a intra înăuntru și de a arunca o privire în epava abandonată. Habar nu aveau că încăperea va conține o surpriză întunecată pentru ei. 

Ireal ce au găsit doi scafandrii într-o navă de croazieră abandonată

Imediat ce Jeff și Mike s-au urcat pe vasul de croazieră, au fost surprinși de un țipăt pătrunzător care venea de la distanță. Mike a aruncat o privire la ușa uzată și ruginită. Era conștient că țipătul provenea din interiorul camerei. Pentru că era încuiată nu au avut de ales decât să încerce să forțeze intrarea înăuntru, forțând lacătul.

Jeff a observat imediat o rangă mare care zăcea pe jos. După ce a apucat în grabă ranga, Jeff s-a repezit la intrarea secretă. Știa că avea doar o singură șansă de a deschide încuietoarea, așa că a lovit cu ranga în încuietoare cât de tare a putut. În acel moment o bubuitură puternică a răsunat în toată nava și a făcut ca lacătul să cadă rupt pe podea.

Citește și: Misterele uneia dintre cele mai controversate peșteri din România. I se spune Triunghiul Bermudelor

Neîncrezători, dar curioși de țipătul straniu au pătruns în camera secretă. Abia după ce au intrat în camera închisă au reușit să înțeleagă sensul din spatele țipetelor. Atunci au decis că trebuie să contacteze imediat poliția.

Pe urmele țipătului straniu

Jeff și Mike erau conștienți de faptul că nu ar fi trebuit să se afle în apropierea vasului de croazieră care se scufundase parțial, dar nu le păsa. Voiau să îl cerceteze mai departe. Acum era posibil să fie destul de periculos și nu aveau cum să se întoarcă la timp pe plajă dacă i s-ar fi întâmplat ceva unuia dintre ei în timp ce se aflau acolo. 

Pentru că nava era înclinată într-o parte, o parte din puntea superioară era scufundată în apă. Cei doi erau nevoiți să se urce pe ea și să caute o intrare. Trebuiau să fie extrem de precauți pentru că suprafețele ude erau foarte alunecoase.

În cazul în care făceau cea mai mică greșeală, aveau să cadă direct în ocean. După ce a mai aruncat o privire în direcția lui Mike, Jeff și-a fixat barca de o balustradă de pe croazieră și s-a îndepărtat.

Citește și: Navă cu 80 de oameni la bord, cuprinsă de flăcări. Pasagerii s-au aruncat în mare pentru a se salva

Mike nu avea nicio intenție de a intra în nava abandonată, dar când l-a văzut pe Jeff urcând pe punte și-a dat seama că nu putea să-l lase acolo de unul singur și a intrat și a pornit în urmărirea lui Jeff. 

Bărbații au simțit imediat atmosfera apăsătoare care domnea pe vasul de croazieră de îndată ce au pus piciorul la bordul acestuia. Singurele sunete care puteau fi auzite erau scârțâitul armăturii metalice și sunetul apei care se lovea de fundul navei. Mike a sugerat: "Ar trebui să mergem mai departe...", dar Jeff părăsise deja camera.

"Oprește-te!" a strigat Mike în timp ce îl urmărea pe Jeff. Vocea lui putea fi auzită pe toate coridoarele cele mai îndepărtate ale navei. În timpul explorării vasului de croazieră abandonat, Jeff și Mike au dat peste o serie de camere, fiecare dintre ele emana un sentiment ciudat și înfricoșător în același timp. 

Au intrat mai întâi în sala principală, care era enormă, cu tavane înalte de jur împrejur și o scară largă care ducea spre punțile superioare. Cu toate acestea, încăperea era murdară, murdară și acoperită de praf, iar mobila era plină de pânze de păianjen.

După aceea, au trecut la cabinele pasagerilor, care constau în camere modeste, cu două sau patru paturi, în funcție de mărimea camerei. Pe de altă parte, niciunul dintre paturi nu fusese făcut, iar mucegaiul decoloraseră așternuturile. Se părea că pasagerii se grăbiseră să plece, pentru că existau bagaje care erau încă deschise, iar hainele erau împrăștiate prin cameră.

Un sunet a răsunat în nava abandonată

Un sunet ciudat a fost auzit brusc de Jeff și Mike în timp ce se plimbau pe holurile navei, care erau pustii. "Ai auzit asta?", a spus Mike cu o voce care tremura. Jeff nu a realizat ce tocmai se întâmplase și cei doi și-a continuat drumul prin navă. Cu toate acestea, Jeff avea să afle foarte curând adevărul cumplit al navei.

Jeff și-a manifestat interesul de a merge și mai departe sub punte pentru a explora cele mai joase niveluri ale navei. Ar fi putut ajunge acolo doar printr-o scară îngustă, dar zona era complet întunecată. Și-au scos atunci telefoanele și au activat lanternele pentru a se ghida, iar pe măsură ce coborau mai mult, sentimentul straniu creștea treptat. Au fost luați prin surprindere când scara s-a terminat brusc și s-au trezit în zona mecanică a navei de unde se auzise țipătul.

Pe măsură ce înaintau din ce în ce mai mult în interiorul navei, nivelul de îngrijorare al lui Mike a continuat să crească. Era conștient că, chiar dacă li s-ar fi întâmplat ceva rău, nu ar fi putut niciodată să găsească drumul înapoi și acum erau nevoiți să rămână împreună orice ar fi.

Ușa secretă ce ascundea misterul întunecat al navei

Când se uitau peste pereții umezi și ruginiți ai navei, prin cap le treceau diverse scenarii de coșmar. Au trebuit să mai meargă puțin până când au ajuns la o ușă secretă.

"Acolo", a indicat Mike cu degetul. "Văd o ușă". Jeff a apucat mânerul ușii și a încercat să o deschidă cât de puternic a putut, dar ușa era blocată. Atunci și-a lipit urechea de ușă și a încercat să asculte ce se petrecea dincolo de ușă. El a spus: "Nu există nicio îndoială că sunetul vine din interiorul acestei camere!". 

Nu erau singuri

Deodată, au auzit ceva care i-au îngrozit la propriu. Auzeau zgomote înăbușite ale unor bărbați care se certau în timp ce se apropiau de navă cu o barcă. Se părea că și noi "vizitatori" se urcau pe vasul de croazieră. Mike a spus: "La naiba. Știam eu că e o idee proastă". Erau conștienți că trebuiau să se miște repede și să se facă nevăzuți. S-au grăbit să se întoarcă spre scări, dar chiar când erau pe punctul de a începe să urce scările, au auzit pași grei apropiindu-se de trepte. Nava a răsunat de sunetul pașilor grei care coborau pe scara de metal. Cei doi scafandri stăteau ascunși și priveau cum doi bărbați coborau scările și se îndreptau direct spre ușa care era încuiată.

Mike a reușit să arunce o privire la ceea ce se întâmpla înăuntru când bărbații au deschis ușa. În acel moment, strigătul înăbușit a devenit mult mai puternic. "Trebuie să ieșim de aici cât mai repede posibil", ai spus Mike. "Ce ai observat, Mike?, întreabă Jeff mirat și speriat. "Țipătul părea să fi fost scos de o femeie. Trebuie să o ajutăm" spune Mike.

Mike a observat că unul dintre bărbații veniți pe navă purta o armă, ceea ce îngreuna foarte mult salvarea femeii. Cei doi luat decizia de a suna la poliție, dar erau conștienți de faptul că ar putea trece ceva timp până la sosirea ofițerilor. 

Mike și Jeff au decis ulterior că ar trebui să tragă cu ochiul în spatele ușii pentru a vedea ce făceau bărbații acolo. Unul dintre bărbați care au venit pe navă înarmați a remarcat: "Mai este cineva pe această navă". "Ai observat cum a fost spartă încuietoarea? Asta e ceva ce ea nu ar fi putut face".

Celălalt bărbat spune: "Dacă e cineva aici înseamnă că încă sunt prezenți pe navă într-o anumită calitate. Rămâi aici în timp ce eu cercetez nava".

Mike și Jeff s-au retras în grabă în ascunzătoarea lor de sub scări și au observat din umbră cum un singur bărbat a ieșit din cameră și s-a îndreptat spre nivelul superior.

Jeff a spus: "Trebuie să-i distragem atenția bărbatului care ne caută la etaj și, în același timp, să-l ademenim pe celălalt bărbat să iasă din cameră". În întunericul beznă, Jeff a aruncat o privire în jurul său căutând ceva cu care să arunce prin încăpere. A zărit o bucată de piatră pe podea. Jeff a luat piatra și a aruncat-o spre scări. Sunetul s-a răspândit imediat în toată nava.

"Te închid înăuntru cu ea"

Bărbatul care rămăsese în cameră a ieșit în fugă pe ușă și s-a îndreptat în direcția scărilor. "Dereck!", a strigat el furios. "Sunt aici!" În timp ce bărbatul alerga pe scări, Jeff și Mike au așteptat până când nu au mai auzit zgomotul pașilor lui. Mike și Jeff au ieșit din întuneric și au luat-o la fugă spre cameră de îndată ce au putut distinge doar sunetele înăbușite ale pașilor bărbaților înarmați.

Jeff a împins ușa grea și a intrat în camera secretă, dar tocmai când Mike era pe punctul de a-i urma exemplul, i-a auzit pe ceilalți bărbați urcând înapoi de la subsol. Au încremenit amândoi. În cele din urmă, a reușit să se ascundă în întuneric. Unul dintre bărbați i-a spus celuilalt: "Chiar am crezut că i-am prins, Dereck". Răspunsul pe care Dereck l-a oferit a fost: "Ți-am spus să rămâi în cameră cu ea". "Te închid înăuntru cu ea și mă voi întoarce după tine după ce îi voi găsi pe intruși". Dereck a băgat mâna în buzunar și a scos un lacăt nou înainte de a încuia ușa în urma lui și a partenerului său.

Lupta pentru supraviețuire

Mike aștepta de ceva vreme, perplex în privința acțiunii pe care trebuia să o întreprindă în continuare, când, deodată, un zgomot imens a venit din interiorul camerei. A înțeles imediat ce s-a întâmplat. Era o altercație fizică evidentă între Jeff și celălalt bărbat, iar el a putut auzi și o femeie plângând, deși părea că avea ceva ce-i bloca gura.

Fără să stea pe gânduri a luat-o la fugă pe scări și a început imediat să-l strige pe Dereck. Mike a auzit pași grei venind spre el și, înainte de a-și da seama, se afla față în față cu Dereck, care părea foarte supărat. Dereck nu a scos niciun cuvânt în timp ce se apropia metodic de Mike, ținându-și mâna lângă arma sa.

"Tu ești cel care s-a furișat în jurul acestei nave? Habar nu ai în ce te-ai băgat, știi asta?" a răcnit Dereck.

Mike era conștient că singura modalitate de a-l elibera pe Jeff și pe femeia legată din cameră era să folosească cheile care erau atașate la centura lui Dereck. Așa că l-a lovit cu o bucată de metal găsită pe jos direct în cap. Bărbatul înarmat a căzut inconștient la podea. Mike a luat cheile și a fugit spre ușa încuiată unde se afla prietenul său. Când a deschis ușa, a fost întâmpinat de celălalt bărbat care se afla înăuntru. Într-o facțiune de secundă bărbatul furios a căzut la podea. În spatele său se afla Jeff care ținea o rangă în mână.

Operațiunea de salvare

Atât Mike, cât și Jeff s-au îndreptat spre femeie. Aceasta era sechestrată și legată de un scaun, iar pe gură avea o bandă adezivă. În timp ce Jeff îi îndepărtase banda adezivă de pe față, femeia a strigat: "Vă rog, grăbiți-vă! Unde pot găsi ieșirea? Cei doi scafandri au dezlegat-o rapid. Au ajutat-o pe femeie să se ridice în picioare, pentru că era prea fragilă pentru a o face singură, iar apoi cei trei s-au îndreptat împreună spre barca cu care veniseră bărbații care au sechestrat-o.

Când polițiștii a ajuns în sfârșit la nava abandonată au fost complet surprinși de scena la care fusese chemați. Oamenii legii fost cu adevărat șocați de ceea ce au observat. Au intrat în navă rapid și i-au reținut pe cei doi bărbați. Au reușit să o ducă pe femeie la spital, iar Mke și Jeff au fost nevoiți să îi însoțească la secția de poliție unde au relatat tot ce se întâmplase, potrivit Rchouses.com.

Jeff și Mike au lăudați de polițiști pentru curajul lor. Ulterior se descoperă că femeia pe care o salvase nu era în niciun caz o femeie obișnuită. Era fiica unui politician și fusese ținută ostatică de câteva zile până în acel moment. Agresorii ceruse anterior bani, dar apoi au întrerupt brusc orice comunicare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te